Cornald en Jan walgen van ‘azijnpisser’ Arjen Fortuin

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC heeft zich de woede op de hals gehaald van het Songfestival-duo Cornald Maas en Jan Smit. Dat is te zien op Twitter. Fortuin heeft een recensie geschreven over Cornald en Jan en uit daarin onder meer kritiek op hun dubbelrol. De heren zijn beiden lid van de commissie die de Nederlandse inzending kiest. “De consequentie van die dubbelrol is dat ze bij elk schouderklopje dat ze Laurence geven, ook zichzelf complimenteren met hun keuze.

De heren zijn niet objectief, vindt Fortuin. “De mannen leken zichzelf opgelegd te hebben alle lof voor anderen vergezeld te laten gaan van een groter compliment voor Laurence.

Het leidde tot potsierlijkheden als dit dialoogje over de overtuigende inzending van Noord-Macedonië: ‘Blijft dit overeind na Nederland, denk je?’ ‘Duncan heeft wel laten zien hoe het moet.’ Kom op jongens, zó klein hoef je de wereld niet te maken.

Reactie

Jan Smit ergert zich dood aan deze recensie. “Heerlijke azijnpisserij van Arjen Fortuin“, briest hij. “Nou inderdaad Arjen, we werken al jarenlang met ons bevlogen AvroTros-team aan een masterplan om het Songfestival weer eens te winnen! Dus mocht Duncan morgen toevallig wél met de eindzege aan de haal gaan (omdat hij simpelweg het beste liedje zingt) ben je dan uitgezeken? Zonnige groet uit Tel Aviv!

Cornald Maas is het eens met zijn collega. “Laat ik er dan dit over zeggen: een recensie vol tamelijk ‘potsierlijke’ vooringenomenheid. En met een suggestie die feitelijk onjuist is. Bij 15 van de 18 inzendingen geen melding van Duncan gemaakt. Opmerking over bal zat in Pauw, niet in commentaar. Etc.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen