Astrid Kerssebom sloeg aanbod Talpa af

Astrid Kersseboom heeft in 2005 een aanbod om over te stappen naar de toenmalige tv-zender Talpa van John de Mol afgeslagen. Dat heeft de NOS-ster vannacht gezegd in WNL’s ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Kersseboom werd veertien jaar geleden gepolst voor het commerciële avontuur van de mediamiljardair. “Ja, toen ze met NSE begonnen. Met Beau van Erven Dorens, ja. Ik heb er ook niet heel lang over na hoeven denken om heel eerlijk te zijn“, zegt ze.

Zou ze nu wel overstappen naar het SBS 6 van John de Mol? “Volgens mij hang ik inmiddels zo ontzettend aan de NPO en ben ik zo’n NPO-gezicht. Ik geloof ook niet dat ik het zo snel zelf zou doen, of er zou een compleet ander iets moeten komen.”

Voor een nieuwsprogramma zou ze niet overstappen. “Dat was toen ook een beetje in de nieuwssfeer. Ik moest dan anchor worden. Om daar nou voor over te stappen van de NOS naar een commerciële partij… Volgens mij is dat niet slim.”

En voor de knaken dan? “Word je daar gelukkig van? Ik denk het namelijk niet.”

Bij de NOS heeft Kersseboom het nooit geschopt tot de prestigieuze functie van vaste Achtuurjournaal-anchor. “De hoofdredactie heeft voor Annechien gekozen. Ja, ik was daar toen wel even niet zo blij om.

Is ze er nog steeds boos over? “Als je het niet eens bent met een beslissing kun je heel boos worden. Als je boos blijft moet je weggaan. Of je kunt je zegeningen tellen. Doordat ik geen acht uur ging doen kon ik het Koningshuis blijven doen en ben ik verder de wereld in getrokken om hun staatsbezoeken te verslaan.

Het interview met Astrid Kersseboom kunt u hier terugluisteren.

Foto: Talpa

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen