Marieke volgt Peter op bij BLVD: ‘Goed voor carrière’

Marieke Elsinga volgt Peter van der Vorst op als een van de vier vaste presentatoren van RTL Boulevard, naast Beau van Erven DorensRuben Nicolai en Vivienne van den Assem. Dat laat ze weten aan het AD. Elsinga is zo iemand die haar carrière belangrijker vindt dan haar privéleven, dus ze vindt het helemaal niet erg om de tv-klus te combineren met haar dagelijkse ochtendshow op Qmusic. “Nee, hier hoefde ik niet over na te denken“, geeft ze aan.

Na het vertrek van Peter van der Vorst – hij is de tv-baas van RTL geworden – hield Elsinga er al een beetje rekening mee. “Ik was ook al de vaste invaller. Toch zie ik het als een nieuwe, belangrijke stap in mijn carrière waarin ik weer kan leren en groeien. Zowel radio als televisie doen; die combinatie had ik ooit voor ogen en dat is gelukt.”

Is een hele week Boulevard presenteren niet een beetje veel naast een ochtendshow? “Voorheen noemde ik een plotselinge dag met Qmusic én Boulevard een pittige piek. Nu heb ik een vaste piekweek. Het wordt juist alleen maar overzichtelijker.

Ze houdt het allemaal vol door de vrijdag vrij te houden. “Die dag is voor mij, op die ene vrijdag per maand Boulevard na dan. Mijn manager weet dan ook: niets inplannen.”

Af en toe stort Elsinga even helemaal in. “Ik zal niet ontkennen dat ik soms, op een regenachtige dag, een hele dag thuis op de bank lig te Netflixen. Misschien zou ik dat wat vaker moeten doen.”

Het AD-interview met Marieke Elsinga kunt u hier lezen.

Foto: Qmusic

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen