BNR Nieuwsradio walgt van claimcultuur bij DWDD

Sjors Fröhlich is hartstikke blij dat Matthijs van Nieuwkerk weer een half jaar met zomervakantie is, want hij is de claimcultuur van De Wereld Draait Door spuugzat. Dat laat de baas van BNR Nieuwsradio blijken op Twitter. Fröhlich heeft in de afgelopen weken meerdere incidenten meegemaakt. Het begon vorige week met Arthur Brand. “Kunstkenner Arthur Brand mag niet twee minuten aan de telefoon komen bij BNR, want…..exclusief vastgelegd door DWDD vanavond“, brieste hij.

‘Wat zijn dat voor praktijken, DWDD?’, vroeg Fröhlich zich af. “Is dat niet die show waar ze zich zorgen maken over de journalistiek?

Het leidde tot een boze Arthur Brand. Hij legde zijn volgers uit dat dit heel normaal is in de mediawereld en verweet Fröhlich ophitserij. “Beste Arthur, word je gedwongen om exclusief in DWDD te zitten? Ik betrek je nergens bij. Jij bent onderwerp van gesprek. En inderdaad, er zijn echt belangrijkere zaken. Maar dat gasten claimen is wel irritant. Zeker als het zoals bij ons gaat om twee minuten aan de telefoon“, reageerde de radiobaas.

Door de Fröhlich-tweet dachten volgers van Brand dat hij voor het geld bij DWDD zat. Daarom verduidelijkte de BNR-bobo: “Mensen, Arthur Brand is absoluut geen zakkenvuller. Op zijn best gaat hij vanavond met een fles matige DWDD-wijn naar huis. Gaat niet om Arthur maar om die belachelijke claimcultuur. Respect voor het vakmanschap van Arthur Brand!

Aan het eind van de week maakte Fröhlich wéér zo’n incident mee. “We wilden bij BNR graag even spreken met de advocaat van de familie van Anne Faber. Dat gaat helaas niet lukken. Mr. Ruth Jager zit vanavond bij DWDD en mag geen andere media te woord staan… Je gelooft het niet! Het nieuws wacht wel even tot 19.00.

Daar reageerde Ruth Jager weer woest op: “Wat een onzin zeg. Ik zat op dat moment in een taxi en kon niet vrij spreken. Was inderdaad op weg naar DWDD, maar had geen spreekverbod. Heb dit ook niet zo aan uw redacteur laten weten! Graag rectificatie!

Fröhlich: “Onze redacteur heeft toch echt een ander verhaal. En daar vertrouw ik op.”

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen