Bert Habets plotseling weg als topman RTL Group

Bert Habets, de voormalig directeur van RTL Nederland, stopt plotseling als topman van moederbedrijf RTL Group. Hij vertrekt vanwege ‘persoonlijke redenen’. Dat meldt het mediabedrijf in een persbericht. Habets positie wordt per direct overgenomen door Thomas Rabe, de voorzitter van de raad van commissarissen. “We bedanken Bert Habets voor het twintig jaar lang bekleden van meerdere managementposities bij RTL Group en wensen hem het beste voor de toekomst.

Rabe gaat verder op de weg die Habets ingeslagen heeft. RTL Group blijft zich volgens hem focussen op drie pilaren, waaronder het versterken van de tv-, audio- en productietak en het bouwen van lokale videoplatformen.

Rabe is ook topman van het Duitse mediabedrijf Bertelsmann, het moederbedrijf van RTL Group. Hij gaat de functies combineren, meldt het bedrijf in een persbericht.

Het vertrek van Habets komt als een verrassing, meldt RTL Z. “Hij stapte ruim twee jaar geleden over van Hilversum naar Luxemburg en was sinds januari 2018 de enige topman van RTL Group. Tot dat moment deelde hij die positie met Guillaume de Posch.”

Habets trad in 2008 aan als topman van RTL Nederland. Momenteel zit Sven Sauvé op die functie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen