Ruud de Wild blijft oud-werkgever Radio 538 de baas

Geplaatst op Wed 20 Mar 2019 om 12:30

Ruud de Wild is in radioland nog steeds de marktleider tijdens de middagspits met zijn radioshow op NPO Radio 2. Hij torent hoog boven De Coen en Sander Show van Radio 538 uit. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Wild werd in 2015 de laan uitgestuurd bij Radio 538, omdat de zender met Coen en Sander een jongere doelgroep dacht te bereiken. Nu heeft de zender het marktleiderschap in de middag kwijtgeraakt aan de door hen ontslagen dj Ruud de Wild, die nu furore maakt bij de concurrent.

Het programma De Wild in de Middag is al marktleider in de middag sinds december 2017. “De afstand tot de nummer twee (Radio 538) is inmiddels opgelopen tot 2,7 procent onder de groep luisteraars van 10 jaar en ouder. En ook is de afstand tot de ochtendshow van Radio 538 nagenoeg gelijk“, weet een persvoorlichter van KRO-NCRV.

Ruud de Wild is blij met de cijfers over januari-februari. “Deze cijfers daar had ik nooit van kunnen dromen. Wie wil er nu niet nummer 1 zijn! Trots op mijn hele team.

De Wild in de Middag is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. De luisteraar heeft het programma omarmd door bijvoorbeeld elke dag massaal te reageren op het item De Top 5 over 5.

Het programma is elke werkdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Foto: NPO Radio 2, Linda Stulic
24 Reacties op “Ruud de Wild blijft oud-werkgever Radio 538 de baas”


 1. MM

  Ruud is the boss !!!
  Leuke programmering op Radio 2 . De hele dag door !!!!

 2. RaymondVL

  De Wild in de Middag staat als een huis. Een vergelijking maken met de puberale onderbroekenlol van Koen en Sandra is eerder een schoffering naar Ruud de Wild. Ruud doet waar hij goed in is: radio maken!!

 3. Zo ist, en niet anders.

  Boontje komt om zijn loontje.

  Eigen schuld dikke bult…

  Goed zo Ruud de Wild, zet hem op !!

 4. Even reageren

  De hele dag radio 2 aan hier. Ruud is een topper. Hij is hard op het juiste moment en dan weer de goede grap. Nooit gemaakt.

 5. Rollins

  Ik blijf dat hilarisch vinden; allemaal mannen van middelbare leeftijd, of ouder die Pietje Bel op de radio spelen. Verder heeft het medium geen imagoprobleem hoor. Giel Beelen kwijnt heus niet weg, Gerard Ekdinges herkent niemand meer en Domien…..de laatste foto van hem die ik zag als ‘spierbundel’ leek op een overlevende van een ……nou ja, zo’n vreselijk kamp uit de oorlog. https://goo.gl/yY23nA

 6. Remi

  Die Ruud, die flikt het ‘m toch maar weer … grote klasse !!!
  Z’n Podcast is overigens ook zeer het beluisteren waard.

  Respekt voor deze (bijna) veteraan, die van dichtbij heeft moeten meemaken
  wat het gevaar is van de Prem Radhakishuns, de DWDDs van deze wereld …

  Belangrijk om daar op een dag als vandaag even bij stil te staan.

 7. Koelkast

  Enige nuancering is hier wel nodig. In de doelgroep 20-49 doen Coen en Sander het beter dan Ruud. Deze doelgroep is commercieel interessant. Dus Radio538 heeft een goede beslissing gemaakt om Coen en Sander aan te trekken.

 8. Joost

  Hoewel ik z’n playlist niet altijd kan waarderen, luister ik iedere dag met veel plezier naar De Wild in de Middag. Radio 2 mag blij zijn met deze topper en sidekicks.

 9. Zwabber

  Wanneer gaat Gijs Staverman nou eens weg bij Radio 2? Verschrikkelijke vent. Zap altijd weg als hij te horen is. Bij Rob kom ik iedere middag weer terug.

 10. Gaathemnietworden

  Radio 2 heeft met Stenders,De Wild,Vd Goes de middag en vooravond stevig in handen.
  De Wild heeft alleen wel altijd een sterk karakter naast hem nodig om te shinen,Cielke doet dat perfect zoals Kijk in de Vegte dat vroeger deed.
  Ruud is zelf toch een beetje een patiëntje die snel neigt naar negatief geleuter,Cielke kan de positieve sfeer er goed inhouden met haar opmerkingen.
  Coen en Sander zijn wel aan hun laatste periode op 538 bezig,maken totaal geen ontwikkeling door na al die jaren radio maken.
  Zie Coen nog wel weer eens solo op Radio 2 wat gaan doen,is echt een fantastische radiomaker met hele goeie stem.
  Veronica Inside trek ik niet vanwege ” lachzakken” ,heb me drie keer 2 uur kapot zitten irriteren om de dommigheid van die twee ex- Evers sukkels dus dat nooit meer.
  Genee is wel verschrikkelijk goed maar dan in de rol als bij Friday Move.

 11. Rutger

  Mensen…Ruud is de nummer 1 door vooral heel veel 50+’ers die bij Radio 2 rondhangen. 538 blijft marktleider in de 20-49 jaar doelgroep, waar 538 ook voor bedoelt is. Net als dat Radio 2 het goed doet bij de oude luisteraars…adverteerders hebben hier niet veel aan. Oftewel, feest om niets.

 12. Wen van Diepen

  Het is misschien een gerucht, maar ik hoorde nu al voor de tweede keer in de wandelgangen dat Ruud binnenkort opstapt. Stoppen op je hoogtepunt heeft hij een keer gezegd. Hij heeft een statement gemaakt naar 538 en het is voor hem klaar. Misschien wel verstandig ook, want hij zal in de toekomst alleen nog maar kunnen dalen. Ik zeg: Top Ruud ! Goede beslissing.

 13. Wen van Diepen

  Het is misschien een gerucht, maar ik hoorde nu al voor de tweede keer in de wandelgangen dat Ruud binnenkort opstapt. Stoppen op je hoogtepunt heeft hij een keer gezegd. Hij heeft een statement gemaakt naar 538 en het is voor hem klaar.

 14. Wen van Diepen

  Ik zeg: Top Ruud. Dit zijn pas mensen die zulke beslissingen durven nemen. Het kan straks alleen maar minder worden.

 15. NatteNel

  Radio? Wasdat? Spotify heet het toch?

 16. Rubicon

  Goed bezig. Podcast beter mee stoppen. Interviewen is ook een vak. Gasten zijn aardig maar inhoudelijk geen hoogstandje. Schoenmaker blijf bij je leest- stick to live radio

 17. Bobby Eden

  Ruud is dan ook een betere DJ dan de giebelkontjes Coen en Sandra

 18. No. 14

  Radio538: vooral keihard lachen door die infantiele side-kicks over de totaal niet grappige grapjes gemaakt door de totaal niet grappige hersenloze figuren, die zichzelf dj noemen.
  Het toppunt hiervan was Edwin Evers.
  Bij Radio2 draait het om de muziek, zoals het hoort!!!

 19. HansR

  Ik hoor/lees niets over Genee op Veronica. Maar zo goed als VI-tv is zo slecht is Genee op de radio.Ligt dat soms aan die vreselijke neplachers op de achtergrond. De Wild is een TOPshow .Genee een TOPafgang

 20. Finn

  De #1. En terecht.

 21. Donald Dumb

  Terecht inderdaad.
  De zender met de meeste muzikale variatie.

 22. BRAAK

  Wie denkt dat vot wie hij is!

 23. Kim Ypenburg

  Dat Ruud misschien gaat stoppen is al een tijdje bekend, alleen wanneer niet. De geruchtenmachine draait door. En… waar rook is is vuur.

 24. critikast

  Ik vind De Wild een vieze man, die geen tijd lijkt te hebben om zijn haren eens te wassen. Zijn manier van radiomaken is inderdaad voor 50-plussers. De meest interessante doelgroep 20-49 luistert niet naar vethaar Ruud, maar naar 538 !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.