Ruud de Wild blijft oud-werkgever Radio 538 de baas

Ruud de Wild is in radioland nog steeds de marktleider tijdens de middagspits met zijn radioshow op NPO Radio 2. Hij torent hoog boven De Coen en Sander Show van Radio 538 uit. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Wild werd in 2015 de laan uitgestuurd bij Radio 538, omdat de zender met Coen en Sander een jongere doelgroep dacht te bereiken. Nu heeft de zender het marktleiderschap in de middag kwijtgeraakt aan de door hen ontslagen dj Ruud de Wild, die nu furore maakt bij de concurrent.

Het programma De Wild in de Middag is al marktleider in de middag sinds december 2017. “De afstand tot de nummer twee (Radio 538) is inmiddels opgelopen tot 2,7 procent onder de groep luisteraars van 10 jaar en ouder. En ook is de afstand tot de ochtendshow van Radio 538 nagenoeg gelijk“, weet een persvoorlichter van KRO-NCRV.

Ruud de Wild is blij met de cijfers over januari-februari. “Deze cijfers daar had ik nooit van kunnen dromen. Wie wil er nu niet nummer 1 zijn! Trots op mijn hele team.

De Wild in de Middag is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. De luisteraar heeft het programma omarmd door bijvoorbeeld elke dag massaal te reageren op het item De Top 5 over 5.

Het programma is elke werkdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Foto: NPO Radio 2, Linda Stulic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen