Frank Dane scoort volgens 538 even goed als Evers

Geplaatst op Tue 19 Mar 2019 om 8:40

Radio 538 kijkt met tevreden gevoelens naar de nieuwste luistercijfers over de periode januari-februari 2019. De nieuwe ochtendjock Frank Dane blijkt namelijk nagenoeg even goed te scoren als zijn illustere voorganger Edwin Evers. Dat laat Talpa Radio weten. De 538 Ochtendshow met Frank Dane is verreweg het best beluisterde programma tussen 6.00 en 10.00 uur, meldt de zendergroep. “Het marktaandeel in 20-49 jaar in dit tijdvak is 20,3 procent“, zegt een woordvoerder.

Daarmee staat De 538 Ochtendshow ‘op ruime voorsprong’ ten opzichte van de andere ochtendshows. “In 10+ is het marktaandeel 14,0 procent en daarmee is de afstand tot de andere ochtendshows ook aanzienlijk.

Wekelijks luisteren er 1,3 miljoen 20-49 jarigen naar de nieuwe ochtendshow van 538. “Dit is nagenoeg hetzelfde aantal luisteraars dat Evers Staat Op in dezelfde periode vorig jaar had.”

Het gehele marktaandeel van 538 stijgt van 10,1 procent in december-januari naar 10,5 procent in januari-februari, meldt Talpa Radio. “We zijn trots dat we met 538 het marktleiderschap in de ochtend hebben vastgehouden en dat met een fonkelnieuwe show“, zegt zenderbaas Menno de Boer.

Het neerzetten van een goede ochtendshow is een proces wat tijd nodig heeft, maar de eerste vruchten werpen zich duidelijk af. Frank en zijn team hebben een magische combinatie van scherpte op inhoud, humor en sfeer. We zijn apetrots op deze cijfers, die laten zien dat onze luisteraars de show omarmen.”

Dan over naar de ongekleurde feiten: Radio 538 kwam in januari-februari uit op een marktaandeel van 10,5 procent in de algemene doelgroep. In dezelfde periode vorig jaar was dat 12,6 procent.

Foto: Radio 538
24 Reacties op “Frank Dane scoort volgens 538 even goed als Evers”


 1. Sjors van Kempen

  Net als naar Evers luister ik ook niet naar Dane, dus logisch dat de luistercijfers stabiel zijn.

 2. Jos

  Kletskoek

 3. Bears’den

  Zelf luister ik radio 1 als ik thuis ben, en BNR op vrijdagmiddag voor Wilfred, maar Frank is gewoon leuk om naar te luisteren als je in de auto zit of op je werk!

  Doet het prima!

 4. Ricky

  2.1 procentpunt verlies t.o.v 2018 en daarmee de grootste verliezer. Waar gaat het dan wél mis?

 5. DJ

  Luisteren mensen serieus nog naar de radio?

 6. mrk007

  Die Hannelore past daar totaal niet tussen. Je merkt op de radio ook dat het niet lekker loopt tussen de sidekicks.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dat kan wel kloppen.
  Het gat dat wij hebben achtergelaten toen Evers vertrok wordt vanzelf gevuld door de grote schare fans van Frank Dane.

  Geloof je het zelf?

 8. valerie

  Zoals mrk007 al aangeeft lijkt het tussen de sidekicks niet zo klikken. Jelte speelt een beetje het alfa mannetje en gebruikt Hannelore als pispaaltje. De bijdrage van Hannelore en Jelmer is niet zo heel groot, waarbij de stem van Jelmer erg lijkt op die van Jelte. Henk is echter wel veel vrijer bij Frank Dane dan voorheen bij Edwin. Ik vind het toch nog wat kraken onderling.

 9. Woi!lter

  WAAR ZIJN DE KIJKCIJFERS??!!!!!

  WAAR ZIJN DE KIJKCIJFERS??!!!!!

  WAAR ZIJN DE KIJKCIJFERS??!!!!!

  WAAR ZIJN DE KIJKCIJFERS??!!!!!

 10. den Draaiert Joost

  Dat is ook rot voor 538. Jarenlang dat overdreven salaris aan Evers betaald, terwijl het ook voor minder geld had gekund.

 11. P v VO...

  we worden allemaal toch iets ouder en dan kan je niet meer mee met hedendaagse popmuziek eens haak je af , of denk man dat de Queen Abba Sttones generatie nog naar de huidige muziek luistert op 538 , neen , eens houd het op !

 12. Johan

  Die ochtendshow zit goed in elkaar, niks mis mee.
  Maar na 16u gaat het mis met eerst de kleuterschool Coen en Sander, en daarna puberradio met Barend en Daniel, die er meer voor zichzelf lijken te zitten dan voor de luisteraars. Ben benieuwd naar de luistercijfers per tijdslot en de ontwikkeling daarvan.

 13. J

  John Williams maakt soort Beste Idee van Nederland voor RTL4
  https://www.rtl.nl/video/77c2ef11-151c-db68-4156-838ecacf80ee/

 14. Meneer Kaktus

  Hoorde in de wandelgangen dat Coen en Sander in onderhandeling zijn met Studio 100.

 15. MM

  Meneer Kaktus
  Tue 19 Mar 2019 om 9:39
  Nee ze gaan naar Efteling Radio

 16. Reageerder

  @WOI!lter, kijkcijfers.nl

 17. Reageerder

  Kijkonderzoek.nl

 18. Reageerder

  Wat zal Remi blij zijn, 6inside gisteravond laat 521.000 kijkers.

 19. LD

  De strategie van 538 lijkt te lukken. Dane moet verplicht de formule van Evers voortzetten en mag langzaamaan zn eigen items en stempel invoeren, hierbij geholpen door het feit dat hij de laatste jaren al de vaste vervanger van Evers was.

  Hij glijdt dus nog voort op het succes van wat Evers heeft neergezet, blijkbaar een goede strategie dus van 538.

 20. Maggoos

  Frank Dane is veel leuker, gedurfder en spontaner dan Edwin Everts. Hij luistert ook meer naar de bellers en stelt ververfrissender interessante vragen, niet die ouderwetse standaard vragen zoals die van Everts. Blij dat ze goed scoren. Ook Hannelore heeft mij verrast. Ik begreep de keuze niet waarom ze haar in het team hebben gevraagd. Maar nu vind ik haar steeds passender en sterker over komen. Ze is een lieve vrouw die het af en toe moeilijk vindt om haar mening te geven, maar ze wordt er steeds sterker in en houdt de 538-mannen met beide benen op de grond. Top team!

 21. froger

  ER IS GEEN REET AAN DIT PROGRAM VAN FRANK JENSEN EN DE ZELFDE LUISTER CIJFERS ALS EDWIN GELOOF IK NIKS VAN MARKETING GELUL

 22. febo

  ER IS GEEN R EE T AAN DIT PROGRAM VAN FRANK JENSEN EN SCOORT NET ALS EVERS GEWOON MARKETING GE L U L

 23. Snuffeltje

  Wij van WC eend enz,enz

 24. aammehoela

  Het lijkt erop dat Coen en Sander steeds meer luisteraars kwijt raken aan Ruud de Wild op Radio 2 en Wilfred Genee met heel veel gepraat op Veronica.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.