Lex Uiting onthult: ‘Twan Huys wilde per direct kappen’

Lex Uiting, het boegbeeld van alles wat er mis was met RTL Late Night met Twan Huys, onthult waarom de talkshow van RTL 4 maandag zo abrupt is gestopt. De vermoedens van velen kloppen: Twan Huys wilde er na zijn ontslaggesprek direct mee kappen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Humberto Tan ging na zijn ontslaggesprek met RTL nog vele maanden door, maar daar had Huys geen zin in. Toen hij zondag te horen kreeg dat hij van de buis gaat, was hij er direct klaar mee.

Uiting werd maandagochtend opgebeld door Huys. “Twan wist het nog maar net en had zelf aangegeven meteen te willen stoppen. Dat snap ik helemaal. Superstoer. Zo hield hij toch de regie in handen.

Waarom zat hij als meubelstuk van RTL Late Night niet in de slotuitzending? “Daar aan tafel zitten was nicht in Frage en ik had wat privéafspraken in het Zuiden. Maar ik twijfelde wel een beetje. Dit was natuurlijk heftig nieuws. Al was ik er alleen maar even achter de schermen.

Uiting vindt dat Huys niet genoeg tijd heeft gekregen. “Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Het heeft zich echt ontwikkeld.

Hij begrijpt dat RTL kijkers nodig heeft. “Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien in de lente zou plaatsvinden. Maar nu al..?

Ik vind per definitie dat de stekker er te vroeg is uitgetrokken. Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Uiting staat nog een halfjaar onder contract bij RTL.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen