Eenderde Nederlanders wil Jackson van de radio af

Eenderde van de Nederlanders wil Michael Jackson van de radio af na de veelbesproken pedodocumentaire Leaving Neverland die vrijdag werd uitgezonden op NPO 3. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van NPO 3FM. Leaving Neverland vertelt het verhaal van twee mannen die aangeven dat ze als kind zijn misbruikt door Michael Jackson. ‘Wat voor effect heeft deze docu op de perceptie van de artiest Michael Jackson en zijn muziek?’, vroeg radiozender 3FM zich af.

De radiozender gaf onderzoeksbureau 3FM opdracht om dit uit te zoeken. “Mag zijn muziek nog gedraaid worden op de radio? Tweederde (66 procent) van de ondervraagden vindt van wel. Onder 13-34 jaar is dit 68 procent, onder 35-49 jaar 72 procent en 50 jaar en ouder 64 procent.

Tweederde van de ondervraagden (68 procent) geeft aan dat de documentaire geen effect heeft op hun beleving van de muziek van Michael Jackson. 40 procent geeft aan dat hun beeld van de persoon Michael Jackson niet is veranderd.

De muziek van Michael Jackson is populair onder Nederlanders: 42 procent geeft aan wel eens naar zijn muziek te luisteren, 1 op de 10 wekelijks of vaker.”

Lees ook: Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (vanochtend)

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen