Erland Galjaard rekende op kerstrevolutie Twan Huys

Erland Galjaard vindt het onbegrijpelijk dat RTL 4 het kerstreces van RTL Late Night met Twan Huys niet heeft aangegrepen om het programma volledig op de schop te nemen. Dat heeft de man die RTL 4 vorig jaar in een puinhoop achterliet gezegd tegen 6 Inside. Twan Huys ging niet één of twee weken met kerstvakantie, maar een hele maand. Toen hij terugkeerde was er geen bal veranderd aan het programma en dat verbaast Galjaard ten zeerste gezien de lage kijkcijfers.

Galjaard wilde niet telefonisch of voor camera reageren, maar verkondigt zijn mening via Albert Verlinde. “Wat ik raar vind is dat ze een maand winterstop hebben gehad tijdens de kerstperiode. Als een programma niet goed loopt was dat de maand geweest om te schaven aan het programma. Toen ze terugkwamen was er helemaal niets veranderd aan het programma. Dat is vreemd“, aldus Galjaard via Verlinde.

Waarom het programma van de buis is gehaald? “Dat kan er alleen maar mee te maken hebben dat adverteerders zeggen dat ze niet meer intekenen op dat tijdslot. Dan wordt het een duur grapje“, aldus Galjaard via Verlinde.

Fons van Westerloo, een van de voorgangers van Galjaard, is het daarmee eens. “Ik vind het onbegrijpelijk dat Late Night na Kerst op dezelfde voet is doorgegaan. Ik had iets totaal anders gedaan. Misschien wel het publiek er uitgegooid. En bijvoorbeeld alleen maar politici en captains of industry interviewen. Je moet resoluut ingrijpen als een programma niet scoort“, zegt hij in de Volkskrant.

Er was geen enkele reden om te denken dat het zonder wezenlijke veranderingen alsnog goed zou komen na de winterstop“, vindt ook Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum. “Toch zijn ze blijven aanmodderen.”

Frits Barend vindt dat het programma veel newsier had moeten terugkeren. “Het is hem niet gelukt om kijkers die echt in nieuws geïnteresseerd zijn, dat ben ik dan, aan zich te binden. Er zaten ook geen gasten dat je denkt: ‘Ik wil vanavond even naar Twan kijken.’ Dat vind ik jammer, want dat had ik wel verwacht bij hem.”

De wereld stond in brand, de Brexit, en Wolter Kroes was daar de hoofdgast.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen