Angela de Jong: ‘Het is wel klaar met De Luizenmoeder’

Geplaatst op ma 11 mrt 2019 om 13:30

Tv-recensent Angela de Jong stampt de dalende kijkcijfers van De Luizenmoeder even goed aan. Ze denkt dat Nederland wel een beetje klaar is met de komedieserie. Dat schrijft de diva van het AD vandaag in een column over de hitserie. De Jong zit nog steeds elke week voor de buis, maar: “Hard gelachen zoals in het eerste seizoen wordt er zelden. De verrassing is eraf, zo simpel is het. We kennen de personages, kunnen de grappen redelijk invullen, zien ze soms zelfs aankomen.”

Het shock-effect van vorig jaar is weg, legt ze uit. “Niemand valt meer van zijn stoel als juf Ank bot en politiek incorrect reageert op een verdrietige leerling.”

De Jong blijft kijken omdat ze ‘het razend knap vind hoe de makers in elke aflevering de tijdgeest weten te vatten en links en rechts en behoudend of progressie een spiegel voor houden’.

Maar personages als zweverige Nancy en hypercorrecte Karel zijn mij inmiddels net iets te karikaturaal en sommige situaties worden wel heel hysterisch uitvergroot.”

Wat wil ze de makers van de serie meegeven? “De beslissing om na dit seizoen te stoppen is het beste scenario dat ze kunnen bedenken.

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: RTL
69 Reacties op “Angela de Jong: ‘Het is wel klaar met De Luizenmoeder’”


 1. max

  wat een ongelooflijke zeurkous. Begint nu ook al te piepen met kijkcijfers van rond de 3 miljoen dat we ergens klaar mee moeten zijn. Angela, ga een baan zoeken, want we zijn ook uitgekeken op jou en op het AD….

 2. NPO kijker-maandag

  Vele zijn wel klaar met Angela de Jong.

 3. sjaak

  Ach gut moeke van het AD moet ook weer even een natte wind laten.

 4. Remi

  Ermee stoppen had eerder gemoeten …
  … Waren ze na het eerste seizoen gestopt, dan had het iets ‘episch’ gekregen.

 5. robb

  Ze wil weer graag op tv.

 6. Bobby Eden

  Wat een geweldig scherp inzicht! Goed dat het AD een columnist in huis heeft die een vier kijkcijfers kan Googelen en een TV-uitzending voor ons samenvat. Zou niet zonder kunnen.

 7. Anton Bouwhuis

  Het is goed dat dit soort dingen eens gezegd worden.

 8. max

  Overigens, wat een negatief stukje weer zeg. Heeft ze weer zin om te shcokeren of heeft ze weer geld nodig om in een talkshow op te treden. En wat is het nut van de opmerking over de kijkcijfers in vergelijking met de shows die ze op SBS uitzenden? En de opmerking dat het goed is dat de directeur er aan het einde van het seizoen mee gaat stoppen….Wat een k..wijf!

 9. max

  Remi…hou toch op….iets episch…..mijn god, wat een bullshot

 10. Peter

  Echt, achter haar eigen mening blijven staan is niet bepaald haar ding!

 11. Anti PVV

  Angela de Jong ik zou zeggen probeer het zelf eens, stap in een serie/film zoek maar uit welke, jij weet vast wat de beste is, en wacht af.

 12. Vrede

  Vooraf was het toch bedoeld als een comedyserie met hopelijk leuke kijkcijfers en wat positieve kritiek? Dat het qua kijkcijfers en media aandacht explodeerde is heerlijk voor iedereen die eraan meewerkt maar nu het dan meer richting een prima serie gaat met prima kijkcijfers enz zoals gehoopt was moeten ze stoppen?

  Gisteren was een prima aflevering en zo schokkend was seizoen 1 ook niet. Het was fris en nieuw maar niet alsof je shock na shock beleefde zoals Angela het brengt.

 13. By the way

  Het is nogal misplaatst om op deze manier een stukje tekst in elkaar te flansen over het best bekeken programma op TV. Afleveringen zijn ook allang klaar, dus er gaat geen verandering meer optreden.

 14. Carola

  Ik vind dat Angela helemaal gelijk heeft.

 15. Vera

  Ik heb een gekeken naar de luizenmoeder en vond wel aardig soms erg grappig. De verrassing is nu wel weg. Angela heeft wederom gelijk.

 16. JM

  In deze heeft ze wel gelijk; het is de schrijvers niet gelukt een mooi vervolg aan de Luizenmoeder te geven.
  Grof, doorslaan, en uitvergroten is nu de trend en dan is het zomaar in een keer over.
  Helaas pindakaas. Op naar de volgende hype.

 17. Tvkijker

  Het was gisteren juist de beste aflevering van dit seizoen tot nu toe.

 18. 123

  Seizoen 2 is idd minder grappig dan seizoen 1, en dat juf Ank opeens als behoorlijk gelovig wordt neergezet begrijp ik ook niet helemaal. Wat me ook opvalt: vorig seizoen waren er veel ‘bijpersonages’, terwijl er in dit seizoen maar twee juffen (Ank en Helma) en een directeur (Anton) lijken te zijn. Het komt daardoor wat ongeloofwaardiger over.

  Maar eerlijk is eerlijk: zolang het programma boven de 500.000 kijkers zit – wat voor NPO3 bovengemiddeld goed is – mag het wat mij betreft doorgaan. Nu zeggen dat ze moeten stoppen, terwijl ze nog steeds veel meer kijkers trekken dan bijv. The Voice, is wel héél erg voorbarig.

 19. Piet

  Wat een onzin,

  Het zijn de meelopers die het programma niet grappig vinden en die na de hype gewoon weer afhaken. Resteert de groep die het wel een leuke serie vindt.

  Wat Angela de Jong doet is niet anders dan naar dalende kijkcijfers toe redeneren.

  Ze zou vooraf eens moeten voorspellen hoeveel kijkers er naar een bepaald programma gaat kijken. Alleen dan kan ze laten zien of ze echt zo een expert is, of dat ze gewoon constant achter de feiten aan columneert.

 20. Aldus

  Ik heb dat al een tijdje met Angela: verrassing is er af en je ziet het van te voren aankomen; tijd om te stoppen.

 21. Chiel

  Gisteren (en de eerste van dit seizoen) waren toch wel weer érg leuk. Vorig seizoen zijn ze ook nooit meer over de eerste aflevering heen gekomen.

 22. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Eens! Er zijn al genoeg programma’s die doorgaan terwijl de kijkcijfers kelderen; The Voice, Voetbal/Veronica Inside, Wegmisbruikers, etc

 23. Max

  Angela schrijft haar mening, dat is haar werk als columniste. Daar kun je het mee eens zijn of niet, klaar. Gek dat iedereen daar zo overheen duikelt, terwijl men hier niks anders doet dat meningen verkondigen. Over het schelden en beledigen zullen we het nog maar niet hebben…

 24. gtstfites

  het is wel klaar met mayonaise vreten, angela !! laat die рot nou eens staan je lijkt inmidels wel een olietanker zo !!

 25. Zorro

  Klopt: het is klaar. Helemaal.

 26. Ron

  Het wordt te ingewikkeld voor mevrouwtje de Jong natuurlijk. De serie is zelfs beter dan seizoen 1 waar toch teveel makkelijke incorrecte humor werd gemaakt. Kan me zo voorstellen dat het voor rechts Nederland waar de Jong ook bij hoort, toch allemaal wat te moeilijk is.

 27. Trudy

  Ik kan dat publiekelijk geboer van Angela niet meer aanhoren…

 28. Renee

  Typisch Hollands. Eerst iets op een voetstuk zetten (iets waar de makers van de serie nooit om gevraagd hebben) alleen maar om het er later vanaf te kunnen trappen.

 29. JandeHond

  Juist, Renee. In NL misgunt iedereen elkaar succes. Hoe anders in de (door nl-ers verketterde) US: daar houdt men van succesvolle types.

 30. mart

  Het is wel klaar met een serie die gisteren 2,9 miljoen scoorde?????? Is deze vrouw volslagen gek geworden? Dan is het klaar met miljoenenjacht klaar met studio sport klaar met alles waar wij naar kijken. Klaar met Angela misschien?

 31. Danny

  Waardeloze serie. KInderboek niveau. Welk ameube kijkt hier naar???

 32. oijoepio

  Het is nog steeds heel goed, bij vlagen zelfs beter dan seizoen 1.

 33. Sven L.

  @Renee. Dus. Precies. DAT.

  Wil je kijken? Kijk lekker. Wil je niet kijken? Ook goed. Wie is zij om te bepalen wat goed of slecht is. Zolang er nog 3 miljoen kijkers op afstemmen is het een dikke, vette hit. Over smaak valt immers niet te twisten; de kijker heeft altijd gelijk. Niet het AD.

 34. Edwin

  Ik dacht het en Angela zegt het gewoon. Briljant!

 35. Ronald

  De beste comedy op tv zou dan verdwijnen. Is Kees of Sam dan geschikt volgens Angela ?. Wat een armoe.

 36. Bart M

  De luizenmoeder: ‘Het is wel klaar met Angela de Jong’

 37. Tinie Parkiet

  Angela de Jong is inmiddels een drammer geworden. Mag het iets minder?

 38. Gerda

  Ze kunnen beter vandaag nog stoppen zoals Dhr. Huys deed.

 39. AnnaBell

  Nederland heeft geen behoefte aan een zielige huisvrouw die al haar negativiteit aan de keukentafel botviert, over televisie programmas. ‘Ja Angela we weten nu wel dat je persoonlijk leven niet heel erg veel voorstelt’, en dat je gefrustreerd bent over je eigen lichaam en eigen kunnen.
  Want laten we eerlijk zijn, je kunt behalve zeiken en zaniken en mekkeren over stompzinnige televisie programma’s namelijk niet heel erg veel. En door haar persoonlijke frustraties moet heel Nederland daar nu ook de dupe van zijn.
  Ik ben er ieder geval helemaal klaar mee.

 40. anoniem

  Als het nu niet meer leuk is, was het vorig jaar ook al niet goed.. :-)

 41. Klaasje v

  Angela geeft gewoon haar mening over een tv-programma. Daar ben je columnist voor. En niemand is verplicht het met haar eens te zijn.
  Niks mis met haar column.

 42. Trui

  Geen bal meer aan die Luizenmoeder, slaapverwekkend zo saai.

 43. Memy

  Nederland? Laat Nederland dat lekker zelf bepalen Annabell.

  Ik vind dat ze gelijk heeft. Het is nog leuk maar het hoogtepunt ligt in het verleden en niet in de toekomst. Stoppen na 3 seizoenen zou verstandig zijn. Ik snap dat je daar heel erg om moet huilen en het allemaal heel gemeen is van die boze mevrouw Angela, maar wees blij dat er mensen zijn met een vooruitziende blik.

 44. anoniem

  Tja, het schijnt dat deze editie minder racistisch is? :-)

 45. Mark

  Er is al 2 weekenden schaatsen, dus weg zijn zo’n 600.000 – 800.000 extra kijkers. En over een week met uitgesteld erbij zit het weer op 3,5 miljoen en zonder schaatsen was het 4 miljoen geweest bij elkaar!

 46. Randy

  Stelletje zeikerds, als je het niet aanstaat, kijk je toch gewoon wat anders, zenders genoeg, maar stiekem toch leuk of nie haatzaaiers

 47. max

  Ik heb gewoon weer zin in Kees & CO, de gemiddelde persoon die hier reageert zit op dat niveau…..

 48. Trui

  Ach suffe Max meent ook dat hij iets voorstelt …

 49. Sander

  Ik merk dat ik me echt begin te ergeren aan Angela, terwijl ik haar altijd erg goed en leuk vond. Maar een programma wat zoveel kijkers trekt aan te raden om te stoppen!!!! Dan ben je gewoon echt dom!

 50. chris?

  Eens met haar, eveneens met haar mening over Top Dokters een zeer interessant programma

 51. ome H

  @ Tinie Parkiet
  Ze schrijft al 8 jaren columns, alleen media zoals hier quoten haar nu vaker, dus zij zijn eigenlijk de drammers!!

 52. KoalaNL

  Angela is een topwijf. Persoonlijk was ik al klaar met de Luizenmoeder halverwege de eerste aflevering van seizoen een. Ik hou erg van politiek incorrect. Maar dit sloeg werkelijk nergens op. Heb ook daarna nooit meer gekeken.
  Ben blij voor ze, dat ze het hebben kunnen slijten aan Belgie en Duitsland.
  Het zal daar ook geen twee seizoenen halen verwacht ik.
  Angela, blijf schrijven.
  Laat die natte winden hier maar zeuren.

 53. Trudy

  Helemaal met Angela de Jong eens….

 54. merel

  Ik ben het met Angela eens. Deze serie duurde één seizoen te lang.

 55. Raymond

  Wat een nare zure chagrijnige vrouw
  Overal maar comentaar op hebben BAH

 56. S.M.R.Lap

  Angela de Jong…Het verrassende is eraf, zo simpel is het. We kennen haar nu wel, kunnen haar kritiek redelijk invullen, zien het zelfs aankomen.

 57. anoniem

  Wat mij opvalt is dat mensen wiens huis-tuin-en-keuken blogje op het AD wordt geplaatst, ineens BN-ers worden met dito arrogantie.. :-S

 58. aammehoela

  Het komt door het schaatsen en de voorjaarsvakantie dat de kijkcijfers even wat minder zijn. Volgende week weer ruim boven de 3 miljoen.

 59. Willy Wonka

  Vind het 2e seizoen beter zelfs, vind dat Angela over haar hoogtepunt heen is, ze wordt sleets en heeft altijd dezelfde “libelle”achtige mening. Ik lees haar niet meer, was ze eerst mijn heldin nu worden haar stukjes voorspelbaar en eenzijdig, je kunt haar commentaar van te voren al invullen. Ik vind haar meer thuis horen als secretaresse bij de Rabobank met haar wollen jas. (zo jaren 80).

 60. Knoet

  Vind het 2e seizoen beter zelfs, vind dat Angela over haar hoogtepunt heen is, ze wordt sleets en heeft altijd dezelfde “libelle” inhoudelijke mening. Ik lees haar niet meer, was ze eerst mijn heldin nu worden haar stukjes voorspelbaar en eenzijdig, je kunt haar commentaar van te voren al invullen. Ik vind haar meer thuis horen als secretaresse bij de Rabobank met haar wollen jas. (zo jaren 80).

 61. Gekkie

  De aflevering van gisteren was gewoon niet grappig.

 62. Karin

  Ik heb trouwens nog nooit 1 aflevering gekeken….die hype is echt langs mij heen gegaan.

 63. Form

  Bedankt voor het melden, Karin. Zeer nuttige informatie.

 64. Gaathemnietworden

  Als je na 100 aflevering BZV er nog steeds elke week een enthousiast stukje over kan schrijven maar de beste comedyserie van de afgelopen 25 jaar is na 12 afleveringen over de datum??
  dan toon je vooral aan dat ondanks dat je( zelf benoemd ) recensent bent je helemaal niks van tv snapt en kwaliteit (voor de massa gemaakt) niet van bullshit kan onderscheiden.

 65. Gaathemnietworden

  Pardon 15 afleveringen

 66. Gerdien

  Tja:de hype is voorbij en dan hou je alleen de mensen over die het echt leuk vinden. In het geval van De luizenmoeder nog steeds heel erg veel.

 67. Angelafan

  Wat Angela zegt is altijd waar, dus hopelijk kappen ze nu met die luizenonzin. Heeft niemand behoefte aan op tv!

 68. Anny

  Ik ben wel klaar met Angela de Jong. Bah wat een zeurkous.

  Het jammere is dat mw. de Jong je als persoon of programma kan maken of breken, Dat is een positie die niet wilt hebben.

 69. Paolo

  Zoals ik van de week al op dit forum schreef; Het schrijven van comedy is misschien wel moeilijker dan het maken van een drama productie. Je wordt gelijk met de grond gelijk gemaakt als bulderen van het lachen wordt vervangen door een vage glimlach. Misschien zijn 2, 5 of 3 miljoen kijkers ook gewoon niet vol te houden en is dat de verklaring dat het programma door de Netcoördinator gepland op NPO3 terecht kwam. Bestemd voor een kleinere groep kijkers. ( elite)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.