Luistercijfers Mattie stijgen met Marieke aan zijn zijde

Mattie Vlak mag dan wel geplaagd worden door een radiorel die hem al twee jaar lang achtervolgt, toch ziet hij zijn luistercijfers flink stijgen nu Marieke Elsinga aan zijn zijde zit. Dat blijkt uit cijfers van Nationaal LuisterOnderzoek. Vanochtend werden de nieuwste luistercijfers bekend en daarin zit Qmusic op een gemiddeld marktaandeel van 8,0 procent. De ochtendshow zit daar met 9,3 procent aandeel echter flink boven, een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden.

In de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar zijn de stijgingen nog groter. Daarin stijgt de ochtendshow met 30 procent van 10,7 naar 13,9 procent marktaandeel.

Zenderbreed noteert Qmusic in deze doelgroep de beste december/januari-meting sinds de oprichting van de zender in 2005. Het marktaandeel stijgt met 18 procent: van 11,4 procent vorig jaar naar 13,4 procent nu. “In de doelgroep jong volwassenen 20 – 34 jaar neemt Qmusic (marktaandeel 17,4 procent) het marktleiderschap over van Radio 538 (17,0 procent)“, aldus de zender.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: “We zijn ontzettend blij met deze cijfers. In een periode die traditioneel afwijkt van de rest van het jaar hebben we dit jaar bijzonder goed gescoord. Vooral de ochtendshow met Mattie & Marieke laat een flinke stijging zien. Dit toont aan dat we de goede weg ingeslagen zijn.

Gisteren had Mattie Vlak nog een gênant optreden in RTL Boulevard, waar hij niet wilde ingaan op vragen van de verslaggeefster.

Grafiek van Qmusic over de ochtendshow met Mattie en Marieke:

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen