Luistercijfers Mattie stijgen met Marieke aan zijn zijde

Geplaatst op di 19 feb 2019 om 10:30

Mattie Vlak mag dan wel geplaagd worden door een radiorel die hem al twee jaar lang achtervolgt, toch ziet hij zijn luistercijfers flink stijgen nu Marieke Elsinga aan zijn zijde zit. Dat blijkt uit cijfers van Nationaal LuisterOnderzoek. Vanochtend werden de nieuwste luistercijfers bekend en daarin zit Qmusic op een gemiddeld marktaandeel van 8,0 procent. De ochtendshow zit daar met 9,3 procent aandeel echter flink boven, een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden.

In de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar zijn de stijgingen nog groter. Daarin stijgt de ochtendshow met 30 procent van 10,7 naar 13,9 procent marktaandeel.

Zenderbreed noteert Qmusic in deze doelgroep de beste december/januari-meting sinds de oprichting van de zender in 2005. Het marktaandeel stijgt met 18 procent: van 11,4 procent vorig jaar naar 13,4 procent nu. “In de doelgroep jong volwassenen 20 – 34 jaar neemt Qmusic (marktaandeel 17,4 procent) het marktleiderschap over van Radio 538 (17,0 procent)“, aldus de zender.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: “We zijn ontzettend blij met deze cijfers. In een periode die traditioneel afwijkt van de rest van het jaar hebben we dit jaar bijzonder goed gescoord. Vooral de ochtendshow met Mattie & Marieke laat een flinke stijging zien. Dit toont aan dat we de goede weg ingeslagen zijn.

Gisteren had Mattie Vlak nog een gênant optreden in RTL Boulevard, waar hij niet wilde ingaan op vragen van de verslaggeefster.

Grafiek van Qmusic over de ochtendshow met Mattie en Marieke:

Foto: Qmusic
10 Reacties op “Luistercijfers Mattie stijgen met Marieke aan zijn zijde”


 1. Kevin

  “Vanochtend werden de nieuwste luistercijfers bekend en daarin zit Qmusic op een gemiddeld marktaandeel van 8,0 procent. De ochtendshow zat echter op 9,3 procent aandeel, een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden.”

  Deze zin klopt niet? Dat zou betekenen dat er sprake is van een daling?

 2. Erik

  Begrijp het artikel ook niet echt. Qmusic daalt in totaal 0,4%. Gemiddeld zit Q nu op 8% maar dat kan je toch niet vergelijken met de 9,3% marktaandeel van een specifiek programma van Q?

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Marieke maakt het verschil.

 4. Denise

  @Kevin Die 8,0 procent is gemeten onder alle mensen die radio luisteren. De ochtendshow uren hebben 9,3 procent marktaandeel. Die doet het dus duidelijk beter.

 5. Bart

  De stijging komt door het onderdeel Het Geluid en doordat Marieke wel populair is. Zet er iemand anders naast en de cijfers zullen nog verder omhoog gaan. Mattie is te duur en zijn imago kapot. Dat blijft zo. Q-Music heeft echt een probleem want kan niet van hem af. Anders hadden ze dat allang gedaan.

 6. Ron

  Die cijfers zijn aangepast ten voordele van hun zelf. Dat is gewoon een manier om een positieve draai te tegen aan wat eigenlijk niet zo best is…niets stijging dus…

 7. Denise

  @Erik Jawel, dat kan wel. Die -0,4 procent waar jij het over hebt is het verschil met een maand geleden. Beter kijk je naar de langere termijn dus vergeleken met een jaar terug.

 8. Jeweet

  Leuke meid, maar iets te dikke jetsers.

 9. Marianne

  Of komt dat doordat een groep van de luisteraars van Evers afhaakt bij 538?

 10. Marianne

  Mattie en Marieke scoren niet. Hoe graag Q dat ook zou willen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.