‘Linkse’ Pauw produceert PowNed-show: ‘Fascinerend’

Geplaatst op ma 04 feb 2019 om 9:00

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden vindt het schuren dat de PowNed-show De Hofbar van Rutger Castricum wordt geproduceerd door Jeroen Pauw. Dat laat hij weten op Twitter. De Hofbar positioneert zichzelf als het rechtse alternatief voor de linksgeoriënteerde talkshows bij de NPO. De ‘linkse’ VARA heeft van oudsher een dominante positie als het gaat om dagelijkse programma’s bij de publieke omroep (DWDD, Pauw) en PowNed wil daar met De Hofbar tegenwicht aan bieden.

Juist om die reden vindt Van Lienden het merkwaardig dat de productie van De Hofbar in handen is van VARA-coryfee Jeroen Pauw. “Fascinerend: programma Powned wordt geproduceerd door TVBV (zie aftiteling) – productiebedrijf van Jeroen Pauw.

Het strookt niet helemaal met elkaar, vindt Van Lienden. “Dus Powned gaat publiek bestel in om programma te laten maken door boegbeeld van omroep die volgens hen niet de juiste content meer kon maken voor hun doelgroep..?

Van Liendens volgers zijn het niet helemaal met hem eens. “Productie gaat niet over inhoud, toch?“, klinkt het bijvoorbeeld.

Castricum gaf onlangs zelf aan dat hij ook gecoacht wordt door Pauw: “Het meest heb ik met Jeroen Pauw. Hij coacht me. Dat is een eer. Ik zit af en toe met hem. Te gek dat hij zo betrokken is.

De Hofbar is dit jaar het hele jaar lang te zien met live-uitzendingen op NPO 2.

Foto: Hans Tak, PowNed
30 Reacties op “‘Linkse’ Pauw produceert PowNed-show: ‘Fascinerend’”


 1. Haagees

  Pauw= links lullen, recht vullen

 2. Bears’den

  Jeroen is een vakman!
  Dat hij dit produceert zegt veel!

  Helaas moeten we nog 2 maanden wachten en zitten we nu met Eva!
  Eva is inprincipe niet slecht in wat ze doet, haar linkse ideologie ligt er gewoon te dik bovenop wanneer ze haar show presenteert..

  Hoe Jeroen zijn show neerzet en met zo n nonchalant lijkend gemak, is geweldig!
  Ik sla nooit een show over en zelfs bij saaie gasten of onderwerpen maakt hij het vermakelijk!

  Gewoon klasse!

 3. Website

  Zo links klinkt een bedrijf nou ook weer niet met de naam TVBV .

 4. kanonsschot

  Wat maakt het uit, Jeroen heeft een bedrijf wat hij ook moet runnen. Dat slappe gelul over rechts of links, dat vraagt de bakker toch ook niet als je daar een brood koopt.

 5. Tvkijker

  Net of Pauw links is.

 6. bass

  Pauw en zijn productiebedrijf zijn twee verschillende entiteiten dus dat kun je niet echt aan een persoon verbinden. en Pauw is inderdaad minder links dan men wellicht denkt.

 7. Godefroy France

  Grootmuil putger loopt aan het handje van pauw, wiens brood men eet, waar zijn getver de echte mannen met een eigen mening, laffe volksverlakkers, verkopen hun mening en moeder voor wat extra zakcentjes, volwassen mannen met links/islamitisch/knuffelgedrag br br br

  Nederland trapt er weer in, zoals dadelijk bij de verkiezingen, volksverlakker rutte nog 20 jaar aan de macht !!!

 8. Tvkijker

  @Godefroy

  Misschien een keer met iemand praten…?

 9. Maandag

  Pauw is niet links.

 10. Bobby Eden

  Haha, dus een VARA-boegbeeld produceert de ‘rechtse’ talkshow van Rutger Castricum. Hilarisch! Die Sywert legt de vinger op de zere plek.

 11. Zalmneusje

  Jeroen is altijd vrij genuanceerd en legt zijn eigen mening er niet dik bovenop, zoals het een goede talkshowhost betaamt.

 12. den Draaiert Joost

  Jeroen Pauw is ook producent, dus ik zie totaal geen probleem. Omdat hij toevallig ook een programma bij de Vara presenteert? Dat ouderwetse links/rechts denken is echt niet meer actueel

 13. Maandag

  DWDD-bekendheid Sywert van Lienden

  Teveel eer want hij is al 2 jaar geen stamgast meer bij DWDD. Ze waren hem zat daar met zijn wijsvingertje en \zijn fake nieuws.

 14. dynamische dennis

  Al het van origine rechtse geluid wordt door de NPO ingekapseld, geannexeerd, verdoofd en vermengd tot het gemiddelde linkse geluid wat we kennen van de NPO.

  Zie WNL, Powned, Jort Kelder bij Buitenhof, et cetera

  Dat doen ze best slim, onze linkse vrinden.

 15. Peter Timoteeff

  dat Robert Jensen het enige echte rechtse geluid vertolkt op de Nederlandse TV is eigenlijk wel ten hemel schreiend. Is dát de stand van ons land? Allemachtig

 16. Bart

  Sywerd van Lienden, vervelend mannetje. Kijkers zitten niet wachten op een snotneus die daar even gaat vertellen hoe het allemaal zit met politiek etc.

 17. Ron

  Wat een rechtse framing weer, met je linkse Pauw en linkse Jinek. Ik heb in de afgelopen tijd nog nooit zoveel neoliberale aan tafel gezien bij beide talkshows. Het lijkt wel of tenminste 1 politicus uit de coalitie moet aanschuiven. Gaat nergens over, dus hoezo links? Pauw en Jinek zijn alles behalve links.

 18. Peter

  Daar gaat ie weerrrrrrr RON!!

  Ik zeg het niet vaak genoeg….elke keer ben jij er als de kippen bij om over dit onderwerp te lullen en telkens probeer je je linkse mening naar voren te schuiven of om rechts onderuit te schoppen.

  Valt niet mee allemaal he?

 19. bril

  Jaja. Lekker geloofwaardig zo allemaal. Gaan we echt naar kijken. (not)

 20. Mark van Dale

  Jeroen Pauw is helemaal niet zo links en wel de beste interviewer van Nederland. Slim van Rutger en Powned om hun (een beetje) bezoedelde naam en imago op te krikken door Pauw. Ik ben fan!

 21. chris?

  Pauw is een progressief type, maar niet uitermate links. Zie namelijk zelden PvdA mensen bij hem aan tafel. Vraag me overigens af waar hij de tijd voor heeft enerzijds een talkshow en anderzijds een bedrijf. Het gaat allemaal om de zilverlingen.

 22. Ron

  @Peter: waar lees jij een ‘linkse mening’. Ik bekijk het geheel objectief, maar blijkbaar kun je niet begrijpend lezen. Rot voor je.

 23. Peter

  Nee Ron, nee jij moet altijd tegen rechtse deurtjes aanschoppen, dat is inmiddels allang duidelijk geworden.

  Wat dat betreft praat jij hetzelfde als Jinek die zegt dat ze alles correct en objectief benadert.

 24. Dirk

  Ach ja, in de media is in dit land hetzelfde als in de politiek.

  Het priciepeloze “ons kent ons”, als we maar geld verdienen.

  Waardeloze gasten allemaal. Castricum en Pauw: bah!

 25. Hendrik Sihasulewaneputty

  Pauw is extreem links , jinek is ultra links. Dus allebei horen ze bij de linkse minderheid in dit land. Links is not done anno 2019. linksen zijn ouwe hippies en wereldverbeteraars uit de vorige eeuw. Het is chaos op links.

 26. Ron

  @Peter: dat vind jij. Ik zie dat anders.

 27. Mart

  Vorig jaar is intern al gesproken over Castricum en het opvolgen van Pauw op diens tijdslot.
  Hij draait nu warm.

 28. Flippie

  Wat een gelul hier, Jeroen is een uitstekende producent en presentator.
  De 2 functies bijten elkaar niet.

 29. liefkleinhertje

  Die Castricum kan dan mooi in de plaats van die Jinek want die zit alleen maar aan die Pax te denken.
  Ze moet die Pax (wat een naam zeg) lekker bij Michael Jackson in de draaimolen zetten dan heeft dat halve gare voorhoofd een keer de tijd om normale vragen te stellen.

 30. anoniem

  Het zou zomaar kunnen dat meneer Pauw rechts is..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.