‘Linkse’ Pauw produceert PowNed-show: ‘Fascinerend’

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden vindt het schuren dat de PowNed-show De Hofbar van Rutger Castricum wordt geproduceerd door Jeroen Pauw. Dat laat hij weten op Twitter. De Hofbar positioneert zichzelf als het rechtse alternatief voor de linksgeoriënteerde talkshows bij de NPO. De ‘linkse’ VARA heeft van oudsher een dominante positie als het gaat om dagelijkse programma’s bij de publieke omroep (DWDD, Pauw) en PowNed wil daar met De Hofbar tegenwicht aan bieden.

Juist om die reden vindt Van Lienden het merkwaardig dat de productie van De Hofbar in handen is van VARA-coryfee Jeroen Pauw. “Fascinerend: programma Powned wordt geproduceerd door TVBV (zie aftiteling) – productiebedrijf van Jeroen Pauw.

Het strookt niet helemaal met elkaar, vindt Van Lienden. “Dus Powned gaat publiek bestel in om programma te laten maken door boegbeeld van omroep die volgens hen niet de juiste content meer kon maken voor hun doelgroep..?

Van Liendens volgers zijn het niet helemaal met hem eens. “Productie gaat niet over inhoud, toch?“, klinkt het bijvoorbeeld.

Castricum gaf onlangs zelf aan dat hij ook gecoacht wordt door Pauw: “Het meest heb ik met Jeroen Pauw. Hij coacht me. Dat is een eer. Ik zit af en toe met hem. Te gek dat hij zo betrokken is.

De Hofbar is dit jaar het hele jaar lang te zien met live-uitzendingen op NPO 2.

Foto: Hans Tak, PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen