Groeten van MAX omgedoopt tot MAX Vakantieman

Geplaatst op Fri 08 Feb 2019 om 8:05

De kijkcijferhit Groeten van MAX krijgt een nieuwe naam. Het programma gaat verder als MAX Vakantieman. Dat laat Omroep MAX-baas Jan Slagter weten aan De Telegraaf. De naamswijziging is een eerbetoon aan de in 2017 overleden Frits Bom, die jarenlang het programma De Vakantieman maakte. Groeten van MAX krijgt met de nieuwe naam een opfrisbeurt. Veel kan Slagter daar nog niet over zeggen. “We zijn echt pas net begonnen met de ontwikkeling”, geeft hij aan.

Bom presenteerde De Vakantieman tussen 1991 en 1997. Niet bij Omroep MAX, maar bij RTL. “Komende zomer moet het welbekende ’ben ik al bruin, vakantieman?’ opnieuw door de woonkamer schallen“, schrijft De Telegraaf.

Groeten van MAX is al jaren één van de hits van Omroep MAX. Een ander kijkcijfersucces van de presentator is Droomhuis Gezocht.

Zijn Tijd voor MAX-collega Martine van Os heeft ook een hit op prime time, namelijk We Zijn Er Bijna.

Foto: MAX, Stef den Boer
10 Reacties op “Groeten van MAX omgedoopt tot MAX Vakantieman”


 1. Vrijdag

  Was een leuk nieuwtje 6Inside.

  Frits Bom mij alleen bekend bij de NPO en TV Gelderland.

 2. Ron

  Weet niet of dat slim is. De Vakantieman was een instituut. Echt alleen iets wat Frits Bom kon. Maar ben wel weer benieuwd of ze de bekende landkaart weer op de boulevard van Benidorm gaan plaatsen en gaan vragen aan te wijzen waar ze zich nu bevinden…

 3. Wanny

  Die ouwe Sybrand is toch één van de meest succesvolle presentators van Nederland. Maar bij de Televizierring zie je dan weer mensen als Humberto Tan genomineerd worden.

 4. Fox Mulder

  Sybrand = Spruitjes!

 5. FS

  Spruitjes = Superfood!

 6. Bart

  @Fox Niets met Sybrand of spruitjes toch?
  @Wanny Ja heel apart

 7. Mediaprak

  Dat wordt interessant. NPO heeft aan omroepen opgedragen dat in (nieuwe) programma titels, de naam van de omroep niet (meer) verwerkt mogen worden.

 8. Fred

  Leuk, benieuwd wat het gaat worden.
  Mensen die afgeven op Sybrand: Hij presenteert gewoon de programma’s waar veel kijkers van houden. Droomhuis gezocht is nu wat publieker gemaakt dmv achtergrondinformatie over het gebied waar huizen gekeken worden. Maar uit mijn omgeving kijken jongeren rond de 30 hier ook graag naar.
  De Vakantieman, leuk! En de groeten van Max was leuk, maar Sybrand heeft zich ondertussen wel ontwikkeld tot nieuwe vakantieman.

 9. q8

  goeie zaak

 10. saab 93

  leuk toch

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.