Gerard Joling dreigt Albert Verlinde met boycot

Gerard Joling en zijn management hebben Albert Verlinde gedreigd om voorlopig niet meer met 6 Inside te praten als hij donderdag het ongepaste zoenfilmpje van de volkszanger zou behandelen. Dat onthulde de showkenner in de uitzending op SBS 6. Joling heeft een heteroseksuele man in een kroeg geforceerd om met hem te zoenen en de beelden daarvan online gezet. Daar is die meneer echter helemaal niet blij mee en ook Verlinde vindt dat de entertainer erg ver gaat.

Dit soort dingen doet Joling wel vaker, meent Verlinde. “Gerard staat erom bekend dat hij zegt: ‘Je bent hetero, maar we gaan zoenen!’ Dat vindt de een leuk, maar de ander niet. Nu is hij tegen iemand aan gelopen… Nou ja, niet aan gelopen, hij heeft zichzelf opgedrongen aan iemand die dit níet leuk vindt. Je ziet hier de beelden.”

Die meneer is not amused. “Dan kun je zeggen: ‘Die ene avond overleef ik nog wel’, maar gisteren zijn die beelden vertoond en hij zegt: ‘Ik heb een vriendin, ik heb een kind, ik zit hier helemaal niet op te wachten dat dit gebeurt.’”

Hoor en wederhoor heeft geleid tot een dreigement van de kant van Joling. “Gerard en z’n manager zeggen: ‘Waar heb je het nou over? Als jullie dit brengen, dan praten we twee weken niet meer met jullie.’ Nou prima, dat moeten ze zelf weten. Ik denk: Gerard, als een vrouw nee zegt bedoelt ze nee, maar ook als een man nee zegt bedoelt hij nee.”

’s Avonds deed het slachtoffer telefonisch zijn verhaal in Shownieuws. “Ik wilde eigenlijk in eerste instantie een foto met hem maken voor mijn vriendin, want die is fan van hem. Dus ik leunde iets over de bar om te vragen: ‘Hé, Gerard, zou ik?’ Dat was dus de eerste keer dat hij het probeerde. Hij pakte me bij m’n nek om me te zoenen.”

De tweede keer lukte het Joling. “Volgens mij is echt op het filmpje goed te zien dat het totaal niet wederzijds was en ik geen kant op kon. Ik vind het niet oké dat dit op internet verspreid wordt.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen