Gerard Joling dreigt Albert Verlinde met boycot

Geplaatst op Fri 15 Feb 2019 om 11:45

Gerard Joling en zijn management hebben Albert Verlinde gedreigd om voorlopig niet meer met 6 Inside te praten als hij donderdag het ongepaste zoenfilmpje van de volkszanger zou behandelen. Dat onthulde de showkenner in de uitzending op SBS 6. Joling heeft een heteroseksuele man in een kroeg geforceerd om met hem te zoenen en de beelden daarvan online gezet. Daar is die meneer echter helemaal niet blij mee en ook Verlinde vindt dat de entertainer erg ver gaat.

Dit soort dingen doet Joling wel vaker, meent Verlinde. “Gerard staat erom bekend dat hij zegt: ‘Je bent hetero, maar we gaan zoenen!’ Dat vindt de een leuk, maar de ander niet. Nu is hij tegen iemand aan gelopen… Nou ja, niet aan gelopen, hij heeft zichzelf opgedrongen aan iemand die dit níet leuk vindt. Je ziet hier de beelden.”

Die meneer is not amused. “Dan kun je zeggen: ‘Die ene avond overleef ik nog wel’, maar gisteren zijn die beelden vertoond en hij zegt: ‘Ik heb een vriendin, ik heb een kind, ik zit hier helemaal niet op te wachten dat dit gebeurt.’”

Hoor en wederhoor heeft geleid tot een dreigement van de kant van Joling. “Gerard en z’n manager zeggen: ‘Waar heb je het nou over? Als jullie dit brengen, dan praten we twee weken niet meer met jullie.’ Nou prima, dat moeten ze zelf weten. Ik denk: Gerard, als een vrouw nee zegt bedoelt ze nee, maar ook als een man nee zegt bedoelt hij nee.”

‘s Avonds deed het slachtoffer telefonisch zijn verhaal in Shownieuws. “Ik wilde eigenlijk in eerste instantie een foto met hem maken voor mijn vriendin, want die is fan van hem. Dus ik leunde iets over de bar om te vragen: ‘Hé, Gerard, zou ik?’ Dat was dus de eerste keer dat hij het probeerde. Hij pakte me bij m’n nek om me te zoenen.”

De tweede keer lukte het Joling. “Volgens mij is echt op het filmpje goed te zien dat het totaal niet wederzijds was en ik geen kant op kon. Ik vind het niet oké dat dit op internet verspreid wordt.”

Foto: SBS
62 Reacties op “Gerard Joling dreigt Albert Verlinde met boycot”


 1. Ronnie

  Het filmpje had een stuk grappiger geweest als hij Joling een enorme beuk had verkocht.. Wat overigens ook helemaal niet zo gek was geweest. Wat een belachelijke actie zeg.. BAH

 2. Mike

  Deze man doet wel vaker van dit soort dingen en niet alleen zoenen. Ik hou van de humor van Joling maar hij meent soms veelte ver te kunnen gaan.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Deze man verdient een levenslange boycot.
  Weet iemand een betere oplossing?
  Dit is toch geen normaal gedrag meer,
  waarom moet deze engnek nog steeds op tv.

 4. Anonymous

  Metoo metoo metoo….

  Politiek correct gezeik.

 5. west

  nou dat zet zoden aan de dijk 2 , 3 mensen kijken nu minder daar zal Albert wakker van liggen dus vanavond nog maar 107.997. duizend kijkers

 6. Anonymous

  Het is ook behandeld bij Boulevard en Peter R dacht er wel een zaak in te zien.

 7. Marjan

  Als een man – of vrouw – dat bij mij zou doen dan zou ik met een enorme rechtse directe het licht uit slaan. Heb ik van mijn vader geleerd. In Spanje stopt men overigens dit type sexuele roofdieren in de gevangenis. Ik wens dat Dhr. Jolink van harte toe. Wat denkt hij wel niet. Bah.

 8. Dorus

  Kassa voor Peter R.

 9. Saskia

  Gerard Joling is hier toch echt de hele foute man en zou vervolgd moeten worden. Pure aanranding. Dit kan hij nu eens een keer niet weg lachen. Aanpakken die griezel!

 10. Any

  @Anonymous 11.57u, klopt, dit item was ook in Boulevard.
  Echter de opmerking van Peter R de Vries was ironisch/sarcatisch/cynisch bedoeld.

  Dus niet te serieus op ingaan beste @Anonymous!

 11. Ron

  Boulevard had het flimpje ook maar die bagatelliseerde het voornamelijk onder het mom ‘niets aan de hand’.

 12. Henk

  De media mag hier best wat serieuzer over berichten. Dit is misselijk makende aanranding, vastgelegd op beeld.

 13. Wesley Sneijder

  Wat wil je dan Sylvаna? Naar de maan?! Ga dan, er blijf er gelijk!

 14. Mw. Bakker

  Dat heb je goed gezien Saskia. Hij hoort in de gevangenis.
  Hier mag hij niet mee wegkomen vanwege z’n bekendheid.
  Laat hij daar maar van leren.

 15. Marloes

  De deugmensch en gutmensch is weer ‘s in shock.
  Nederland is gek geworden!

 16. Trudy

  Nee Gerard, dit zijn GEEN GEINTJES…. Je bent hier duidelijk een hele foute aanrander. Is er al aangifte gedaan?

 17. Ibarra

  Kunnen we Joling dan vanaf nu net zo afschrijven als destijds met Jоb Gоsschalk? Zelfde laken een pak.

 18. StefanV

  Het is bizar hoe veel krediet de Gerard Joling geniet. Een overgewaardeerde zanger, die in z’n tv-programma’s niet verder komt dan gierend om alles lachen. De man komt voor 100.000 euro z’n bed niet uit om met de Toppers op de treden…

  Hij speelt zichzelf voortdurend in de kijker. Continu wordt er over hem gepraat. En als hij weer eens een nieuwe single uit heeft, dan moeten en zullen radiozenders die draaien. Zo niet, dan gaat hij ergens in een talkshow verongelijkt zitten janken aan tafel.

  We moeten deze man eens wat minder aandacht geven.

 19. SylvanaBanana

  @Wesley: Typisch weer zo’n reactie van een witte cis man tegen een trotse POC vrouw met slavernij-trauma. Die met zijn white privilege en mikro-agressie het weer niet kan laten mij racistisch en discrimantoir te bejegenen. Ik vraag direct een debat aan! KOZ heeft al acties aangekondigd en gaat met protestborden oproepen tot boycot van Yolanthes makeup-lijn.

 20. Enzo Voorthuijsen

  Me2 gaat viral; gatver

 21. Nedesp

  @Marloes. Geef de zogenaamde deugmens maar weer de schuld. Er is een reden dat Gerard Joling dit geheim wil houden, namelijk dat hij donders goed weet dat hij fout zit.

 22. Professor Luier

  Je kan aan het gedegenereerde hoofd van LaJolink zien dat hij luiers draagt.

 23. Klaasje v

  Die Gerard Joling is n verschrikking. Maar op de een of andere manier krijgt hij het altijd voor elkaar om overal aan te schuiven en gevraagd te worden.
  De enige reden is omdat hij overal om giert. Dat schijnt belangrijk te zijn om in beeld te komen. Maar echt iets zinnigs komt er nooit uit.
  Dit is ook weer zo n domme actie en dan maar lachen gieren brullen.

 24. Deadly Viper

  @Marloes
  Tot iemand dit bij jou flikt. Als onderstaande mensen dit onafhankelijk van elkaar eens bij jou zouden flikken, zou je dan in geen van de gevallen boos zijn?

  Alexander Pechtold
  Geert Wilders
  Jandino Asporaat
  Lil’ Kleine
  Robert Jensen
  Tunahan Kuzu

 25. Mike

  Als hij dit bij een vrouw geflikt had, hing hij nu aan de hoogste boom.

 26. Japie

  Inderdaad … was het een vrouw geweest, dan had ze aangifte gedaan. Kan dit slachtoffer alsnog ook doen. Aanranding heet dit naar mijn weten. Bewijs genoeg.

 27. Marloes

  @Japie
  De meeste personen weten een beetje hoe Gerard is, dus gewoon niet te dicht in zijn buurt komen en al helemaal niet voorover gebogen, lipjes getuit, want dan vraag je er gewoon om.
  Again: Nederland is gek geworden!

 28. Deadly Viper

  Marloes is een tol en Trumpfan.

 29. Deadly Viper

  *trоl

  En overigens gewoon een kerel die reageert onder een vrouwennaam.

 30. ron

  Nou er komen waarschijnlijk nog meer veel meer mensen die last hebben van joling

 31. ron

  het is niet Geile boer geer maar geile Joling

 32. De schaamte voorbij

  Ik raad de benadeelde persoon c.q. het slachtoffer met klem aan met de hulp van het Ministerie van Buitenlandse zaken – een en ander in het kader van een Strafverfahren – alsnog bij de desbetreffende autoriteiten aangifte te doen van aanranding van zowel de persoon als diens integriteit, tevens aanranding van de openbare orde in het algemeen.

  Daarnaast dient Joling aansprakelijk gesteld te worden voor de hieruit voor deze persoon/het slachtoffer voortgekomen schade alsmede in de toekomst door hem nog te lijden schade. Mogelijk kan dit alles in een Vorladung/dagvaarding vermeld worden en tijdens de strafzaak behandeld en afgehandeld worden, zodat het niet tot een Zivilverfahren hoeft te komen.

  Het filmpje spreekt voor zich en is inmiddels door velen bekeken, waardoor de (psychologische) druk zoals gevoelens van machteloosheid, angst en depressie dusdanige vormen kunnen aannemen dat de daaruit voortvloeiende gevolgen voor deze persoon en zijn (directe) omgeving levenslang merkbaar zijn. Een torenhoge schadeloosstelling, te denken valt aan een bedrag van 500.000 euro, is dan ook op zijn plaats.

  Joling moet een keer inzien dat ongewenste intimiteiten als deze moeten stoppen. Als hij op dergelijke wijze welbewust aan zijn gerief wenst te komen en zijn overduidelijk in beeld gebrachte wellust in een openbare ruimte – tegen de eveneens overduidelijk in beeld gebrachte wil van het toekomstige slachtoffer – wenst te promoten om vervolgens deze actie opzichtig naar buiten te brengen, dan dient dit op gepaste wijze “beloond” c.q. afgestraft worden. Dat zal Joling leren!

 33. De schaamte voorbij

  Correctie: afgestraft worden moet zijn afgestraft te worden.

 34. K

  Aangifte wegens aanranding gedaan?

 35. Martin

  Even serieus dit is toch gewoon metoo. Als dit bij een vrouw was gebeurd dan zouden die vrouwen die altijd zeiken over derksen. Meteen er schande van spreken. Waar zijn ze nu? Of is het omdat het joling is. Dat het dan wel mag.

 36. happie

  @de schaamte voorbij. Jolink is duidelijk al jaren de schaamte voorbij, zelf bijna voorbij en gevaarlijk voor mannen in het voorbij gaan.
  Mooi verhaal,schaamte !

 37. Bea

  Is er al aangifte tegen deze misbruiker Joling gedaan? Opsluiten die aanrander!!

 38. pip

  Gerard zoent liever onverwacht personen op de mond die er helemaal niet van gediend zijn .
  Hij pakt het liefst een man want van vrouwen moet hij niets weten want hij is tenslotte HOMO.

 39. Simon

  Er zijn wel meer van dit soort filmpjes in omloop van Jolink en ik vind het ook te ver gaan. Beetje flirten moet kunnen in de kroeg maar jezelf zo opdringen gaat te ver.

 40. Deadly Viper

  MARLOES HEEFT EEN PAAL IPV EEN POES!!!!!!

 41. Deadly Viper

  Al ha joling zijn harde echter in die gast gedrukt maak je niet druk. Het is om te gieren.

 42. aqua

  En zijn moeder maar denken dat haar zoon een brave jongen is.

 43. Henk

  Dat is gewoon erg vies. Niet iedereen wil je stokbroodje zien of proeven.

 44. Alexander-F-Arnhem

  Media vrienden

  Wat dhr Joling gedaan heeft is een openbare metoo.

  Boycot Alle zenders Joling qua muziek qua optredens en alles tot teminste 50% van zijn bezittingen afgedragen is aan het slachtoffer.

 45. Bart

  Dit is toch om te gieren, doet Gerard wel vaker hoor. Na VI Oranje zoende hij Wilfred Genee ook vol op zijn bakkes. Dat was toen ook nog met tong erbij. Dan valt dit nog mee.

 46. Donald Dumb

  Ik had hem meteen een optater verkocht. Wat denkt die paljas van een Joling wel? Dat hij alles kan maken.
  En als ik die man was, had ik gewoon aangifte gedaan van aanranding.

 47. ano@niem.nl

  Een slok op en dan gebeurt er wel is wat. Maar het wordt nu erg eenzijdig gebracht allemaal. Vroeger stond er geen camera op en werd het afgedaan met:”hij heeft er eentje te veel op”. Nu wordt er van een mug een olifant gemaakt en doet alle media er aan mee om het filmpje uit te zenden.

 48. Donald Dumb

  Ano@niem.
  Zit je alles nu goed te praten?
  Ok. Ga ik een kroeg in, drink wat teveel en pak een vrouw ongevraagd op dr mond. Zeg ik later gewoon ‘sorry, teveel gedronken’…

 49. 🌻 Ingrid 🌻

  Jolink moet zich diep schamen! Zoiets doe je niet. Respectloos.
  Gerard je bent echt diep gezonken! Bah,en dat op zijn leeftijd!

 50. De schaamte voorbij

  ano@niem.nl
  Fri 15 Feb 2019 om 17:49

  Voor figuren zoals jij is lezen kennelijk een onmogelijke opgave. Jouw reactie hoort thuis in de categorie lariekoek.

  Nogmaals, speciaal voor jou, uit de tekst gekopieerd:
  Joling heeft een heteroseksuele man in een kroeg geforceerd om met hem te zoenen en de beelden daarvan online gezet.

  Daaruit kan zelfs een klein kind afleiden dat Joling het filmpje openbaar heeft gemaakt

  Dat jij deze verwerpelijke actie meent te moeten bagatelliseren zegt alles over jou en je sociale achterstand, kennelijk veroorzaakt door een intelligentiekloof. Anders gezegd (in dit geval geschreven): Het lijden aan een chronisch gebrek aan cognitieve vaardigheden. Ik sluit mij dan ook aan bij de reactie van Donald Dumb
  Fri 15 Feb 2019 om 18:17 uur.

 51. liefkleinhertje

  Barbara Barend had weer eens geen mening dus het zal wel ernstig zijn.

 52. Maartje

  Welke adverteerder wil nu nog met Gerard Joling zaken doen?
  Wie?
  Deze vieze nicht verdient smaad in plaats van eer.
  Wat een walgelijke vertoning. Als ik z’n moeder was zou ik dit secreet direct verstoten. Maar ik ben z’n moeder niet. Dus ma, roep dat kind van je tot orde.
  Laat ie zich aangeven bij de instanties. Vuile TBS-er. Alsof je met geld ineens immuun bent of immuniteit geniet. Opsluiten, sleutel weggooien en vergeten.

 53. Jaap

  Geer en Goor doen al jarenlang metootjes. Heb mij altijd al verbaasd waar homo’s op tv blijkbaar mee wegkomen. Opmerkingen en acties waar hetero mannen als ze die zouden doen IRL of op tv h(terecht) voor gestrafd zouden worden.

 54. Deugmenschen deugen niet

  Nederland is gek geworden.

 55. Annoniemus

  Die Joling is een smeerlap , ik had al z’n kunsttanden er uit gebeukt als ik die persoon was geweest !

 56. Henk

  Zelfs op een boerenkermis kan dit niet.

 57. Kees van Twist

  Kermisklant met veren en geen klasse of stijl en een geldwolf zonder principes en een heel slecht boegbeeld voor de Gay community. Dag meneer Joling.

 58. Leo

  Hoop dat het slachtoffer dit leest en alsnog aangifte gaat doen, want dit gedrag kan niet ongestraft verder gaan. Deze viezerik moet gestopt worden.

 59. Papies Paay

  Ieder ander had door de media aan de hoogste boom opgehangen en omdat het Joling is, en we ineens allemaal ‘niet zo flauw’ moeten doen, laat men dit gaan. Nu durven doorpakken Albert Verlinde en consorten. Korte metten maken met deze kersmisklant met witte tanden.

 60. Grace321

  Zielig
  Allebei

 61. sporting

  Tjonge jonge @Maartje…..Heb je een periode gemist of ben je altijd zo asociaal?

 62. sporting

  Uiteraard is het niet kies wat Joling heeft gedaan, maar laten we er aub niet zo’n B drama van maken met asociale acteurs en daar zijn er zat van hier heb ik gelezen. Het heeft niets te maken met het feit dat hij er mee wegkomt omdat hij homo is. Vooral Papies Paay en Maartje hebben zeker al kaartjes gekocht voor de komende Toppers? Wedden van wel? Joling zoent een nietsvermoedende gozer? Tjonge jonge, en hij heeft een vriendin en een kindje……so what. Gaan we nu allemaal zeer SGP achtig reageren? Er wordt heel wat afgelebberd op TV en is ook allemaal te zien op YouTube en sterker nog, ik heb er absoluut geen moeite mee alleen Joling had dit anders moeten aanpakken en misschien een borrel of twee minder drinken. Klaar, einde verhaal.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.