Paul Römer sluit opvolging Erland Galjaard niet uit

Geplaatst op di 22 jan 2019 om 10:00

Paul Römer sluit niet uit dat hij na zijn vertrek als algemeen directeur van de NTR aan de slag gaat als de opvolger van Erland Galjaard bij RTL 4. Dat liet hij maandag blijken in Spraakmakers op NPO Radio 1. RTL 4 heeft al bijna een jaar geen programmadirecteur meer en Römer heeft een hoop ervaring op het gebied van commerciële televisie. “Ik ga eerst eens even lekker een maandje naar mijn kleinkinderen in Amerika en dan kijk ik daarna even of mijn telefoon is gegaan“, zegt hij.

Heeft Römer interesse in een functie bij RTL of Talpa TV? “Ik neem de telefoon altijd op. Ja, nu klinkt het als een sollicitatiegesprek, maar ik heb echt geen idee en ik vind de nieuwe ontwikkelingen in de nieuwe wereld interessanter dan de oude ontwikkelingen in de oude wereld. Ik vind het niet heel waarschijnlijk dat ik ga doen wat ik al gedaan heb. Ik denk niet dat ik gauw weer directeur van een omroep of producent zou worden.”

RTL maakt met Videoland goede stappen op het gebied van nieuwe media. “Ik heb nog geen enkel plan voor de toekomst en dat is echt waar. Niemand gelooft dat, maar ik ben een buitengewoon zelfstandig mens en heb in mijn carrière altijd punten gezet achter een baan zonder dat ik zicht had op een volgende.

Fulltime

Römer haalde vorige week het nieuws toen hij toegaf dat het directeurschap van de NTR eigenlijk geen fulltimebaan is, terwijl hij wel de best betaalde omroepbaas is. “De quote die er stond was: ‘Ik verveel me.’ Ik heb dat wel degelijk gezegd, maar wel in een bepaalde context. Ik heb eigenlijk gezegd: ‘Als je zeven jaar bestuurder bent bij een organisatie die uiteindelijk goed loopt, dan heb je als bestuurder niet meer een fulltime-baan. Ik wil voorkomen dat ik in een routine verval en me ga vervelen.’ Het is echt niet zo dat ik uit m’n neus zit te eten, want er is genoeg te doen. Het is complex zat.

Is hij niet druk bezig met het geplaatst krijgen van NTR-programma’s? “Nee. Bij de NTR hebben wij een mediadirecteur en een algemeen directeur en de algemeen directeur gaat niet over de inhoud. Dat is een enorm pakket en daar hebben we een mediadirecteur voor die dat prima in de klauwen heeft. Dat pakketje wat ik ernaast doe is zorgen dat zij haar taak kan doen. Als het bedrijf lekker loopt en je een goed managementteam hebt, dan wordt mijn taak door de jaren heen steeds minder groot. Dat is wat er gebeurd is.”

Foto: NPO Radio 1
15 Reacties op “Paul Römer sluit opvolging Erland Galjaard niet uit”


 1. Mink Vaillant

  Dat zei ik. Hij is de man die RTL kan redden.

 2. Huiskamer

  Trump, Trump, Trump, Trump, Trump,Trump, Trump, Trump, Trump, Trump..
  Op radio1 hebben ze weer hun hobby

 3. Michael

  Leuke man Paul Romer, maar geen enkele, helemaal geen enkele ervaring met programmeren en een zender bouwen. Dus denk niet dat RTL gaat bellen. Eerder voor de positie van Sven Sauve. Dat past beter bij hem, algemeen directeur.

 4. Zomaar

  Hij heeft echt geen ontslag genomen zonder iets achter de hand te hebben.
  Meneertje gaat gewoon naar RTL.

 5. tom

  Wat een akelige, doorzichtige en misselijkmakende ijdeltuiterij.

 6. zeurpiet

  zie je wel, ik zei het toch al. Deze man doet alles voor een eigen parkeerplaats.

 7. Ron

  Big Brother weer terug op RTL 5?

 8. chris?

  Ook zo’n baantjesjager, alles voor de poen.

 9. roestig

  Hij en Bert van der Veer bij RTL4 en de zender wint weer op alle fronten, wedden?

 10. Jan

  De lieve man heeft al miljoenen gecashed met endemol opties en ontslagregelingen. Zoek aub iemand die een drive heeft en echt moet werken voor zijn geld.

 11. Hillie uit Klazienaveen

  @West,
  Ik hoorde gister op de Duitse TV dat Paul zich actief gaat bezig houden met een big brother project om mensen op Mars te krijgen. Het zou gaan om een project wat 5 jaar geleden was geboren maar nu opnieuw leven in wordt geblazen.

  https://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/10546779/Mars-mission-selection-to-be-reality-TV-show.html

 12. toxilogic

  Zal wel een familietrekje zijn in de familie Römer zalfingenomenheid ten top, je kan je wel afvragen welke klojo’s deze kwal ooit hebben aangenomen.

 13. KINDERPARDON DRAMMER

  Het lijkt wel een insesttfestival…… het zijn altijd dezelfde mensen.. dezelfde smerige kliek.

 14. Bart

  @Ron Dat zou RTL5 allang hebben moeten doen maar dat kunnen ze helemaal niet betalen.

 15. Ben

  De ene ranzige kwal in ruil voor een andere……

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.