Paul Römer sluit opvolging Erland Galjaard niet uit

Paul Römer sluit niet uit dat hij na zijn vertrek als algemeen directeur van de NTR aan de slag gaat als de opvolger van Erland Galjaard bij RTL 4. Dat liet hij maandag blijken in Spraakmakers op NPO Radio 1. RTL 4 heeft al bijna een jaar geen programmadirecteur meer en Römer heeft een hoop ervaring op het gebied van commerciële televisie. “Ik ga eerst eens even lekker een maandje naar mijn kleinkinderen in Amerika en dan kijk ik daarna even of mijn telefoon is gegaan“, zegt hij.

Heeft Römer interesse in een functie bij RTL of Talpa TV? “Ik neem de telefoon altijd op. Ja, nu klinkt het als een sollicitatiegesprek, maar ik heb echt geen idee en ik vind de nieuwe ontwikkelingen in de nieuwe wereld interessanter dan de oude ontwikkelingen in de oude wereld. Ik vind het niet heel waarschijnlijk dat ik ga doen wat ik al gedaan heb. Ik denk niet dat ik gauw weer directeur van een omroep of producent zou worden.”

RTL maakt met Videoland goede stappen op het gebied van nieuwe media. “Ik heb nog geen enkel plan voor de toekomst en dat is echt waar. Niemand gelooft dat, maar ik ben een buitengewoon zelfstandig mens en heb in mijn carrière altijd punten gezet achter een baan zonder dat ik zicht had op een volgende.

Fulltime

Römer haalde vorige week het nieuws toen hij toegaf dat het directeurschap van de NTR eigenlijk geen fulltimebaan is, terwijl hij wel de best betaalde omroepbaas is. “De quote die er stond was: ‘Ik verveel me.’ Ik heb dat wel degelijk gezegd, maar wel in een bepaalde context. Ik heb eigenlijk gezegd: ‘Als je zeven jaar bestuurder bent bij een organisatie die uiteindelijk goed loopt, dan heb je als bestuurder niet meer een fulltime-baan. Ik wil voorkomen dat ik in een routine verval en me ga vervelen.’ Het is echt niet zo dat ik uit m’n neus zit te eten, want er is genoeg te doen. Het is complex zat.

Is hij niet druk bezig met het geplaatst krijgen van NTR-programma’s? “Nee. Bij de NTR hebben wij een mediadirecteur en een algemeen directeur en de algemeen directeur gaat niet over de inhoud. Dat is een enorm pakket en daar hebben we een mediadirecteur voor die dat prima in de klauwen heeft. Dat pakketje wat ik ernaast doe is zorgen dat zij haar taak kan doen. Als het bedrijf lekker loopt en je een goed managementteam hebt, dan wordt mijn taak door de jaren heen steeds minder groot. Dat is wat er gebeurd is.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen