Dominique van der Heyde slachtoffer racismeroepers

Dominique van der Heyde, chef politieke redactie van de NOS, heeft last van racismeroepers sinds ze vrijdag een tweet over asielzoekers plaatste. Dat is te lezen op Twitter. Normaal gesproken krijgt Van der Heyde geen of een paar reacties op haar tweets, maar de tweet van vrijdag lokte er 500 uit: “Kreeg zojuist een internetmonteur langs. Werkt in heel Noord-Holland, maar kan geen huis krijgen. Zes jaar ingeschreven. Zo schrijnend. ‘Alle nieuwe woningen gaan naar asielzoekers’, zei hij.

Racismeroepers vinden dat Van der Heyde dat helemaal niet mag twitteren. “Erg journalistieke tweet, not. Valt me erg tegen dat je meedoet aan dit klakkeloze en domme framen, je weet hopelijk beter”, zegt ene Ilse.

Ook Spruitje wil koste wat kost voorkomen dat asielzoekers ergens de schuld van krijgen: “Dat er te weinig sociale huurwoningen zijn ligt toch echt aan het feit dat er te weinig sociale huurwoningen zijn gebouwd.

En Evert: “Heb je nu een PVV- of een FvD-aansluiting?

Van der Heyde weet niet wat ze meemaakt. “Nog even over de internetmonteur. Hij zei ook: ‘Ik gun asielzoekers ook een woning, maar ik krijg geen hulp en ben volgende maand dakloos.’ Ik vind dat schrijnend. En nu hou ik er over op, want er zijn al een hoop mensen die vinden dat ik dit niet had mogen twitteren.

Aan het eind van de dag grapt ze: “Had ik al verteld hoe blij ik ben dat mijn internet het weer doet?

Claudia de Breij daarop: “Moet inderdaad een heerlijk dagje online zijn dit 😊.

Van der Heijde: “Uhm 🤐.

Foto: NOS, Stefan Heijendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen