Dominique van der Heyde slachtoffer racismeroepers

Geplaatst op za 26 jan 2019 om 10:00

Dominique van der Heyde, chef politieke redactie van de NOS, heeft last van racismeroepers sinds ze vrijdag een tweet over asielzoekers plaatste. Dat is te lezen op Twitter. Normaal gesproken krijgt Van der Heyde geen of een paar reacties op haar tweets, maar de tweet van vrijdag lokte er 500 uit: “Kreeg zojuist een internetmonteur langs. Werkt in heel Noord-Holland, maar kan geen huis krijgen. Zes jaar ingeschreven. Zo schrijnend. ‘Alle nieuwe woningen gaan naar asielzoekers’, zei hij.

Racismeroepers vinden dat Van der Heyde dat helemaal niet mag twitteren. “Erg journalistieke tweet, not. Valt me erg tegen dat je meedoet aan dit klakkeloze en domme framen, je weet hopelijk beter”, zegt ene Ilse.

Ook Spruitje wil koste wat kost voorkomen dat asielzoekers ergens de schuld van krijgen: “Dat er te weinig sociale huurwoningen zijn ligt toch echt aan het feit dat er te weinig sociale huurwoningen zijn gebouwd.

En Evert: “Heb je nu een PVV- of een FvD-aansluiting?

Van der Heyde weet niet wat ze meemaakt. “Nog even over de internetmonteur. Hij zei ook: ‘Ik gun asielzoekers ook een woning, maar ik krijg geen hulp en ben volgende maand dakloos.’ Ik vind dat schrijnend. En nu hou ik er over op, want er zijn al een hoop mensen die vinden dat ik dit niet had mogen twitteren.

Aan het eind van de dag grapt ze: “Had ik al verteld hoe blij ik ben dat mijn internet het weer doet?

Claudia de Breij daarop: “Moet inderdaad een heerlijk dagje online zijn dit 😊.

Van der Heijde: “Uhm 🤐.

Foto: NOS, Stefan Heijendael
47 Reacties op “Dominique van der Heyde slachtoffer racismeroepers”


 1. Nou

  Die linkse online trollen zijn nog erger dan de rechtse. Oh wee als je iets durft te zeggen wat niet strookt met wat in dat extreem draaiende linkse koppie omgaat.

 2. west

  Kijk eens wat er big city Amsterdam gebeurt ja daar maak ik me ook kwaad over, dus oppakken al die gasten en terug naar hun thuisland,. en dat heeft niets met racisme te maken ! Maar je ziet wat partijen zoals GL veroorzaken !!

 3. Wanny

  Maar huizen blijven bouwen is ook geen oplossing. We halen nu de klimaatdoelstellingen al niet. Nog meer mensen erbij doet daar geen goed aan.

 4. Vrijdag

  De woningnood (vanaf 2e WO) is groter dan dat er aan asielzoekers instromen.

  45 jaar geleden stond ik al op wachtlijst (10 jaar). Gelukkig kon je toen nog een koopwoning kopen. De koopwoningmarkt is ziek. Dank u Pechtold.

  De schuld moet men toch echt in den haag zoeken en niet de ECHTE vluchtelingen de schuld geven. VVD/PVV/FvD en al die andere rechtse ballen blijven het wel roeptoeteren.

 5. M

  @west:

  Vertel eens, wat “gebeurt” er dan allemaal in mijn stad Amsterdam? Ben eens wat concreter dan alleen wat wazig geschreeuw?

 6. shrink

  Het is wel een rare tweet want die monteur praat simpelweg onzin en Dominique lijkt hem gelijk te geven. Niet alle, maar slechts 5% van de nieuwe woningen gaat naar statushouders.

 7. brompot

  Rechts mag toch niet klagen zou je zeggen. Nederland is een van de weinige landen in de wereld die kinderen deporteert die hier al jarenlang wonen.

 8. robb

  Dominique van der Heyde ben je nu zo dom ,je weet dat twiiter een open riool is ,als je zulke berichten twittert lok je ik denk bewust deze reacties uit ,6 jaar lijkt me lang wat zit er achter is hij kieskeurig ,wil hij in een bepaalde buurt wonen ,als dat niet het geval is het schandalig .
  Wat ook een oorzaak is vooral waar ik woon is dat heel veel huurhuizen zijn verkocht ,de huurhuizen die over zijn daar willen de meeste niet wonen.

 9. mary

  Heel veel sociale huurwoningen zijn verkocht. Verder gaat er inderdaad een enorme stroom van wat er aan sociale huur vrijkomt, naar statushouders. Een Nederlandse kennis vanmij komt er ook al een jaar of 7 niet tussen. Ik vindt dat enorm schrijnend. Het is de waarheid. Iedereen die Nederlands is en zoekende is in dit veld weet dat dit gaande is. Waarom mag van der Heyden dit niet twitteren?

 10. geluid

  @robb, doe niet zo onnozel. Mensen moeten wel ergens terechtkomen waar ze kunnen aarden. Niet iedereen past in een torenhoge flat, etc. Halve zool.

 11. liefkleinhertje

  Bij de supermarkt hierom de hoek is het ook racisme wat de klok slaat.
  Daar moet een nieuwkomer net zolang als een ander in de rij staan bij de kassa.
  Schande !!

 12. robb

  geluid :Halve zool in niet elke plaats staan torenflats.

 13. geluid

  @robb, je begrijpt het nog steeds niet: mensen moeten ergens wel een beetje passen, anders kun je wachten op problemen, en grote ook. Dat afdoen als niet belangrijk is gewoon dom !

 14. Marcel

  @M

  Jouw Amsterdam wordt geregeerd door linkse dwazen en idioten die wetten aan hun laars lappen. Als jij dat niet ziet ben je dom naïef. Pak je bakfiets of Prius en rij eens naar de echte wereld buiten reservaat Amsterdam.

 15. Godefroy France

  Heb zo’n vaag vermoeden dat a’dam ongewild een fantastisch voorbeeld zal zijn voor de rest van nederland, uiteindelijk zal a’dam ontploffen dankzij het extreem linkse terreur, normale autochtonen die altijd zo’n grote muil hebben komen in opstand, pek en veren voor de links/islamitische randdebielen, halsema en kameratski’s in de vervuilde stinkgrachten, woestijnschorem en haatimmams richting schiphol, haatpaleizen worden nieuwbouw of discotheken, krakerstuig met dubbelpaspoort opgerot !!! Nederland neemt voorbeeld MMMMMMMMMMMMMMM can’t wait !!!!!

  Nee ben geen tokkie, geen rascist, spijt me voor jullie, ben hoogopgeleid, zweef tussen FDV en PVV, wars van policor !!! realpolitiek mag weer !!!

 16. JohanV

  Maar Dominique heeft helaas wel gelijk want zo gaat het hier bij ons ook!

 17. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Was een citaat.
  Stelletje sjw fanatiekelingen.

 18. Thierry Baudet for President

  @Godefroy France, de meeste asielzoekers komen uit zwart Afrika en zijn voor 80% christelijk. Zie Eritrea, Nigeria en Ghana. Er komt geen blanke (of licht getinte) Syriër het land meer binnen sinds 2016. De bootjes naar Spanje en Italië zijn vooral gevuld met zwarte afrikanen. Gelukzoekers, dat dan weer wel!

 19. Conservatief-liberaal

  Links is intollerant en ronduit slecht voor de Nederlander. iig dit soort linkse lui.

  En dan maar afvragen waarom Nederland zo’n ruk naar rechts (gaat) maken.

 20. anoniem

  lieve God in de hemel

  dominique praat de waarheid.

  bij de krant werd ook gevraagd door mijn baas,

  waar is die zwarte en daarmee bedoelde hij mij, een hindoestaan uit Suriname.

  Toen ik zei hier ben ik die zwarte, was bezig een kabel onder aan mijn buro te vervangen.

  viel hij bijna flauw…………….

  2 weken was hij ziek thuis

  toen hij terug kwam zei ik

  blij dat je terug ben, je zwarte collega/medewerker

  Toen mocht ik, zwarte niet meer zeggen op de afdeling.

  Kreeg inruil 1 week vakantie gratis……………

  het gebeurd dat de waarheid spontaan
  uit je mond komt.

  Dominique meent het ook nog….

 21. Bob

  Al heel lang worden betaalbare sociale woningen met voorrang vergeven aan asielzoekers. Uiteraard gaat dat ten koste van mensen met een smalle beurs, die soms al jaren op een woning wachten. Dat is toch geen nieuws, ook niet als een NOS verslaggeefster dit meldt in een tweet?

 22. Wijze van Zion

  Ach, die mensen komen allemaal Nederland opbouwen, daar waren ze in hun thuislanden ook al zo goed in…..

 23. M

  @Marcel:

  Ook aan jou de vraag om concreet te worden ipv dom en wazig geschreeuw.

  Welke wetten worden in Amsterdam aan de laars gelapt? En aub niet met achterhaald fake news aan komen kakken.

  Je lult maar wat.

 24. Steinberg

  @Wijze van Zion
  Sat 26 Jan 2019 om 13:12
  Blanke Arabische antisemiet!

 25. Polak N

  @Wijze van Zion, antisemitische complot denker!

 26. Erik

  @Wijze van Zion

  Dat heb je goed gezien;

  https://www.parool.nl/stadsgids/syrier-begint-enorm-uitgaanscomplex-in-osdorp~a4466783/

 27. liefkleinhertje

  Als die vluchtelingen op vakantie gaan naar hun eigen land wie past er dan op hun huis?

 28. Banaan

  @west

  Je bedoelt dat rijke patjepeeërs als prins Bernard hier (in Amsterdam) de huizen opkopen?

 29. Momo

  Horen we deze mensen ook als een journalist iets negatiefs over bv. Zwarte Piet zegt?

 30. anoniem

  Wat een puik stukje extreem rechtse propaganda.. En nu niet meer huillie huilie doen dat de NOS links is?

 31. anoniem

  Net zoals in de jaren dertig zoekt rechts een zondebok voor haar eigen falen.

 32. Marcel

  @M,

  Boerka verbod, Halsema vond het geen prioriteit hebben, m.a.w. aan de laars lappen,
  de 11.000.000 kostende opvang van ILLEGALEN is illegaal. Wel even bij de les blijven, er zijn nog zat voorbeelden dat dit gemeente bestuur onder leiding van die groot wassing totaal alle regels uit den Haag aan de laars lappen.

  Dus ik zou zeggen mmmetje, start de Prius en nogmaals ga eens uit je reservaat naar de echte wereld waar het geld verdiend wordt dat Amsterdam verbrast.

 33. Mario

  @Marcel

  Donder op met je boerkaverbod. Symboolpolitiek! Ga echte problemen aanpakken.

 34. M

  @Marcel: Ik vroeg om voorbeelden, maar dan geen allang achterhad fakenews, meneer alleen de Telegraaf lezende provinciaal!

 35. Mick

  Het is toch zo… Zijn feiten ‘racistisch’, nee want ze zijn objectief.

 36. DE GENERAAL

  Het ís ook erg. Heel veel BN-ers en politici hebben asielzoekers in huis genomen. Alleen Diederik Samson en Claudia de Breij hebben al 23 kansenzoekers onderdak geboden, die zitten elke avond mee te eten daar.
  Alleen die andere 16.000 personen zonder status hadden geen dak boven hun hoofd, dat is keurig opgelost, want na twee jaar AZC wil je wel eens wat anders.
  Bovendien brengt de haal&breng service van Seawatch elke week weer nieuwe klanten voor de bedjes in de AZC’s dus doorstromen is wenselijk.
  Dat dit ten koste gaat van de Hollandse mensen (van welke origine dan ook) DAT had niemand in Den Haag kunnen voorspellen. Terwijl ze daar wel voor in de regering zitten. Ons land….

 37. Marcel

  @m

  Ha ha een NRC lezertje. Dodelijke combinatie. Bakfiets, Prius en het NRC. Fake news???? Ha ha ik heb het jouw held Halsema toch echt horen zeggen en haar slappe excuus horen blaten. Ha ha mmmmtje, je denkt getroebleerd, nogmaals, ga eens het reservaat uit. Laat je eens verbazen in de echte wereld.

 38. Nico Sper de Ma

  Ik importeer al jaren heel veel asielzoekers en verdien er veel geld mee.

  Nederland heeft geld genoeg… en ruimte genoeg.

  Marc Rhuttes heeft er ook dit jaar 400.000 niet westerse alloctonen binnengelaten.

  Ik zie als moslim ook liever Nederland als islamitische staat….. je komt dan in ieder geval van de Jezhus aanhangers af…… wij weten wel raad met die ongelovigen of verkeerdgelovigen.

 39. Melle junior

  Iedereen die van asielzoekers houdt, zou ze idd in huis moeten nemen.

  Toch voor de klimaatdrammers. Elke asielzoeker erbij, zet een kachel aan en doet het licht aan en koopt een auto…. zo krijg je kunstmatig meer CO2 in de lucht.

  Voor de klimaatdrammers zie ik een kamp voor me in de Noordoostpolder waar men zonder gas en licht mag leven…… lekker co2 vrij.

 40. Jokko

  Wat een geweldig grote denkers zitten hier…….
  Ik spot hier de denker des vaderlands…….

  Meer allochtonen = meer Co2 in Nederland… zo had ik het nog nooit bekeken….
  Goede reden om ze terug te sturen.

 41. Jokko

  Hoe meer mensen in nedeland die binnenkomen hoe hoger het Co2 zal worden.

  Links wil iedereen importeren… zodat de klimaatdoelen nooit worden gehaald.

  Iedere import koopt een koelkast, doet het licht aan, gebruikt gas.. koopt een auto… das allemaal overbodige CO2

 42. Jokko

  NIEUW OVER FREEK
  nu nl
  Het lijkt erop dat Freek Vonk de opnames van Freeks Wilde Wereld in de jungle van de Filipijnen alsnog heeft moeten staken.

  “Toch nog niet helemaal beter… Vanavond op naar huis…”, schrijft hij op zijn Instagram Stories. Op de bijgevoegde foto is te zien dat hij in een ziekenhuisbed ligt.

  Vonk ging de afgelopen dagen juist weer voorzichtig aan het werk nadat hij dagen ziek op bed had gelegen. De populaire televisiemaker klaagde onder meer over hoge koorts, buikkrampen, misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn en diarree.

  Wat precies de oorzaak was, was niet duidelijk. Vonk liet woensdag weten dat hij zich sterk genoeg voelde om “voorzichtig op pad te gaan”.

  Of Vonk nog opnames heeft kunnen maken, is niet bekend. De VPRO was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

 43. Jokko

  nu nl
  Cabaretduo Veldhuis en Kemper heeft vrijdag 22.000 sokken en honderden dekens en slaapzakken voor daklozen in Noord-Holland overhandigd aan het Leger des Heils.

  Het was de opbrengst van een inzamelingsactie die het cabaretduo samen met NH Radio-presentatrice June Hoogcarpsel begon. Zij kwam er in gesprek met het Leger des Heils achter dat daklozen grote behoefte hebben aan sokken.

  “Met de opkomende kou bleek er een groot sokkenprobleem onder daklozen te bestaan”, zei Remco Veldhuis (45) voor de camera van het ANP bij de overhandiging.

  “Daar kregen wij ons hoofd niet omheen. Dat zoiets kleins en goedkoops als sokken een groot probleem voor daklozen kon zijn.” De oplossing was volgens het duo simpel: een inzamelingsactie beginnen.

  Het resultaat mag er zijn. Met behulp van NH Radio en Olcay Gulsen, die zich niet veel later ook bij de actie aansloot, maar ook dankzij enkele grote sponsoren, werd een flinke hoeveelheid sokken, dekens en slaapzakken ingezameld.

  Aan sokken is een groot tekort
  Of ze vaker een dergelijke actie gaan ondernemen, weten Veldhuis en Kemper nog niet. “Het kwam spontaan op”, zegt Richard Kemper (48). “Als het koud wordt, en dat was het vorig jaar in maart nog, zijn er meer sokken nodig.”

  Daar zijn geen Veldhuis en Kemper voor nodig, benadrukt Veldhuis. “Je kan gewoon naar je lokale Leger des Heils-punt of daklozenopvang. Kleren zijn er vaak genoeg, maar aan sokken is echt een tekort.”

  Presentatrice Hoogcarpsel is zowel het cabaretduo als Gulsen enorm dankbaar. Fans die naar het optreden van Veldhuis en Kemper kwamen en sokken doneerden, kregen er “een cd’tje voor terug”.

 44. Jokko

  Edvard Niessing, die voorheen het RTL Nieuws presenteerde, is weer gelukkig in de liefde. De oud-nieuwslezer heeft een relatie met Inge, aan wie hij gekoppeld werd door musicalactrice Mariska van Kolck.

  Albert Verlinde vertelt donderdag in 6 Inside dat Niessing het nieuws aan hem bekendmaakte via Facebook.

  Inge is volgens de entertainmentdeskundige “een stukje jonger, maar niet dramatisch jonger” en ontmoette de zeventigjarige Niessing voor het eerst op een feestje van Van Kolck. Op een ‘snertparty’ die de voormalige nieuwslezer organiseerde, zou de vonk later overgeslagen zijn, aldus Verlinde. Sindsdien zijn de twee een stel.

  In 2017 had Niessing een relatie met SBS-presentatrice Milika Peterzon. Zij waren twee maanden samen. In een interview met het tijdschrift Story, vertelde hij dat de 55-jarige Peterzon degene was die de relatie verbrak. “Daar zal ik mee moeten leven. Zij wilde alleen verder. Dan is er voor mij niet veel keus meer. Daar moet ik me bij neerleggen.”

 45. Peter

  Die racismeroepers zijn allemaal uitkeringstrekkers die geen reet te doen hebben. Zitten de hele dag op internet zich te vervelen en de samenleving tot last te zijn op twitter en facebook als zogenaamde social justice warriors.

 46. Peter

  Een groot deel daarvan zijn trouwens meelopers. “O ik vind dat racisme omdat hij/zij dat ook vind (het is niet zo maar goed). En nu ben ik een goed mens kijk mij eens deugen”

 47. StefanV

  De tweet en de reactie daarop zegt op twee manieren veel over Nederland.

  Ten eerste: al die idioten die Van der Heyde als racist labelen en die haar het zwijgen willen opleggen. Typerend voor de politiek-correcte, linkse goegemeente anno 2019: andere meningen dan de wenselijke opvatting mogen niet gehoord worden.

  Maar mensen die alle problematiek rondom de woningmarkt op asielzoekers afschuiven, sporen evenmin. Het hele asielzoekers-verhaal is maar een klein deel van de daadwerkelijke problematiek, namelijk dat er veel te weinig (betaalbare) woningen worden gebouwd in Nederland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.