2018 beste jaar ooit voor tv-zender Veronica

Veronica kijkt terug op het beste jaar uit zijn geschiedenis, zowel in de algemene als de commerciële doelgroep. Ook werd dit jaar de beste maand ooit genoteerd, namelijk in mei. Dat heeft Talpa TV laten weten. Zenderbaas Bastiaan van Dalen is trots. “Veronica is een van de bekendste mediamerken van Nederland. Het voelt goed dat we met deze zender afgelopen jaar explosief zijn gestegen in het snel veranderend medialandschap en er zoveel mensen op Veronica hebben afgestemd.

Het afgelopen jaar behaalde Veronica gemiddeld 6,7 procent marktaandeel in de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20 tot 54 jaar. “Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een stijging van maar liefst 20 procent. In 2017 was dit aandeel namelijk 5,4 procent.

De beste maand was de meimaand met 8,5 procent marktaandeel. Tijdens deze maand werd de traditionele Meimaand Filmmaand uitgezonden. “2018 was het beste jaar ooit, maar ook in 2019 mag de kijker weer heel veel blockbuster content van ons verwachten.”

Wat staat er in 2019 op het menu? “Vooruitblikkend op 2019 brengt Veronica uiteraard bestaande hits als Veronica Inside, Glory Kickboksing en hopen we Ajax te zien winnen in de Champions League. Maar ook een nieuw seizoen van de Amerikaanse serie Lethal Weapon en het laatste seizoen van ‘s werelds best bekeken comedy The Big Bang Theory staan op het menu.”

Aangevuld met nieuwe programma’s als Magnum PI en een spectaculaire Meimaand Filmmaand 2019 met tv-premières van onder andere Logan, John Wick 2, American Made, Atomic Blond, Fast & Furious 8 en nog heel veel meer.”

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen