Peter Vandermeersch hekelt EenVandaag-verkiezing

Peter Vandermeersch is geen fan van de jaarlijkse EenVandaag-verkiezing van Politicus van het Jaar. Dat laat de hoofdredacteur van NRC Handelsblad weten op Twitter. EenVandaag reikt de prijs vanavond uit aan Mark Rutte, Jesse Klaver, Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff of Geert Wilders. Vier rechtse politici en één linkse politicus dus. Wie er ook wint, Vandermeersch vindt het verschrikkelijk. En dat vindt de actualiteitenrubriek op zijn beurt weer behoorlijk zuur van de krantenman.

Vandermeersch op Twitter: “Altijd pijnlijk. Media die vinden dat ze ‘politici van het jaar’ moeten helpen verkiezen. Media controleren de macht. Kiezen die niet.

Daarop zegt EenVandaag-eindredacteur Hein Bruinewoud: “‘De media’ kiezen niet, de leden van het EenVandaag OpiniePanel kiezen wie zij de beste politicus van het jaar vinden.

Vandermeersch: “Daarom schreef ik ‘helpen kiezen’.

Jeroen Illy, ook al eindredacteur van EenVandaag, daarop: “Dan slaat de laatste zin nergens op.

Ook EenVandaag-ster Lammert de Bruin is boos. “Bizar hoeveel mensen neerkijken op de mening van de gewone man/vrouw (opiniepanel) en dan journalisten de schuld gaan geven dat de mensen geen (linkse?) vrouw kiezen als Politicus van het Jaar. IEDEREEN mag meestemmen he? Maar dat kost iets meer moeite dan een boze tweet natuurlijk.

Zie ook de volgende tweet waarin de hypocrisie van Vandermeersch wordt blootgelegd:

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen