Peter Vandermeersch hekelt EenVandaag-verkiezing

Geplaatst op Mon 17 Dec 2018 om 14:00

Peter Vandermeersch is geen fan van de jaarlijkse EenVandaag-verkiezing van Politicus van het Jaar. Dat laat de hoofdredacteur van NRC Handelsblad weten op Twitter. EenVandaag reikt de prijs vanavond uit aan Mark Rutte, Jesse Klaver, Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff of Geert Wilders. Vier rechtse politici en één linkse politicus dus. Wie er ook wint, Vandermeersch vindt het verschrikkelijk. En dat vindt de actualiteitenrubriek op zijn beurt weer behoorlijk zuur van de krantenman.

Vandermeersch op Twitter: “Altijd pijnlijk. Media die vinden dat ze ‘politici van het jaar’ moeten helpen verkiezen. Media controleren de macht. Kiezen die niet.

Daarop zegt EenVandaag-eindredacteur Hein Bruinewoud: “‘De media’ kiezen niet, de leden van het EenVandaag OpiniePanel kiezen wie zij de beste politicus van het jaar vinden.

Vandermeersch: “Daarom schreef ik ‘helpen kiezen’.

Jeroen Illy, ook al eindredacteur van EenVandaag, daarop: “Dan slaat de laatste zin nergens op.

Ook EenVandaag-ster Lammert de Bruin is boos. “Bizar hoeveel mensen neerkijken op de mening van de gewone man/vrouw (opiniepanel) en dan journalisten de schuld gaan geven dat de mensen geen (linkse?) vrouw kiezen als Politicus van het Jaar. IEDEREEN mag meestemmen he? Maar dat kost iets meer moeite dan een boze tweet natuurlijk.

Zie ook de volgende tweet waarin de hypocrisie van Vandermeersch wordt blootgelegd:

Foto: BNNVARA
28 Reacties op “Peter Vandermeersch hekelt EenVandaag-verkiezing”


 1. Curryworst

  Nu DWDD een paar maanden van de buis is heeft Vandermeersch geen wekelijkse airplay voor zijn zieltogende grachtengordelkrantje.
  Dan maar een verongelijkte en ondoordachte tweet de wereld inslingeren.
  Die als een boomerang terugslaat.

 2. Cobbendochter

  Die lamzak mogen ze ook het raam uit flikkeren.

 3. henk

  De Cobbendochter mag er achterna!

 4. Robert

  IK mag het Belgische volk wel, maar deze man niet.

 5. Robert

  Deze internetverkiezingen worden te makkelijk gekaapt door mensen om een politicus omhoog te stemmen. Geen wonder waarom Geert Wilders elk jaar verkozen wordt als beste, terwijl die in zijn 20 jaar pluche zitten niks bereikt heeft.

 6. Ad

  De grachtengordel’s spreekbuis.

 7. Maxer

  Geert Wilders is alleen in 2007 als beste uit de verkiezing gekomen, in 2012-2013-2014 was een PvdA-er de beste. Het is dus echt niet zo dat alleen rechtse politici winnen.

 8. Maxer

  Bovensttand volgend het Radio 1 journaal.

 9. Coeus

  “Media controleren de macht?” ‘Media zijn beste matties met de macht’, bedoelt de hoofdredacteur van deze Brusselse NAVO-bode.

 10. Jozeh

  Waar haalt die Belg het domme lef vandaan om hier de zaken af te
  breken. Hij moet maar naar zijn eigen land kijken, kan die zien wat een zooitje het daar is.

 11. Simon

  Vandermeersch maakt liever zijn eigen top 5 en dat mag maar ga niet zeuren als het volk iets anders kiest en de boodschapper verwijten maken.

 12. StefanV

  Een Politicus van het Jaar kiezen is wat anders dan bij verkiezingen werkelijk op die persoon stemmen. Regelmatig zijn er ministers genomineerd die helemaal niet rechtstreeks verkiesbaar waren.

  NRC is een kwalitatief ondermaatse kwaliteitskrant en de hoofdredacteur kan beter eens van die moral high horse af stappen. Zorg maar dat je zélf lezers bindt, in plaats van anderen de les te lezen.

 13. Robb

  Jozeh:Hij heeft een Nederlands paspoort .

 14. Robb

  Ik ben niet van de vvd maar de keus is makkelijk Rutte afgegaan in Nederland buiten Nederland heeft hij het goed gedaan.

 15. Bert

  En dit is weer typisch NL media : het interesseert me werkelijk geen reet wat deze belg er van denkt.

 16. dradroe

  @ Robert. Vanb nature dom geboren? Zo te lezen wel. Mensen met een ‘Geert haat’ zijn meestal niet zo snugger. En 20 jaar, waarvan meer dan de helft in een soort gevangenis en de rest van de kamer als cipier? Het kan dus nog dommer blijkbaar.

 17. Adriaan

  Peter Vandermeersch is dat niet de hoofdredacteur van het politieke propaganda blaadje van Groen Links.

 18. Bob

  Het zal mij geen ene zak interesseren wat deze Belg vindt van onze mediazaken. Wat mij betreft gaat hij direct retour naar zijn eigen land.

 19. RaymondVL

  Ik hekel juist die Peter Vandermeersch met zijn niet neutrale nepjournalistiek en zijn kattenbakkrantje NRC.

 20. Joop55

  Vandermeersch is een integer mens met een overdosis gezond verstand, kunnen een hoop PVV-reageerders hier nog wat van leren.

 21. Louis Govaert

  Ik lees NRC geregeld. Er zitten heel goede artikelen in en ook artikelen waaraan ik me dood erger….heb ze dat laten weten ook.

  Vermits iedereen het recht heeft een eigen mening te hebben….mag VDM dus ook zijn ideeen spuien.

  Wat de krant betreft vind ik het wel erg overdreven om meteen van een kattebakkrantje te spreken. Vermits ik digitaal lees kan ik de NRC er zelfs niet voor gebruiken.

 22. anoniem

  peter niet zo hypocriet

  je hebt nog steeds niets van je laten horen in utrecht

  je bent langs geweest

 23. scott_0

  Wie laat die stinkbelg steeds binnen?

 24. EugeneKleefpamper

  Petertje, Petertje… een spion van de Belgen. Alleen maar een baasje vanwege het feit dat de Belgen alle kranten in handen hebben. En dat hebben we weer te danken aan CDA en consorten. Hoop dat Ome John die arrogante lui eens flink de les gaat lezen!

 25. Lammert is boos maar dat is logisch voor een populist

  De gewone man of vrouw volgt al jaren de politiek van geen kant.

  Deze mensen kijken als ze dat nog doen alleen naar het voorkomen, of hij/zij leuk lacht maar kan de ingewikkelde thema’s die door de politiek worden behandeld echt niet volgen. Dat is ook de reden dat deze grote groep al lang is afgehaakt.

  Dus ik ben het eens met Peter.

 26. anonymous

  Hij vindt ze natuurlijk allemaal te rechts.

 27. Annoniemus

  Dat is toch die zwamneus die altijd bij DWDD zit ?

 28. joost

  De Belg van den Meersch, zou zich beter eens in België moeten manifesteren.

  Hoofdredacteur van de Nederland Roddel Krant betekent nog niet dat hij altijd maar kan janken over hetgeen hij in Nederland fout vindt. Rot eens op met die vent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.