Peter R. de Vries: ‘Femke Halsema praat bullshit’

Peter R. de Vries blijft bij zijn mening dat John van den Heuvel gewoon zou moeten kunnen aanschuiven bij RTL Boulevard, ook als dat elke keer een enorme beveiligingsoperatie op het Leidseplein betekent. Dat zegt hij in de rubriek Spiegelvragen op de Pauw-site. Gelukkig zit het Telegraaf-pand niet aan het Leidseplein, want burgemeester Femke Halsema van Amsterdam had ze dan mooi laten verhuizen. Hun sterjournalist is namelijk niet meer welkom op het plein.

Halsema stelt dat het Leidseplein elke keer hermetisch op slot moet als de ernstig bedreigde Van den Heuvel aanschuift bij Boulevard. “Dat is natuurlijk vreselijk dat dat niet kan. Het is ongekend en ik steun hem daarin“, aldus De Vries.

De Vries is behoorlijk links, maar hierin kan hij de überlinkse burgemeester Halsema toch echt niet steunen. “Ik snap wel dat haar verantwoordelijkheid breder is, maar om te zeggen dat we de redactie maar moeten verhuizen, is echt bullshit.

Zelf is De Vries ook bekend met bedreigingen. “Ja, ik hou er wel rekening mee dat het zomaar afgelopen kan zijn ja, en niet vanwege een natuurlijke dood.”

Ligt hij ’s avonds bang in bed? “Nee, als je bang bent, dan word je als een chirurg die met trillende handen opereert. Die operaties gaan altijd fout. Als ik echt bang zou zijn dan zou ik geen misdaadverslaggever zijn, maar bij de Libelle werken.”

Wat zou hij eigenlijk doen als hij aan de macht was? “Ik zou softdrugs vrijgeven. Harddrugs? Misschien ook wel, ja.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen