Nadia Moussaid gepolst voor DWDD/M-slot

Het lijkt erop dat Margriet van der Linden door het oog van de naald is gekropen. Nadia Moussaid is in de zomer namelijk ook gepolst voor het tijdslot van De Wereld Draait Door en M, maar weigerde. Dat vertelt Moussaid in gesprek met Volkskrant Magazine. De kritiek op het eerste seizoen van M was niet van de lucht en de kijkcijfers waren niet best, maar toch mag ze in april weer drie maanden lang uitzenden. Het lijkt erop dat de NPO haar graag had ingeruild voor Moussaid.

Moussaid bekent dat de NPO haar heeft gevraagd. “Eh, er is gepolst, ja… Maar dat wil ik nu dus nog niet. Want ik weet wat zo’n talkshow me op zou leveren, in meerdere opzichten, maar ik weet nu óók wat het me zou gaan kosten. En dat heb ik er nu nog niet voor over.

Ze wil na haar Laat op Eén-avontuur (afgelopen zomer verving ze Jinek) even niet meer dagelijks. “Nee, want dan gaat Geert (haar vriend, red.) bij me weg“, lacht ze. “Nee hoor, ik vind zelf televisie maken gewoon nog te leuk. Daarom ben ik ook naar Brandpunt+ gegaan: ik wil reportages maken, de wereld in. Een dagelijkse talkshow komt nu te vroeg.”

Bovendien heeft Moussaid minder met onderwerpen als amusement en sports, die wel bij een latenightshow horen. “Eh, entertainment en sport hebben iets minder mijn natuurlijke interesse, dat klopt. Ik kijk graag naar programma’s die mij iets leren over wat er in de rest van de wereld gebeurt, die mij een groter perspectief bieden dan alleen het Hollandse.

Een groot interview met Nadia Moussaid kunt u lezen in Het Parool, via Blendle.

Foto: Geert Broertjes, NTR

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen