Marc-Marie Huijbregts: ‘Respect voor Sylvana’

Geplaatst op Sat 15 Dec 2018 om 8:30

Als iemand terugblikkend op het jaar 2018 veel respect verdient, dan is het wel Sylvana Simons. Dat zei tafelheer Marc-Marie Huijbregts vrijdagavond in De Wereld Draait Door. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk vroeg in de laatste DWDD van het jaar aan zijn gasten wie er volgens hen respect verdient en Huijbregts noemde Simons. “Ik vind het zo knap van haar dat ze elke keer probeert uit te leggen, redelijk te zijn. Daar kun je niet anders dan respect voor hebben.

Huijbregts keek met veel interesse naar de Sylvana-docu. “Sylvana heeft heel veel indruk op me gemaakt met haar documentaire en ik vond het heel mooi om te zien dat zij zo idealistisch is en zo zichzelf geeft voor de goede zaak. Daar was ik echt van onder de indruk, ja, dus ik vind zeker dat zij veel respect verdient.”

Simons toont zich in de documentaire als een behoorlijk geagiteerde vrouw, maar de racistische reacties die dat oproept zijn ongekend. Een fragment in de documentaire toont hoe ze wordt uitgejoeld als ‘lelijke neger’ bij het Centraal Station in Amsterdam.

Bizar, vindt Huijbregts. “Ze heeft een mening, waarvoor ze probeert te strijden. Ze heeft niet iets eigenaardigs, ze heeft gewoon een mening. Dat je daar dan in Nederland zo voor wordt uitgemaakt, vind ik verbijsterend.

Foto: BNNVARA
73 Reacties op “Marc-Marie Huijbregts: ‘Respect voor Sylvana’”


 1. DE GENERAAL

  Respect voor een doordrammerin zal je bedoelen.

 2. Bowie

  Sylvana is geen slachtoffer maar een DADER. Als je iedereen voor racist uitmaakt gebeurt er hetzelfde als bij het Stanford Prison Experiment. Dus maak je iedereen voor racist uit, vaak en lang genoeg, en een groot deel van de mensen zal je geven waar je om bedelt.

 3. Ruud

  In dit tolerante land moet je vooral geen afwijkende mening hebben.

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij vinden dat het wel een keertje klaar en over kan zijn met aandacht geven aan deze nare mevrouw. Telkens weer die beerput openen. Je kan de mensûh op de straat die nare dingen roepen tegen haar wel steeds citeren, je kan het ook steeds herhalen, het staat op immers op beeld, maar tegelijkertijd haal je wéér de hele boel overhoop. Een polariserend figuur die de mensen in de stad en in het land ophitst tegen elkaar. Die verdient een cordon sanitaire. Dat is een grote ring van stilte. Aandacht is zuurstof voor deze aandachtsjunk. Doe het niet aub. We willen vrede op aarde, al is het maar in de aanloop naar de Kerst. Thanks.

 5. KOZP

  Marc-Marie heeft als wit mens gelijk. Dat komt bijna nooit voor, dat witte mensen gelijk hebben.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ruud is de draad een beetje kwijt.
  ‘Tolerant land’.
  Tolerantie is geen vrijbrief om iedereen en z’n moeder uit te maken voor racist.
  Verdiep je er even in vriend, voordat je met die holle frasen gaat gooien.
  Dit helpt niet.
  Of lijdt jij ook aan een Calimero/complex? Get help. Dwalende.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  @kozp
  Polariseren maar weer.
  Bedankt voor Uw bijdrage.

 8. Woi!ter

  Piepkuiken wordt steeds gekker.

 9. Remi

  Piepkuiken kreeg bij Veronica Inside weer de wind van voren !
  En terecht.

 10. Esmeralda

  Niet verwonderlijk. Hij is al voor alle heise gestopt met Zwarte Piet spelen omdat hij het zoooooooooooooooooooooooooooooooooo sielug vond voor zwartjes.

 11. Cor Vaan

  Oei … Wat n reacties hier weer… Zowel die huibrechts als Simons zijn mensen die veel te veel podium krijgen maar t is zoveel krachtiger als je dat normaal zegt. Mevrouw Simons heeft gelijk dat er racisme is in onze maatschappij … Maar bij iedereen de racismekaart trekken is natuurlijk volkomen overdreven….en die huibrechts … Tsja… Voor 1000 euro per week je mening geven… Nu is er wel eens iemand anders aan de beurt zou ik denken….

 12. Meneer Kaktus

  Virginia Rens verdient respect voor de wijze waarop ze de was doet, aardappels kookt en m’n pyjama strijkt. Hou van je, lieverd.

 13. Flexi

  Het is allemaal misgegaan in 1917 toen vrouwen kiesrecht kregen. Vanaf toen zijn we een gefeminiseerd landje in wording waar gevoelens en gepraat belangrijker zijn dan logica en daden. Sylvana Simons krijgt alleen zoveel aandacht omdat een groot deel van de bevolking dat zo wil.

 14. Flexi

  1919, scuzi

 15. Pakalu Papito

  Dolf Jansen is na het gesprek over Oxfam UK geen vriend meer van DWDD en Matthijs, dat is duidelijk. Özcan Akyol ook niet uitgenodigd.

 16. ox

  Dat ze elke keer probeert,redelijk te zijn…

 17. Evelien

  Sylvana is in wezen een ordinaire golddigger, altijd op zoek naar mannen met geld en ze heeft er heel wat versleten.
  Dus ……. grote smoel houden en een rijke vent gaan zoeken want verder is ze nergens goed voor.

 18. robin

  Helemaal met Marc-Marie eens !!!

  En wanneer snappen mensen het nou eens. Het feit dat je ooit genoten hebt van Sinterklaas met een zwarte Piet, misschien zelfs zwarte Piet hebt gespeeld, wil niet zeggen dat je racistisch bent.
  Maar… inmiddels weten we dat het gegeven van de zwarte Piet wel racistisch is.

  Dus ophouden met die aanstellerij en dat zielige gedoe over kinderzieltjes en gewoon aanpassen naar een roetpiet.
  Ophouden met het gooien van bagger naar Sylvana, door volwassenen die een simpele aanpassing niet aankunnen en extreem pestgedrag vertonen. Ik schaam me hiervoor dood als Nederlander.

  We verbieden niet het christelijke geloof, kerken worden niet plat gebrand, we verplichten niet om iedereen hier met een hoofddoekje te laten lopen, niet iedereen is hier een racist.

  MAAR…WE.. PASSEN…ALLEEN..ZWARTE PIET.. AAN.

  Als alle kinderen hier geen problemen mee hebben. Waarom wel half volwassen Nederland ? Grow up !!

  En dan kunnen we volgend jaar weer op een gezellige manier Sinterklaas vieren..

 19. robin

  En kerst moeten we ook afschaffen!! Wat is er mis met een winterfeest. Kerst is gewoon een feest voor racisten met al die witte sneeuw…

 20. KOZP

  Goed bericht Robin. 100% eens!

  KOZP

 21. robin

  Dankjewel KOZP! Gelukkig zijn er ook nog mensen die WEL kunnen nadenken. Nederland is een land vol racisten en wij zijn een kleine groep die een uitzondering is.
  Witte mensen hebben hun hoogtepunt gehad en nu zijn wij aan de beurt.

 22. robin

  Haha… er schijnt hier opeens een tweede Robin te zijn. Je hebt het een beetje verkeerd begrepen schat.. Ik ben niet voor het afschaffen van Sinterklaas en dus ook niet voor het afschaffen van kerst. En ik noem juist niemand een racist.

  Maar geeft niet hoor, het zij je vergeven ! Ik wens je een hele fijne dag nog en geniet nog van een hele fijne, vreedzame, positieve en tolerante kerst !

 23. Sjaak

  Wat een smerige linkse boel weer bij die VARA
  Eerst piepkuiken met zijn pleidooi voor Simons die alleen maar provoceert door iedere blanke een racist te noemen.
  Daarna die engnek die zijn ego nog eens op kwam poetsen voor het kinderpardon.
  En toen mocht een blonde mevrouw via een stokoud filmpje Trump weer eens bashen.
  Na 5 minuten VARA indoctrinatie is hier Netflix opgezet.
  Geen enkel respect voor dit soort polariserende programma´s die de kloof in de samenleving alleen maar verbreden door nooit een tegengeluid te laten horen.

  Matthijs brevet van onvermogen en volledig door het ijs gezakt.

 24. Esmeralda

  @Robin, wat jij zegt is precies het probleem. “We” weten helemaal niet dat Zwarte Piet racistisch is. “We” weten alleen dat er mensen zijn die ons dat proberen wijs te maken aan de hand van allerlei drogredenen. Als je ze vraagt om hun bewering dat Zwarte Piet racisme is te onderbouwen, blijft het echter ijselijk stil. Ook hier op dit forum is dit tig keer voorgekomen. Zodra je doorvraagt zwijgen de robins alhier als het graf.

 25. Ruud

  @Pluk: Waar kan ik lezen/ terugkijken dat Sylvana gezegd heeft dat wij allemaal racisten zijn? Die bevestiging voorkomt dat je zelf met ‘holle frasen’ strooit.

  Mooi verwoord Robin (9.50 uur).

 26. robin

  En ook witte mensen wens ik dus een fijne kerst.

 27. robin

  @Dankjewel KOZP! Gelukkig zijn er ook nog mensen die WEL kunnen nadenken. Nederland is een land vol racisten en wij zijn een kleine groep die een uitzondering is.
  Witte mensen hebben hun hoogtepunt gehad en nu zijn wij aan de beurt.

  O Fake Robin toch.. Veel plezier met je Fake reacties. Cees van Omroep Ede zeker ??? Nou veel plezier, doeii !

 28. Esmeralda

  Overigens is de vraag ook al eens gesteld aan roeptoeter KOZP. Ik trap een oрen dеur in door te zeggen dat dat tevergeefs was.

 29. robin

  jouw wens ik GEEN fijne kerst!

 30. Ruud

  @Esmeralda: Wordt het Sinterklaasfeest minder leuk als we iets minder schmink op het gezicht van een fantasiefiguur doen?

 31. Ron

  Ik snap zijn opmerking wel. Het is allemaal zwaar overschat die hetze tegen Sylvana en is soms asociaal geworden. Ik relativeer het liever meer. Maar verder heeft ze niet zoveel andere standpunten dan de SP hoor.

 32. robin

  @Esmeralda

  Nee hoor, ik zwijg helemaal niet als het graf.. Bekijk deze prenten maar eens..
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/geen-twijfel-zwarte-piet-stamt-af-van-kindslaven-~bef5d321/

  Maar o.. laat me raden, dit is een linkse krant, dus wat hier staat is allemaal niet waar. Hopelijk ben je niet zo bekrompen Esmeralda. Veel respect voor mensen die van mening veranderen, en misschien zet dit je een heel klein beetje aan het denken. Zou fijn zijn, maar gun je sowieso het allerbeste !

 33. Curryworst

  Piepkuiken trekt zijn snaveltje ook weer ‘ns open bij vrind Matthijs.

 34. robin

  @Esmeralda Ik weet natuurlijk ook wel dat dit een eenzijdig en partijdig bericht uit de volkskrant is, maar toch. Ik kon niks anders vinden. Maar nu ga ik echt. Fijne tolerante vredige heerlijke kerstdagen toegewenst, ook aan jullie witten. Ik gun jullie alle vrede en hopelijk word je wat toleranter en minder racistisch.

 35. robin

  @Robin 10:16 Haha…heerlijk voorspelbaar ben je !

 36. Wijze van Zion

  Tsja, ook Simons heeft een verdienmodel, net als al die soundbitesprutsers van de VARA…….

 37. aammehoela

  Ik vond het een mooie aflevering van DWDD. Enkel met Marc-Marie was ik het 100% oneens. Deze bitch verdient geen respect, maar een cursus om hoe te gaan met andersdenkenden. Neen, dan respect voor dat Amerikaanse meisje dat de namen voorlas van haar klasgenoten en anderen bij haar op school, 17 in totaal en daarna blijkbaar 6 minuten en 20 seconden stil was. En natuurlijk deel ik de mening van respect voor het feit. Dit als reactie op alle verdraaiingen en nepnieuws van vandaag. Zo’n gelijk had ze daar mee. Het voorbeeld uit Zondag met Lubach zegt wat dat betreft genoeg.

 38. Ron

  Het voorprogramma van RTLLN heeft het weer ijzersterk gedaan. Het wekelijkse RTLLN kon hierdoor extra floreren. Top uitzending weer en wederom een Twan die zich als een vis in het water voelde in zo’n olijke entertainmentuitzending setting….

 39. Ron

  Sorry, verkeerd topic.

 40. robb

  Sylvana Simons heeft in bepaalde dingen wel gelijk racisme is er wel degelijk en lost zij dit ook niet op op deze manier ,door er keihard op in te gaan jaag je heel veel mensen die het goed bedoelen tegen zich in het harnas en bereikt ze niks ,maar om haar uit te schelden voor alles wat kan en alle ziektes die ze moet krijgen en dan nog fier over eind staan dan wel respect we leven tenslotte in een land waar je bijna alles kan zeggen.

  Sjaak :Als het je niet bevalt kijk dan niet ,er waren 12 gasten 3 bevielen je niet nou en ,of wil jij in een land wonen waar alleen jou gedachten goed gehoord word .

 41. robb

  aammehoela :Jij noemt andersdenkenden ,keer het eens om iedereen mag anders denken behalve Silvana .

 42. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  En mochten de mensen nog meer dingen uit hun verband wollen rukken en in een andere context plaatsen omdat het ze beter uitkomt, hier is een stukje tekst als lichtend voorbeeld in deze donkere dagen. Ja, we weten het, tis wel een beetje meer text dan er op het potje aardbeienjam bij jullie thuis op de ontbijttafel staat, maar anders hangen jullie toch maar rond op deze website.
  Komt ie. Prettig weekend.
  https://www.hpdetijd.nl/2018-11-23/black-friday/

 43. C. Kleinert

  Respect voor haar redelijkheid? Nou breekt mijn klomp.

 44. kickoutKOZP

  De dag dat blankenhater en raciste Sylvana onder een bus komt en een gruwelijke dood sterft,gaat bij mij letterlijk de vlag uit. Wat een zegen zal dat zijn.

 45. Dat vind ik er van.

  Hij is echt zo zielig als dat hij eruit ziet, dus ik neem hem niks kwalijk.

 46. Godefroy France

  Het ene leeghoofd prijst het andere, zo houden de eencelligen zichzelf in stand !!!
  BNNers te stom om te schijten hopende dat ze zich niet voortplanten, zijn we er binnenkort van verlost.

  SS. is het bruinhemd dat het rascisme aanwakkert, ze haat ons blanken!

 47. Nationalistische Conservatief-liberaal

  hahah hij is gek.

  Sylvana Simons is een haatzaaier. Dat mens is echt compleet gestoord.

 48. max

  Sylvana? Wil het er niet meer over hebben. Dat is nl. het enige wat ze wil…..

 49. mark

  Een piepkuiken die alleen voor ruim €2000. wil aanschuiven en oude man Matthijs nu al op winterstop.

 50. Esmeralda

  @robin

  Je bent de eerste. Ik heb helemaal niks tegen de Volkskrant en ben een vaste kijker van DWDD, dan weet je ongeveer waar mijn politieke voorkeur ligt. Die valt dan ook niet af te lezen aan mijn mening over één enkel onderwerp! Bedankt dat je je vooringenomenheid zo tentoonspreidt. Dat zet je uitspraken in het juiste daglicht. Wat dit artikel betreft: dat kende ik al. Ik zal één zin citeren die perfect samenvat wat er mis is met meneer Elmer Kolfin.

  “De kunsthistoricus heeft hier niet speciaal onderzoek naar verricht, maar is wel een kenner.”

  Lees je het goed? Hij heeft hier niet speciaal onderzoek naar gedaan! En toch blaast hij hoog van de toren. “Geen twijfel: ‘Zwarte Piet stamt af van kindslaven'”. Laat me niet lachen! Ik heb ook geen speciaal onderzoek verricht naar Kolfin, maar geen twijfel: een ‘kunsthistoricus’ die zonder onderzoek zo stellig conclusies trekt is absoluut niet serieus te nemen.

 51. Peter Poot

  Hoe ze in haar documantaire de student afblafte zegt genoeg.

 52. robin

  Sorry voor mij eerdere post , ik had vergeten mijn pilletjes in te nemen

 53. Flits Bom

  Speelde het piepkuiken niet in Fargo?
  Ik zie hem zo bij de woodchopper staan in de sneeuw.

 54. amsterdammer

  Dat enge piepkuiken met een giga minderwaardigheidscomplex moet naar paviljoen 3!

 55. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Omdat de geest vandaag toch niet meer terug in de fles gaat, en de pen vaak scherper is dan het zwaard even een een linkje naar waar het H-.woord het licht zag. De H van haten. En het staat, of stond, gewoon op haar Facebook-account, in de krant, op nieuwssites en duidelijk geciteerd uit interviews met deze haatzaaiende allesvernietigende narcist. Helaas knipt en plakt de website van het NRC niet maar daar kun je zelf eenvoudig een redactioneeltje terugzoeken en GeenStijl citer ik niet omdat GeenStijl natuurlijk helemaal de vijand is. Dat artikel uit de Volkskrant is te kort geleden, die kennen jullie kijkbuiskindertjes nog wel.
  En meer willen we er niet over zeggen. Het is tijd om een oude dikke beeldbuis over de balustrade van de Petteflet te flikkeren. Dat zal me een klap geven!
  Lezôn:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2016/10/lichtgeraakte-sylvana-noemt-critici-van-denk-nu-allemaal-witte-racisten/

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/sylvana-al-jazeera-racisme-wordt-nederland-geaccepteerd

  http://sargasso.nl/wvdd/sylvana-simons-aan-woord/

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/knettergekke-sylvana-simons-juist-blanke-mannen-met-een-zwarte-vrouw-zijn-vaak-hartstikke-racistisch/

  Zie je. Niks teveel gezegd. Geen valse claims.
  Oogcontact vermijden en niks terugzeggen.
  Vóór je het weet wordt je een discussie binnengesleept waar je geen deelgenoot van wilt zijn.
  Ok. Tijd om de tv te gaan nakijken.
  (Begrijp je ‘m? Na Kijken… haha. Doei!)

 56. Weg Ermee

  In de tijd van zijn marmotten model was hij nog om te pruimen, maar wat is die MMH een griezel geworden zeg
  `Respect voor de zeur Piet`, hahaha. Laat me niet lachen!

 57. Solange

  Kontlikker Marc Marie of piepkuiken was een afgang….respect moet iemand verdienen en zij SS verdient alleen maar irritaties De NIEUWSLEZERES had mijn respect voor DR MUkwege die beschadigde vrouwen helpt …now we talking…Het Piepkuiken Marc Marie moet zich schamen…om een racist het podium te geven voor respect……btw wer misselijk van de uitzending…..links tuig…

 58. Q

  Leuk hoor de mening van Marie Huijbregts over mevrouw de psychopaat.

  Ik vind Sylvana een dom huppelkutje (zij noemt dat dansen), ik vind ook dat Sylvana gek is, ik vind ook dat Sylvana een gevaarlijke domme vrouw is die verdeeldheid zaait en ik vind haar erg griezelig om naar te kijken.

 59. Q

  Leuk hoor de mening van Marie Huijbregts over mevrouw de psychopaat.

  Ik vind Sylvana een dom huppelk*tje (zij noemt dat dansen), ik vind ook dat Sylvana g*ek is, ik vind ook dat Sylvana een gevaarlijke domme vrouw is die verdeeldheid zaait en ik vind haar erg griezelig om naar te kijken.

 60. Het meisje met de zwarte fiets

  Apen waren de voorouders van ons mensen.
  In die zin heb ik respect voor Sultana.
  En nu snel weg he!
  Tot ziens op de Waalsdorper vlakte anders.

 61. Joop

  Ik als blanke man wordt door haar als racist weggezet. Dat is haar mening maar wel een belediging naar mij . Maar goed met dat mannetje van Huibrecht heb ik het ook helemaal gehad.

 62. Geronimo

  Linkse grachtengordelkliek. Of was dit weer een halfslachtige poging tot humor Huybrechts

 63. Bart

  kick out sylvana en neem vriendje airfrayer mee oprotten

 64. critikast

  Onze Tilburgse grachtengordel-aanhanger had het aan Sylvana beloofd en had snel ook een akkoord met Matthijs. Hij zou volgens afspraak mevrouw Simons een veer in haar kontje steken in plaats van iets anders. Soort zoekt soort…een tenenkrommend verhaal van ons nationale piepkuiken !

 65. BRAAK

  Zo nu blijkt dus dat dit figuur van onbestendige geaardheid, definitief als malloot bestempeld kan worden.

 66. Momo

  Sylvana is niet ‘redelijk’ en heeft niet ‘gewoon een mening’. Uitschelden is misschien niet nodig, maar ze verdient absoluut geen respect.

 67. robin

  @Esmeralda Sorry dat je het persoonlijk op vat, was niet op die manier bedoeld, meer gericht op de gemiddelde reactie die meestal volgt door mensen op deze site. Ik heb sowieso een hekel aan het gezeur over links en rechts. Het was idd vooringenomen, niet naar jou perse, maar meer op de algemene reactie die bijna altijd volgt..

  Wat me in ieder geval verbaasd dat de discussie over het aanpassen van Zwarte Piet, vaak niet gaat over het onderwerp, maar meteen overgaat in een discussie over 1 persoon. Want Sylvana zei … en Jeffrey … Ik vind hen dapper dat ze iets over het onderwerp durven te zeggen, want dat kan niet eens meer in het openbaar, je wordt gewoon afgemaakt. En dat is iets wat ik echt bizar vind.

  Als ik vind dat iedereen recht heeft op eten, en Emiel Ratelband vindt dat ook, moet ik dan vervolgens in discussie over wat Emiel Ratelband verder allemaal heeft gezegd over dit onderwerp ?

  En dat de kunsthistoricus in het artikel geen kenner is, doet dat iets af aan wat je ziet op de schilderijen ? Het zijn toch duidelijk kindslaven die zijn afgebeeld in bijna identieke pakjes als Zwarte Piet ? Daar hoef je toch geen kenner voor te zijn ? Of denkt men (ik hou het nu maar even algemeen) dan dat de Volkskrant of deze kunsthistorica de schilderijen zelf in elkaar heeft geflanst ?

  Maar goed.. We komen er allemaal niet uit en ik ga nu stoppen met dit onderwerp.

 68. robin

  Ooh en ik vergeet nog te zeggen dat ik best een keer een date met je wil. Misschien wil jij dat ook? Reageer aub even…

 69. robin

  @Robin 12:27 Heee naamgenoot !! Wil je een date met mij ? Ik dacht dat je het nooit zou vragen :) !!!

 70. liefkleinhertje

  Dat ranzige piepkuiken vreet met grote happen uit de subsidiepotten daarom waait ie met alle correcte winden mee

 71. liefkleinhertje

  Dat ranzige piepkuiken is net zo politiekcorrect als Paul de Leeuw
  Als het hun beurt is om van het hoogste gebouw naar beneden gegooid te worden dan springen ze zelf wel

 72. BRAAK

  Je hebt MMH en MH op de buis, allebei hopeloze leiden.

 73. B klein

  Marc marie heeft dringend hulp nodig als je zoiets beweerd. Sylvaantje op jacht naar de schat is zo duidelijk door de mand gevallen. Heeft zeer dringend hele lange en zeer goede psychische hulp nodig. Misschien wel voor altijd. Alles aan dit is fake. In vermogende kringen wordt zij golddigger genoemd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.