Hond Hans van der Togt plast Pauw onder

De hond van Hans van der Togt heeft donderdag de studio van Pauw ondergeplast. Dat vertelde Jeroen Pauw in de uitzending op NPO 1. Pauw maakte een uitzending over eenzame mensen en ook de voormalig Rad van Fortuin-ster weet maar al te goed wat eenzaamheid is. Om zich minder eenzaam te voelen heeft hij nu een zwerfhond en die mocht mee naar de studio. Pauw: “Je hebt een hond, die de hele boel terroriseert. Hij heeft boven geplast en was hier ook aan het plassen net.

Van der Togt is gek op zijn hond. Mensen ziet hij weinig. “Een BN’er, hoe kan die nou eenzaam zijn, hè? Die stikt toch van alle vrienden, van Geer en Goor en noem ze allemaal maar op? Nou, ik heb geen enkele vriend overgehouden uit de televisiewereld, hoor. Echt nul. Nou, eentje: Cilly Dartell. Die kennen de mensen nog wel van Hart van Nederland. Dat is een goede vriendin van me en daar heb ik nog regelmatig contact mee, maar dat is de enige.

Wanneer begon hij zich eenzaam te voelen? “De eenzaamheid sloeg enorm toe toen ik vijf jaar in Friesland zat. Die heb ik bestreden met drank. Dat betekende wel dat ik om tien uur ’s ochtends al begon met drinken en de hele dag door, waardoor ik me enigszins prettig voelde.”

Ik was na veertig jaar Amsterdam overgestapt naar een heel mooi dorp in Friesland, Achlum en dat was zó saai. Ik kende er ook niemand, behalve één goede vriend. Die prachtige groene weiden waar ik op uitkeek, heb je ook wel gezien na een paar maanden. Dan ga je denken: hoe ga ik mijn dagen vullen? Leeuwarden was toch ook weer drie kwartier rijden.”

Nu is hij weer terug in Amsterdam, waar iets meer levendigheid is. “In een grote stad kun je ook heel eenzaam zijn, maar ik spreek ineens weer mensen, zie weer mensen. Ik praat nu hoofdzakelijk met de mensen die ook met honden lopen buiten.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen