Glennis Grace: ‘Oranjegevoel door deelname aan AGT’

Glennis Grace vindt het bijzonder dat haar deelname aan America’s Got Talent leidde tot een Oranjegevoel in Nederland. Bij terugkomst werd ze ook als een megaster behandeld. Dat vertelt de zangeres in gesprek met het AD. Voor de mensen in Nederland voelde ze het alsof Oranje tegen Duitsland speelde in een EK-finale, wil Grace zeggen. “Dat had ik me nooit gerealiseerd. Wij zijn doorgaans lekker nuchter. Maar nu kwam plotseling het Oranjegevoel“, zegt de zangeres zonder eigen liedjes. 

Haar deelname aan America’s Got Talent heeft haar sterrenstatus in Nederland vergroot, aldus Grace. “Toen ik terugkwam, was er echt iets gebeurd. Mensen die ik al lang ken, benaderden me opeens anders. Dat hoefde voor mij ook weer niet.”

Grace hoeft niet als een superster behandeld te worden. “Ik ben dezelfde Glenn uit de Jordaan als altijd. Ik wil geen chauffeur die de deur openhoudt, terwijl ik genoeg collega’s ken die dat heerlijk vinden. Ik ben en voel me een zangeres. Bekendheid komt erbij en dat vind ik prima. Het moet alleen geen komedie worden. Adoratie is aan mij niet besteed. Het is vaak ook niet echt.”

Nu het in Amerika niet is gelukt en haar Amerikaanse management met haar gebroken heeft, lijkt Grace zich te hebben neergelegd met een leven als Whitney Houston-coverzangeres in de lage landen. Volgend jaar gaat ze wéér concerten met Whitney Houston-liedjes geven.

Grace doet al jaren alsof het buitenland aan haar trekt door in elk interview te roepen dat ze ‘altijd weer terug zal keren naar Nederland’. Inmiddels is gebleken dat dat terugkeren naar Almere vooral bittere noodzaak is voor La Grace.

Het AD-interview met Glennis Grace kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen