Erland Galjaard wil max drie dagen per week bij Talpa

Geplaatst op wo 05 dec 2018 om 10:30

Erland Galjaard wil maximaal drie dagen per week voor Talpa gaan werken. Hij wil genoeg tijd overhouden voor zijn dj-duoschap met Ronald Molendijk. Dat vertelt hij in gesprek met het AD. Dat Galjaard aan de slag gaat voor het Talpa/SBS van John de Mol is eigenlijk al duidelijk sinds hij vorig jaar bij RTL vertrok. “Het concurrentiebeding loopt op 1 februari af, maar als we dan overal kunnen optreden met Soulvation ben ik nog even niet beschikbaar“, aldus de televisiebobo.

De man van Wendy van Dijk sorteert voor op een kleinere rol binnen de organisatie van De Mol. “We zijn serieus in gesprek, maar de muziek heeft prioriteit.

Galjaard denkt niet aan een leidinggevende, maar aan een creatieve rol. “Ik ga sowieso niet meer dan drie dagen werken dus dat zou helemaal niet kunnen. Bovendien wil ik niet meer in vaste dienst. Ik ben van plan mijn eigen bedrijf op te zetten, waarin ik ook de muziek kan onderbrengen. Ik wil Soulvation een serieuze kans geven. Dat kost tijd en die wil ik daarvoor maken.

Bovendien werkt hij ook nog aan een film, waarvan hij het idee heeft gepitcht aan Talpa Fictie-baas Will Koopman. “Zij was enthousiast, dus daar wordt aan gewerkt.”

Het AD-artikel waarin Galjaard en Molendijk worden gevolgd tijdens hun optredens als Soulvation kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
20 Reacties op “Erland Galjaard wil max drie dagen per week bij Talpa”


 1. bhuf

  Haha, als je Soulvation een kans wil geven zal je eerst moeten zorgen dat jullie van dat enorme arrogante imago afkomen. Ga voor de grap eens naar de site van Soulvation en je ziet meteen een foto van deze twee. Vooral die Ronald Molendijk staat gigantisch arrogant uit zijn ogen te kijken. Nee, echt een gezellig persoon die je wil inhuren voor op je feestje.

 2. Rene D.

  Zal toch eerst een ghost producer in dienst moeten nemen, want niks scoort van ze en zonder eigen materiaal ben je kansloos

 3. thom

  midlife crisis op en top. Als je als 50’er nog teksten uitkraamt als ‘nieuwe track droppen’ dan wordt t wel heel treurig…

 4. anoniem

  het staat in de AD

  niet geloven die krant

  weet je nog

  die hardwerkende olie bol verkopers

  oud en nieuw jaar verpest
  met nep nieuws

  de olie bol verkopers hebben het nog moeilijk

  nee geen AD !

 5. Ron

  3 dagen is toch niets. Als je een rol van betekenis wil spelen in TV land ben je daar 24/7 mee bezig. Dat doe je niet in lousy 3 dagen per week. Ik denk dan ook dat het meer om een adviserende rol gaat in deze.

 6. Gert-Jan

  Man in midlife?

 7. Robert

  Hij heeft groot gelijk, paar dagen werken en vol in de muziek, hoeft die niet de hele dag bij Wendy te zitten, ik begrijp hem wel die Erland.

 8. critikast

  Galjaard is nog gladder, onbetrouwbaarder en meer misselijkmakend dan zijn omhooggevallen echtgenote !

 9. Rick

  Hij wil 2 dagen uitbrakken van z’n pilletjes natuurlijk.. We begrijpen je echte reden Erland

 10. Rene D.

  Komende 3 maanden 1 optreden.

 11. Joop55

  Galjaard wordt deskundige bij Shownieuws, kan hij het technische transfergel*l over ”’naar Talpa gaan” analyseren. Verder… gaap en Next.

 12. John

  Wow! Wat een treurigheid. Je bent dik in de 50… ga lekker een keutje leggen op een potje vissen. Net hele artikel gelezen. Wat een eigengeilerij.. verschrikkelijk

 13. Enzo Voort

  Om het NL televisielandschap te mollen heb je een Galjaard nodig.

 14. John

  3 fans op partyflock… lekker bezig soulvation. (Wendy, molendijk, geilaard?) ik zou zeggen “ dont quit your day job” de enige reden dat hij geboekt wordt is omdat hij ex rtl baas is. Wordt ook zo gepromoot. Molendijk gebruikt erland

 15. west

  oh is hij dj ? wat draait hij dan ? Hepie en Hepie, Kermis klanten , leuk kom zeker eens kijken!!

 16. K

  De rest van de week draait hij plaatjes met de andere notoire creatieve potje GHB slikker Molendijk…..braderieën doen zij ook aan…en de huishoudbeurs inclusief.

 17. Melle junior

  Ik hoorde van een meisje vandaag dat er een vacature vrij was bij Talpa.
  TV Mongolen Teamleider…. MT kort gezegd.
  Ja dat is op het lijf geschreven van bejaarde Galjaard.
  Bij talpa valt trouwens niet zoveel meer te verklooien, dat is al door andere incompetente managers gebeurd.

 18. Melle junior

  k hoorde van een meisje vandaag dat er een vacature vrij was bij Talpa.
  TV Moongolen Teamleider…. MT kort gezegd.
  Ja dat is op het lijf geschreven van bejaarde Galjaard.
  Bij talpa valt trouwens niet zoveel meer te verkloooien, dat is al door andere incompetente managers gebeurd.

 19. pr campagne Galjaard draait op vollke toeren

  Wat een droevig spelletje speelt die Galjaard met zijn nieuwe werkgever Talpa. Geldgraaier Galjaard die zijn dansmarieke en vriendjes jaren lang heeft gefêteerd in ruil voor gebakken lucht en trieste prestaties is bezig op en charmante wijze terug te komen in TV land en dat doet hij op zijn eigen wijze.

  Hij past wel bij de Talpa familie van geldgraaiers, gebakken lucht producties en overgewaardeerde BNérs. Maar mijn advies is heer Galjaard, ga gewoon naar Talpa en zadel de Nederlander niet op met belachelijke stompzinnige spelletjes. Sluit je aan voor veel geld bij de meest droevige t okkiezender van Nederland.

 20. Anja

  Goed plan van hem en als het kan waarom dan niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.