Edwin Evers in DWDD: ‘Ik vrees niet voor zwarte gat’

Edwin Evers vreest niet dat hij in een zwart gat valt na volgende week vrijdag, als hij zijn allerlaatste Evers Staat Op presenteert. Dat vertelde de radio-dj dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Evers gaat van vijf dagen per week radio naar helemaal niets. “Ik ben er niet zo bang voor en ik heb ook niet allerlei verwachtingen, van: ik wil dit doen en dat doen. Ik heb zoiets van: ik zie het wel. Dan voel ik vanzelf wel waar ik aan toe ben of wat ik graag wil doen. Dat wil ik even uitzoeken.”

Hij begint 2019 met helemaal niets. “In elk geval de eerste twee maanden. Ik heb ook nog een band waarmee we in een theatertour zitten. Die gaat in maart verder, dus we spelen drie à vier keer in de week. Voor de rest is er iets meer lucht in mijn leven.”

Baalt hij van Evers Staat Op? “Het is een van de allerleukste dingen die er is om te doen. Ik heb ook altijd gezegd: mocht ik er ooit mee stoppen, dan is het vanwege het leven dat erbij hoort. Je moet er toch wel enige discipline voor hebben om zo’n programma goed te kunnen doen. Om vroeg op te staan, maar vooral om vroeg naar bed te gaan.”

Je kunt ook veel andere dingen niet, aldus Evers. “Het is er altijd. Het is niet moeilijk, het is niet zwaar, want het is fantastisch en het leukste wat er is om te doen. Maar het is er altijd en ik voelde dat ik iets meer de behoefte kreeg aan een iets ander leven. Als je dat gevoel krijgt, moet je over dingen gaan nadenken.”

Het is niet dat hij Evers Staat Op momenteel met tegenzin maakt. “Nee, want ik vind het tot op de dag van vandaag nog het allerleukste wat er is. Ik wil alleen voorkomen dat er een moment komt waarop dat niet meer zo zou zijn.”

Ik heb heel lang in een geregeld leven gezeten. Dat was fantastisch, maar ik denk dat het goed is om het na zo’n lange tijd anders te doen.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen