Dionne Stax viert geen kerst: ‘Deed ik vorige maand’

Het is Tweede Kerstdag, maar niet voor Dionne Stax. Zij heeft in november al kerst gevierd. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met de VARAgids. De kerstdagen vallen traditiegetrouw aan het eind van december, maar dat kwam Stax dit jaar niet uit. “Ik pak altijd helemaal uit, met een enorme boom en verlichting door mijn hele huis. Alleen heb ik dit jaar even een andere kerst, die heb ik namelijk eind november al gevierd – samengevoegd met Sinterklaas“, zegt de presentatrice van de NOS.

Waarom dan? “Mijn zus woont al jaren in Barcelona, en het is altijd even zoeken naar een moment waarop we alles kunnen vieren met de hele familie. Dat was deze keer dus een beetje vroeg, mijn kerstboom staat ook al weken.”

Stax kan er prima mee leven. “Maakt niet uit, het was supergezellig. We hadden surprises, en ik had voor iedereen gekookt.

Haar rotifase is over. Wat stond er wel op het menu? “Een pastaatje vooraf, daarna knolselderijsoep, kogelbiefstuk met peper- én rode wijnsaus als hoofd en toe de ijstaart die op de voorkant van de Allerhande staat. Lékker! Wel een beetje zwaar, maar de familie Stax heeft het voor elkaar gekregen om ’m helemaal op te eten.”

En ik ben deze kerst voor het eerst in tien jaar vrij. Dat is voor mij een totaal nieuwe ervaring. Ik kan álle kerstfilms kijken!

Het VARAgids-interview met Dionne Stax kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX/Mark de Vries

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen