Daan Nieber mist het ouderwetse zappen

Daan Nieber, die voor KRO-NCRV het programma Keuringsdienst van Waarde presenteert, mist het ouderwetse zappen weleens nu we allemaal langzaam opschuiven naar on de mand. Dat vertelt hij in de VARAgids. Nieber vindt dat de verrassing een beetje wegvalt als we alleen nog maar series en films aanklikken op Netflix. Dat vindt hij het nadeel aan nieuwerwetse media. “Het grote voordeel van zappen is dat je nog weleens verrast wordt. Tegenwoordig is de verrassing er af.”

Veel mensen zeggen tegenwoordig met trots dat ze alleen nog maar Netflix kijken, maar Nieber hoort niet bij die groep. “Als ik iets op Netflix kijk, wordt me na één aflevering meteen iets aangeboden dat lijkt op wat ik zojuist heb zitten kijken.”

Hij vervolgt: “Het is net als wanneer je in een kledingwinkel een leuke trui ziet en de verkoper zegt: ‘dan houdt u hier waarschijnlijk ook van’. Ten eerste klopt het vaak niet en verder wil ik ook niet dat iemand anders bepaalt wat ik kijk. Weg met alle algoritmen en terug naar het grote zappen!

Zelf kijkt Nieber graag naar programma’s als Deadliest catch, Goldrush en Yukon Men. “Eigenlijk is er best wel heel veel goede televisie.

Het VARAgids-interview met Daan Nieber kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen