Art Rooijakkers: ‘RTL onthult Robinson-host na 20 dec’

De top van RTL neemt na de finale van de huidige serie van Expeditie Robinson, op 20 december, een beslissing over de presentatie van het programma. Dat heeft Art Rooijakkers vrijdagavond gezegd in RTL Late Night. Volgens 538-dj Coen Swijnenberg heeft Rooijakkers bij zijn komst naar RTL bedongen dat hij de show mag gaan presenteren. De huidige host Dennis Weening is alvast ontslagen, maar Rooijakkers ontkent vooralsnog dat hij de realityshow gaat presenteren.

Twan Huys: “De afgelopen tijd werd jouw naam vaak genoemd in verband met Expeditie Robinson. Dennis Weening is weg in elk geval en jouw naam wordt genoemd als de nieuwe presentator. Ga jij het programma doen?”

Rooijakkers: “Pfoe.. Ehmm…”

Patty Brard: “
Dat is geen nee!

Rooijakkers: “De afspraak is dat er na 20 december, als de finale van dit seizoen te zien is, besloten wordt.”

Brard: “Maar wat wil jij?

Rooijakkers: “Ha ha. Ja, er is al zo veel over gezegd. Er is gezegd dat ik het programma zou opeisen bijvoorbeeld. Dat is echt niet waar. RTL wilde toen ik kwam heel graag dat ik Expeditie Robinson ga presenteren. Toen heb ik ‘nee’ gezegd, omdat ik naar RTL ben gekomen om nieuwe programma’s te maken. Daar ben ik nu ook mee bezig met Praat Nederlands Met Me en er komt nog van alles aan. En direct na Wie is de Mol leek het me sowieso niet zo’n goed idee. Dus toen vroegen ze me voor het volgende seizoen, maar ik ben nu met zo veel nieuwe dingen bezig.”

Het is ook eervol, want het is een prachtig programma om te mogen presenteren, maar ik ben met zo veel nieuwe programma’s bezig en om dat na Wie is de Mol te doen… Ik moet het met RTL bespreken.”

Brard: “RTL heeft gezegd dat ze in onderhandeling was met jou.”

Rooijakkers: “Dat is echt niet waar, verre van. Echt niet. RTL wil graag dat ik het ga presenteren. Officieel wordt het pas na 20 december besloten.”

Weet je wat het is? Voor nu kan ik het me niet voorstellen. Ik hoop gewoon dat ik lang bij RTL ga werken, dus wie weet wat er in de toekomst gebeurt. Maar nu…”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen