‘Waarom geen Televizier-Ster voor Astrid Kersseboom?’

Dione de Graaff kijkt ieder jaar weer met verbazing naar de nominaties voor de Zilveren Televizier-Ster. Ze vindt het merkwaardig dat er nooit eens een NOS-zwaargewicht tussen staat. Dat zegt ze in Het Parool. Er gaat bij De Graaff ‘weleens een wenkbrauw omhoog als ik de nominaties zie’. “Maar dan eigenlijk nog meer voor mijn collega’s die nieuws presenteren. Astrid Kersseboom of Pieter Jan Hagens, echt fantastische presentatoren“, legt de presentatrice van Studio Sport uit.

Ze vervolgt: “Maar goed, wij zijn blijkbaar een beetje als het water dat uit de kraan stroomt: we zijn er altijd, het valt niet op. Aan de ene kant is dat prettig: het is niet de bedoeling om enorm de aandacht te trekken. Toch moet ik eerlijk zeggen dat het soms ook een beetje ondankbaar voelt. Alsof we meubelstukken zijn.

NOS-presentatoren zijn wel wat meer dan meubelstukken, aldus De Graaff. “Ik denk dat wie bij Studio Sport zo’n grote liveshow heeft gepresenteerd, goed genoeg is om overal te werken.”

Zelf is De Graaff ook bijna volleerd. “Sinds een jaar of vijf, zes heb ik inderdaad het gevoel dat ik het beheers. Nu kan tijdens een live-uitzending de studio in elkaar storten, maar je krijgt mij niet meer gek.

Het Parool-interview met Dione de Graaff kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen