Splinter Chabot hecht niet veel waarde aan tv-aandacht

JOVD-voorzitter Splinter Chabot hecht niet te veel waarde aan de aandacht die hij opeens krijgt van programma’s als De Wereld Draait Door. Dat vertelt hij in Het Parool. Chabot is niet verslaafd aan tv-aandacht. “Daar ben ik niet zo mee bezig hoor. Ik vind het een voorrecht om mijn mening te mogen geven en ben elke keer weer verbaasd als de redactie van De wereld draait door mij belt. Het is altijd weer een feest om daar te mogen zijn: je voelt je er enorm welkom, daar zorgt Matthijs wel voor.”

Zijn vader Bart Chabot noemde televisie ooit een ‘warm bad’. “Hij heeft mij ook geleerd dat roem vluchtig en niksig is. Dat warme bad koelt af, en de volgende dag zit iemand anders in die badkuip.

Bart noemde tv ook een behoefte naar bevestiging, maar voor Splinter geldt dat niet zo. “Ik heb dat minder. Voor mij is het ook minder magisch, ik kende de televisiewereld natuurlijk al.”

Als klein jongetje ging ik met mijn vader mee naar Pauw en Witteman, dan liep ik achter de schermen rond, of ik ging mee naar premières of feesten. Heel leuk, maar je moet er vooral niet al te veel waarde aan hechten.

Het Parool-interview met Splinter Chabot kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen