SBS 6-show Dance as One zakt onder 200.000-grens

SBS 6 heeft het op de zaterdagavond traditiegetrouw lastig tegenover het amusement van NPO 1 en RTL 4, maar de cijfers van zijn huidige weekendshow Dance as One met Nicolette van Dam en Niels Destadsbader zijn wel heel erg slecht. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dance as One is deze week onder de grens van 200.000 kijkers gezakt. Er keken tussen acht en half tien 199.000 mensen (3,3 procent) naar de show en daarmee was SBS 6 de nummer acht op prime time.

Het programma is al vanaf de eerste aflevering een flop. De eerste vier afleveringen scoorden 314.000 kijkers (5 procent), 351.000 kijkers (6 procent), 245.000 kijkers (4 procent) en 298.000 kijkers (5 procent).

Het lijkt erop dat de kijker een beetje moe is van de zoveelste dansshow op televisie en dan moet DanceSing met Johnny de Mol en Romy Monteiro als presentatoren en Gordon in de jury nog beginnen (op donderdag 3 januari).

Sowieso zitten gladde studioshows met veel led-licht niet bepaald in het DNA van SBS 6. Critici roepen al jaren dat de zender terug moet naar waar het ooit groot mee werd: schurende realityseries.

Gedurende de eerste paar uitzendweken vormde Dance as One nog een uitzendavond met de Kees Tol-show In De Ban Van De Trouwring, maar die werd na een score van 132.000 kijkers (2 procent) naar de late avond verbannen. Daar scoorde de show gisteren 142.000 kijkers (4 procent).

Al deze scores verhogen niet bepaald de marktwaarde van de presentatoren van dienst: Nicolette van Dam en Kees Tol. SBS 6-ster Irene Moors verliest begin volgend jaar waarschijnlijk haar contract vanwege een serie kijkcijferflops.

Uitzondering op de regel is Kim-Lian van der Meij. Zij lijkt na iedere flop te worden beloond met twee nieuwe programma’s.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen