Opvolger Domien meldt zich niet ziek bij slechte cijfers

De maandelijkse publicatie van de luistercijfers zal voor 3FM-ochtendjock Sander Hoogendoorn nooit reden zijn om zich ziek te melden. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Voorganger Domien Verschuuren meldde zich in april ziek om de horrorcijfers van 3FM, maar dat is Hoogendoorn niet van plan. “Ik voel de druk niet, maar weet wel dat die er is. Ook omdat journalisten het er vaak over hebben. En ik weet dat Domien Verschuuren, mijn voorganger, er last van kreeg“, geeft hij aan.

Vervolgt: “Hij vond het moeilijk dat het marktaandeel van de zender daalde en mensen van alles riepen op sociale media. Daarom is hij in april een paar dagen thuisgebleven. Ik kan me goed voorstellen hoe dat voor hem was, maar zelf heb ik een dikkere huid, denk ik.”

3FM doet het enorm slecht. Het is momenteel de tiende zender van het land met 2,7 procent marktaandeel. “Aan voorspellingen doe ik niet, daar word je op afgerekend. Ik wil gewoon een goed programma maken.”

Hoogendoorn ziet zichzelf niet als luistercijferkanon. “Als 3FM snel het marktaandeel wilde verhogen, hadden ze een ander neergezet in de ochtend, denk ik. Iemand met een bekendere kop, met een nog uitgesprokener programma.

Hij hoopt uiteindelijk een topper te worden. “Ik zie wel parallellen met het verleden. Toen Giel Beelen en Coen & Sander bij 3FM begonnen, rond 2004-2006, ging het superslecht met de zender. Nu zijn dat de grote namen die honderdduizenden euro’s wegharken. Op zich zou het leuk zijn als de geschiedenis zich herhaalt voor 3FM.

Het Volkskrant-interview met Sander Hoogendoorn kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Domien meldt zich ziek vanwege horrorcijfers 3FM (9 april)

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen