Opvolger Domien meldt zich niet ziek bij slechte cijfers

Geplaatst op Fri 02 Nov 2018 om 14:00

De maandelijkse publicatie van de luistercijfers zal voor 3FM-ochtendjock Sander Hoogendoorn nooit reden zijn om zich ziek te melden. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Voorganger Domien Verschuuren meldde zich in april ziek om de horrorcijfers van 3FM, maar dat is Hoogendoorn niet van plan. “Ik voel de druk niet, maar weet wel dat die er is. Ook omdat journalisten het er vaak over hebben. En ik weet dat Domien Verschuuren, mijn voorganger, er last van kreeg“, geeft hij aan.

Vervolgt: “Hij vond het moeilijk dat het marktaandeel van de zender daalde en mensen van alles riepen op sociale media. Daarom is hij in april een paar dagen thuisgebleven. Ik kan me goed voorstellen hoe dat voor hem was, maar zelf heb ik een dikkere huid, denk ik.”

3FM doet het enorm slecht. Het is momenteel de tiende zender van het land met 2,7 procent marktaandeel. “Aan voorspellingen doe ik niet, daar word je op afgerekend. Ik wil gewoon een goed programma maken.”

Hoogendoorn ziet zichzelf niet als luistercijferkanon. “Als 3FM snel het marktaandeel wilde verhogen, hadden ze een ander neergezet in de ochtend, denk ik. Iemand met een bekendere kop, met een nog uitgesprokener programma.

Hij hoopt uiteindelijk een topper te worden. “Ik zie wel parallellen met het verleden. Toen Giel Beelen en Coen & Sander bij 3FM begonnen, rond 2004-2006, ging het superslecht met de zender. Nu zijn dat de grote namen die honderdduizenden euro’s wegharken. Op zich zou het leuk zijn als de geschiedenis zich herhaalt voor 3FM.

Het Volkskrant-interview met Sander Hoogendoorn kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Domien meldt zich ziek vanwege horrorcijfers 3FM (9 april)

Foto: BNNVARA
12 Reacties op “Opvolger Domien meldt zich niet ziek bij slechte cijfers”


 1. Meneer Kaktus

  De exodus van alle 3FM-dj’s naar Radio 2 heeft 3FM overbodig gemaakt. Niks meer van te maken, kappen met die ongein.

 2. Remi

  In februari waren we er klaar mee, bij ons in ‘t bedrijf (360 medewerkers).

  Hilversum Drie presteerde het om in welgeteld 8 uren,
  exact 3 keer hetzelfde liedje te draaien.

  (Verplichte playlist).

  Het moest even langs de Ondernemingsraad, we hielden een enquête.
  “Men” wilde er in een ruime meerderheid van af, van Hilversum Drie.

  Dus ik zeg … Doei, overbetaalde “jocks” … ;)

 3. Yuwan

  Tip: Studio Brussel.

 4. Curryworst

  @Remi,
  Hilversum Drie?
  Zo heet het al niet meer sinds 1985.

 5. Remi

  @ Yuwan … dat heeft u goed geraden !!
  @Curryworst … ja u heeft helemaal gelijk … 30% luisterdichtheid toendertijd ;)

  Met terugwerkende kracht ben ik nog steeds ontzéttend kwaad op Hilversum 3.
  Nooit hebben de “jocks” gereageerd op onze opmerkingen, en mails.

  Waar ik zo om heb moeten lachen …
  … een fotootje niet zo lang geleden van het wagenpark bij de studio
  van waaruit Hilversum 3 wordt uitgezonden …

  … De “jocks” en hun in oude barrels.
  Helemaal passend in het plaatje “kijk ons eens “normaal” zijn …
  Kijk ons eens … we zijn alternatief, we hoeven geen dure auto.

  … Maar intussen wel minstens 8.000 Euro elke maand mee-pakken.
  … om een “verplicht playlist” bandje te laten instarten.

  Hélemaal klaar mee, met deze ambtenaren.

 6. Folder

  Jup. En over twee maanden zit hij ook huilend op de zender.

 7. Ron

  Het was te verwachten dat na de laatste aanpassingen op 3FM er nu weer een soort positiviteits propaganda zou komen vanuit 3FM. Voorheen moest Domien dat ondankbare klusje klaren in de media, nu Sander Hoogendoorn. Niet slim. Je kunt maar beter in de luwte blijven en het maar aankijken. Straks is er Serious Request en dan sta je al genoeg in de belangstelling en zijn alle ogen op je gericht. Als het straks weer een drama wordt, kun je niet afgerekend worden op wat je nu allemaal in de media loopt te oreren. Kortom: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Ik zie het met de huidige aanpassingen in programmering en muziekbeleid nog steeds niet goed komen met die zender, daarvoor is er te weinig aangepast zeker bij dat laatste. Ze draaien nu misschien 1 of 2 gitaarliedjes meer per uur. Maar als je vervolgens gewoon Garrix, Sia en Destiny’s Child en Dua Lipa hoort heb je er m.i. nog steeds hoegenaamd geen hol van begrepen…!

 8. Pak 'm

  O ja, Ron? Jammer dat niemand je verhaal leest.

 9. Bart1

  Net zoals jouw postings, Pak’m….

 10. Hansie Hansie

  Vandaar dat je weet wat Pak ‘m schrijft.

 11. Klaas Dijkhoff

  Ja, dus?

 12. RaymondVL

  Hoogendoorn ziet zichzelf niet als luistercijferkanon. En met deze zelfkennis dwingt Sander respect bij mij af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.