‘Netflix gestopt met sintfilms vanwege Zwarte Piet’

Netflix heeft zijn hele collectie Sinterklaas-films geschrapt uit angst voor negatieve reacties op Zwarte Piet. Dat vermoeden gebruikers van de videodienst, meldt De Telegraaf. Waar het in voorgaande jaren nog bulkte van de Sinterklaas-films op Netflix, is er nu geen één meer te vinden. De videodienst laat weten dat de afspraken met distributeurs zijn verlopen, maar Ludolph Wentholt van distributeur Entertainment One Nederland laat weten dat de deur wagenwijd open staat.

Het ligt niet aan de distributeurs, aldus Wentholt. “Ze kunnen altijd bij ons aankloppen. In het verleden hebben ze ook Sinterklaasfilms van ons afgenomen. Ik heb geen idee waarom deze keer niet, maar als het aan ons ligt mogen ze ze allemaal uitzenden. Graag zelfs.

Netflix is een Amerikaans bedrijf en in Amerika ligt alles een stuk gevoeliger. Ligt het aan Zwarte Piet? “Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Maar bijvoorbeeld Ziggo heeft onze Sinterklaasfilms wel in het aanbod, en dat is ook in Amerikaanse handen.

Wentholt raadt Netflix aan om de Sinterklaas-films er gewoon weer op te zetten. “Het lijkt mij dat Netflix daar een interessante doelgroep mee kan bereiken.

Foto: Netflix

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen