Martijn Krabbé begrijpt niet dat hij nog op The Voice zit

Martijn Krabbé verbaast zich erover dat hij met zijn 50-jarige leeftijd nog steeds wordt ingezet als presentator van RTL 4’s grootste tv-hit The Voice of Holland. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Late Night. Krabbé en co-host Wendy van Dijk (47) geven het programma een vrij ouwelijke uitstraling, terwijl de televisie altijd hard op zoek is naar jonge tv-kijkers. Zelf verbaast hij zich elk jaar weer als hij het verzoek tot presentatie krijgt. “Ieder jaar weer denk ik: poe, dat ging maar net goed.”

Hij vervolgt: “Dat klinkt misschien raar, maar je moet gewoon die nieuwe talenten op het veld hebben staan. Het verbaast me dat er kennelijk nog steeds geen mensen te vinden zijn die jonger zijn die hiervoor gevraagd kunnen worden.

De presentator ziet het moment komen dat hij uit The Voice wordt geknikkerd. “Ik zou het me ook kunnen voorstellen dat ik er zelf mee stop. Ik zit er niet heel erg aan vast. Ik zou het nu veel leuker vinden om met The Voice Senior door te gaan. Dat zou ik me goed kunnen voorstellen.

The Voice is nog steeds de grootste hit van RTL 4. “Veel mensen kijken alleen puur naar de kijkcijfers op één avond. We begonnen The Voice met 1,9 miljoen kijkers en dan denkt iedereen: ja, het is minder hè dan vorig jaar, maar wel knap hoor. Maar een week later zie je het uitgesteld kijken erbij en dan blijkt het 2,3 miljoen te zijn, wat een schitterende opening is.”

Het is geen geheim dat producent John de Mol de show graag naar zijn eigen SBS 6 ziet verhuizen. “Ik zou het verstandig vinden als het bij RTL blijft, omdat het daar werkt. If it ain’t broke, why fix it? Het is niet gegarandeerd dat als je The Voice pakt en je het daar neer zet dat het dan ook boem is.”

Heeft hij het er wel eens over met De Mol? “Nee. We maken er wel eens een grap over. Hij zat laatst in de coulissen met iemand van de zender aan het praten en ik had hem nog niet gedag gezegd. Ik dacht: ik loop even langs. Iemand van de zender zei dat er weer goed talent is dit jaar en John zei: ‘Het wordt wel steeds moeilijker. We moeten echt mensen zoeken en overhalen.’ Dus ik zei: ‘Nou, het is tijd dat het naar SBS gaat.’ Ik dacht: oei, dat had ik beter niet kunnen doen. Maar ik zou ze het heel erg gunnen.

Is de show volgend jaar weer te zien bij RTL? “Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat het bij RTL blijft. Ik weet niet wanneer ik dat weet, maar meestal worden rond de feestdagen de agenda’s geblokt voor volgend jaar. Ook voor de coaches, die veel optredens hebben.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen