Kwis-heren Rob en Joep maken nieuwe quiz voor NPO 1

Joep van Deudekom en Rob Urgert, de mannen die de stekker uit De Kwis komen omdat ze toe waren aan een nieuwe uitdaging, hebben een nieuwe quiz bedacht voor BNNVARA en NPO 1: Het Uur Van De Waarheid. Dat heeft de omroep laten weten. Ze krijgen zelf ook een onderdeel in de show, maar de centrale presentatie gaat naar Frank Evenblij. “Joep en Rob zijn in het programma te zien met filmpjes die leiden tot een vraag“, legt een woordvoerder van de omroep uit.

In Het Uur Van De Waarheid studeren twaalf kandidaten een etmaal lang, non-stop, op twaalf onderwerpen om daarna met elkaar de quiz-arena in te gaan. De onderwerpen variëren van Feyenoord en de Berlijnse Muur tot de 17e eeuw en Nederlandse rappers.

Frank Evenblij legt uit: “Tijdens de quiz denken de kandidaten best scherp te zijn, maar door slaapgebrek daalt juist hun concentratie. 24 uur niet slapen zorgt ervoor dat kandidaten soms te snel of verkeerd drukken, ook al weten ze het antwoord.”

Het is ook mooi om te zien hoe hecht een groep wordt na een etmaal met elkaar te hebben doorgebracht. Het doet de andere kandidaten echt pijn als de eerste kandidaat eruit vliegt. Diegene heeft dus 24 uur gestudeerd en moet binnen een minuut naar huis.

De kandidaten mogen in de 24 uur dat ze aan het experiment meedoen eten, drinken of een luchtje scheppen, maar niet slapen. Dommelen ze weg, dan worden ze direct wakker gemaakt.

Na die 24 uur spelen ze in de studio de quiz, waarbij ze over elke categorie een vraag krijgen. Wie de vraag fout of als langzaamste beantwoordt, valt af.

De quiz is bedacht door producent Marc Pos, Rob Urgert en Joep van Deudekom. De productie is in handen van BNNVARA en POSVIDEO.

Het programma is vanaf 6 december elke donderdag om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen