GTST ketende Lucas vast aan boom voor sponsor

De makers van Goede Tijden Slechte Tijden ketenden het personage Lucas Sanders, een rol van Ferry Doedens, onlangs vast aan een boom om sponsor Urgenda te pleasen. Dat onthult De Telegraaf vandaag. Urgenda, bekend van de rechtszaken tegen de overheid om de CO2-uitstoot te beperken, heeft zich tien weken lang als sponsor ingekocht bij GTST. Zo vindt Sanders de liefde bij ‘duurzaamheidsvlogger’ Flo. ‘Fanatieke mileuclub kaapt GTST’, kopt De Telegraaf op zijn voorpagina. 

Voor één van de verhaallijnen ketende Lucas zich vast aan een boom, omdat die zou moeten wijken voor een parkeerplaats. Hij zou pas vertrekken als de kap gecompenseerd zou worden, tot grote trots van Flo.

Een tamelijk bizarre verhaallijn, maar er is nou eenmaal voor betaald. “Als er een inhoudelijke match is met een potentiële sponsor, dan werken we soms samen. Dat hebben we eerder onder meer met de Dierenbescherming en WE Fashion gedaan, en nu dus met de stichting Urgenda”, zo laat RTL weten.

Urgenda, dat volgens de krant grotendeels gefinancierd wordt door ‘de groenlinkse multimiljonair’ achter de Postcode Loterij, wil niet zeggen hoeveel ze hiervoor heeft betaald. Sterker nog: de club ontkent te hebben betaald, wat waarschijnlijk een leugen is.

Overigens zijn de gesponsorde ‘duurzaamheidsvlogs’ van personage Flo tijdelijk, maar het karakter blijft wel in de serie.

Het Telegraaf-artikel ‘Groene tijden, slechte tijden’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen