Erland Galjaard in gesprek met John de Mol

Geplaatst op Fri 09 Nov 2018 om 13:15

Voor tv-insiders is het al sinds zijn vertrek bij RTL afgelopen februari een uitgemaakte zaak: Erland Galjaard gaat aan de slag voor concurrent Talpa TV van John de Mol. Hij moet officieel nog tot januari wachten, want dan loopt het concurrentiebeding af, maar inmiddels is de programmabaas wel open over zijn ambities. De tv-bobo bevestigt in weekblad Story dat hij aan het praten is over een rol binnen SBS. “Ik ben voorzichtig in gesprek met John de Mol“, zegt hij.

De geruchten zingen al heel lang rond en als we Galjaard mogen geloven gaat het er dus wel van komen. “We moeten kijken of we elkaar daarin kunnen vinden. Maar ik blijf ook zeker iets in de muziek doen!

Meer wil Galjaard er niet over kwijt. Ongetwijfeld zal volgende maand bekend worden dat hij een bepaalde functie gaat bekleden binnen het bedrijf van De Mol.

Volgens critici Jan Roos en Wilfred Genee weet Galjaard al sinds veel langere tijd dat hij aan de slag gaat bij De Mol. Volgens hen is zijn benoeming van Twan Huys tot de late-night-ster van RTL 4 namelijk een ‘cadeautje’ aan De Mol.

Eén ding is zeker: Galjaard heeft RTL, mede door de aanstelling van Huys, in puin achtergelaten. De zendergroep staat er niet best voor, maar toch ziet De Mol in hem kennelijk de man die Talpa TV tot grotere hoogten kan brengen.

Het Story-artikel ‘Tragisch misverstand rond Wendy van Dijk, Ze dachten dat mijn zoon Sem dood was…’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
37 Reacties op “Erland Galjaard in gesprek met John de Mol”


 1. mark2

  Ik snap de keuzes van de mol vaak niet. Hij grossiert in slechte presentatoren.. En blijft die vervolgens shows geven. Ook galjaard nu weer… Ik had de mol daar beter ingeschat!

 2. Eindbaas

  Er verandert op deze manier GVD helemaal niks aan al die PULP op TV.

 3. RTL fan

  Dan zal Wendy ook snel volgen

 4. opa buiswater hilversum

  @Mark 2 Alsof de presentatie team van RTL zo goed is , het is allemaal niets
  De tijd van Mies Sonja Willy Dobbe Willem Duis Willem Ruys Peter Knegtjes
  Jos Brink Ted de Braak Hans van Wilgenburg Berend Boudewijn Fred Oster
  en de vele die het vak verstonden in de radio en tv wereld ,komt nooit meer terug !
  in mijn ogen zitten er te veel halfwas bij de com, radio en tv ,!

 5. A.Zijn

  De tv ligt een beetje op zijn gat na het vertrek van Erland. Ik vind het nog steeds een goede programmadirecteur. Het was altijd weer interessant om te volgen welke avonden hij aan het bouwen was en welke projecten hij op de kaart ging zetten. Geen reuring meer, weinig gepassioneerde mensen…. dat is nu juist nodig om het medium levend te houden. En daar hoort ook een gezonde dosis concurrentie bij.

 6. dynamische dennis

  Waarom zou je in godsnaam Galjaard willen hebben als Talpa zijnde?

  Er is zoveel talent in dit land en dan kom je met zo’n stokoude babyboomer op de proppen die tijdens zijn laatste job compleet heeft gefaald.

  Heel, heel bijzonder!

  Het lijkt erop alsof John het echt nooit gaat leren.

 7. robb

  Galjaard heeft bewezen dat hij goed is hij is alleen te lang gebleven,op een nieuwe plek kan hij een frisse start maken ,dat rtl nog geen nieuwe heeft geeft ook aan dat er niet veel rondlopen die het kunnen.

 8. as

  “Eén ding is zeker: Galjaard heeft RTL, mede door de aanstelling van Huys, in puin achtergelaten. De zendergroep staat er niet best voor”

  Alsof SBS er goed voorstaat. Dat is echt een veel groter drama.
  Maar ook het meest onderbelichte media onderwerp op dit moment.

 9. Boeien

  @mediacourant wie haat je meer? Erland of twan? Of RTL over het algemeen?

 10. Ruud

  Gelukkig, hij blijft ook zeker iets in de muziek doen. De midlife crisis is dus nog niet over..

 11. Bennie Normaal

  Eerst RTL om zeep helpen en nu beginnen bij Talpa. Voor hoe lang?

 12. B klein

  De grootste fout die mol kan maken. Wordt precies rtl. En snuifje kom er zo achteraan. En kimjung il krabbe. Snuif je snuif je……

 13. Rubicon

  Galjaard is iets te lang blijven zitten (kwam nauwelijks meer op werk, lui, dj-tje spelen etc) maar heeft RTL gouden tijden gegeven. Eerste jaren was alles top met voice, knallende cijfers GTST, goeie sterren in stal. Maar als gezegd te lang blijven zitten met als enige wapenfeit laatste jaren was beau terughalen

 14. opa buiswater hilversum

  @ A.ZIJN het is niet alleen Erland maar de fout zit bij heel RTL
  Ze dachten dat men toch wel kijkt, maar de werkelijkheid is anders !
  Ook het kostenplaatje speelt een rol , want als er geld is worden er ook wat duurdere produkties gemaakt en series van eigen bodem
  en AAF , SOOF en andere series die godkoop gemaakt zijn , zijn het niet waard om gekeken te worden ook TV zenders moeten durven te investeren in goede prodcties , er wordt wel geklaagd over SBS, maar RTL is geen haar beter !

 15. Mike

  “over een rol binnen SBS”?

  uh maar John de Mol heeft de Nederlandse tak van SBS toch overgenomen en zijn bedrijf heet toch Talpa. Dus SBS Nederland bestaat toch niet meer?

 16. Herrie

  Mark2@ Ik snap er ook echt helemaal niets van.
  Maar de kijker beslist, niet het grote geld.

 17. mo

  Zo nu kan Wendy de snuifjunk weer meer programma´s krijgen.

 18. Frank

  Hè gelukkig! Hij blijft muziek maken.

 19. echtwaar

  Tjonge, het lijkt nu echt officieel, zo lees ik, RTL is in puin….

 20. tim

  Pinokkio syndroom heet dat

 21. Geronimo

  Ik heb het hier al eens eerder gezegd. Het is een wonder dat JdM het familiefortuin vermeerderd heeft in plaats van verminderd.

 22. Wendy Galjaard

  Goed gedaan lieffie!

 23. Bart

  @A.zijn In het begin was hij best goed bezig. Alleen de passie? Die miste bij hem echt volledig. Het is altijd geweest hoe kan ik zo goedkoop mogelijk programmeren de kijker zoveel mogelijk de zelfde troep voorschotelen. Een domme zet als ze hem binnen halen bij Talpa. Er zijn er echt die het beter kunnen en met meer en echte passie.

 24. A.Zijn

  @Bart Kijk de programmaschema’s maar eens terug. Voor zijn begin in 2007 zag de programmering er een stuk kariger uit. Dat heeft hij tussen 2007 en 2013 gestaag opgebouwd. Dus feitelijk heb je het niet helemaal bij het juiste eind. Dat de programma’s zo efficient mogelijk zijn gemaakt zal ongetwijfeld zo zijn. Met lagere productiekosten kun je ook meer realiseren. Maar er is echt flink geinvesteerd hoor. Als die investeringen goed zijn maak je ook meer winst en dat risico heeft goed uitgepakt voor een hele lange periode.

 25. Frenantius

  Hij blijft idd iets in de muziek doen. Hij gaat straks fluitend naar zijn werk. Miljoenen cashen, niet gehinderd door vakmanschap. Mediacourant gaat gouden tijden tegemoet.

 26. Henk

  Wie is Erland Galjaard?

 27. Henk

  Wie ben ik?

 28. Arie Rioolvink

  Wat een armoede in medialand als je dezelfde ingedutte types na 10 jaar nog steeds ziet rondlopen…

 29. Peter

  Die Karin de Groot wat een domme k u t is dat zeg mijn god. Totale nitwit

 30. Laurens

  @A.zijn;
  Eens, pas in de laatste jaren ging het minder bij RTL4. Toen was Erland ook te druk met zijn muziek.
  Erland heeft de boel helemaal opgebouwd en zou dat wellicht met 6 ook kunnen. Hij moet dan echter wel tegenstand moeten kunnen bieden tegen John om de formats beter te krijgen.
  Want eerlijk is eerlijk, The Voice, IHVH en Dance Dance Dance zijn toch wel één van de grootste successen die RTL4 nu heeft.

 31. Kattie

  Ik denk dat Rtl 4 enn SBS 6 kapot gaan

 32. Bereklauw

  Kattie, onkruid vergaat niet.

 33. Peter Pav

  John heeft betere sos waarschijnlijk.

 34. Jordao

  “ik ben VOORZICHTIG in gesprek” Wat lachwekkend allemaal en totaal niet serieus te nemen. Man, de zaak is allang beklonken en de nodige dikke tonnen jaarsalaris ook. Die de Mol koop alles op en haalt alle BNNérs maar binnen. Gewoon één grote luchtbel daar.

 35. Bart

  @Laurens Het zijn nu de grootse successen bij gebrek aan iets beters. Het is toch allemaal niet zo geweldig. Het zijn allemaal geen dingen die we nog nooit gezien hebben daarvoor.

  @A.zijn Ik ben het niet met je eens. Hij heeft de zenders veel goeds gebracht in het begin maar hij is daar wel altijd helemaal in blijven hangen. Het is 1 trucje en dat is het. Erland heeft eigenlijk van RTL een grote eenheidsworst gemaakt met hulpprogramma’s, sponsor tv, schijtlollige spelprogramma’s met bekende Nederlanders en talentenjachten. Dat is het en meer niet. Erland heeft helemaal niets met televisie. Hij had net zo goed de leiding voor een frisdrank fabriek kunnen hebben.

 36. Flits Bom

  Kook neus

 37. Joop55

  Oud nieuws, was bij Pauw al bekend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.