Droom Marieke de Vries komt uit: van China naar VS

De droom van Marieke de Vries komt uit. Ze verhuist in april van China naar Washington om de Verenigde Staten-correspondent van de NOS te worden. Dat heeft de omroep laten weten. De Vries sprak die wens vorig jaar al uit en de omroep komt haar nu tegemoet. Ze gaat Donald Trump op de voet volgen. “Natuurlijk was de invloed van Trumps besluiten de afgelopen jaren ook al goed voelbaar in Oost-Azië, waar ik de afgelopen zes jaar met veel plezier gewerkt heb.

Ze vervolgt: “Ik kijk er enorm naar uit om ons team in Washington te gaan versterken en op een zo helder mogelijke wijze duidelijkheid te scheppen in de hectiek waarin de Verenigde Staten zich nu vrijwel dagelijks lijken te bevinden.”

De Vries is de opvolger van Wouter Zwart. Hij was ook al de voorganger van De Vries in China. Hij verhuist nu naar Berlijn voor zijn derde standplaats als correspondent. Voor De Vries wordt VS de tweede standplaats.

Zwart neemt in Duitsland het stokje over van Jeroen Wollaars, die het presentatieteam van Nieuwsuur is komen versterken. “Dertien jaar lang heb ik van dichtbij meegemaakt hoe grootmachten China en de Verenigde Staten naar zichzelf, elkaar en de wereld kijken“, zegt hij.

Hij vervolgt: “Zeer nuttig ook, want het leerde me met een unieke, andere blik te kijken naar onze eigen grootmacht Europa. Dat ik nu het Europese experiment onder de loep mag nemen vanuit hoofdrolspeler Duitsland, voelt niet alleen logisch, maar ook verdraaid goed.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff reageert: “Buitenlandverslaggeving is een prioriteit voor de NOS en Washington en Berlijn zijn cruciale correspondentenposten. Met de overstap van deze twee zeer ervaren collega’s wordt dat nog eens extra onderstreept.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen