Jerry Afriyie naast Twan Huys ook boos op Dieuwertje

Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie is niet alleen boos op Twan Huys, maar ook op Dieuwertje Blok. Hij hekelt dat ze aanblijft als presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Dat zegt hij in Het Parool. Antipieters maken zich er boos over dat het Sinterklaasjournaal vasthoudt aan Zwarte Piet. Zelf heeft Blok in de media gezegd dat ze tégen Zwarte Piet is. “Ik vind het laf dat ze nog bij het Sinterklaasjournaal zit. Zij heeft gezegd dat we van black face af moeten“, zegt Afriyie.

De activist vindt het heel raar. “Waarom blijf je dan bij een redactie die de roetpiet zo vaak door de schoorsteen laat gaan dat hij alsnog zwart is?

Op Huys is hij nog steeds boos, vanwege de veelbesproken uitzending met Jenny Douwes. “Hoe journalistieke professionaliteit moest wijken voor de kijkcijfers. Maar de zonen en dochters van de Nederlanders die geen Nederlanders mochten zijn, mompelen niet meer. Onrecht kun je niet bestrijden met een lach op je gezicht. Wie gaat je dan nog serieus nemen?

Witte mensen heb ik nooit onrecht zien bevechten met een glimlach. Waarom verwacht je dat wel van een zwarte man? Ik mocht bij RTL Late Night niet aan tafel, omdat één witte vrouw dat eiste. Als ík daarom had gevraagd, hadden ze gedacht dat ik op mijn hoofd was gevallen.

Het Parool-interview met Jerry Afriyie kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen