Beau met nóg een daklozenshow op RTL 4

Geplaatst op Tue 06 Nov 2018 om 17:40

Beau van Erven Dorens komt na The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project met nóg een daklozenshow. Het gaat om De Sleutel, waarin hij zes daklozen een heel appartement geeft. Dat meldt RTL Boulevard. De Sleutel gaat verder waar Het Rotterdam Project ophoudt, schrijft Boulevard, waar Van Erven Dorens een van de presentatoren is. “Zes daklozen uit zes verschillende Nederlandse steden krijgen professionele hulp en de sleutel van hun eigen huis“, aldus de showrubriek. 

De tv-ster merkte tijdens de opnames van The Amsterdam Project dat bij verschillende deelnemers het succes pas echt begon toen ze hun eigen huis gevonden hadden.

Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zolang geen deel van hebt uitgemaakt?“, zegt de presentator.

Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Housing First, aldus de showrubriek.

Foto: RTL
26 Reacties op “Beau met nóg een daklozenshow op RTL 4”


 1. Curryworst

  Het Grote Uitmelken van een format is begonnen.

 2. M@rk-Bred@.

  Inderdaad! Daar zijn ze toch erg goed in bij de commerciële zenders! Ik kijk trouwens sowieso geen Beau…bah!

 3. animo

  Wt is hier belangrijker de daklozen of hoeveel brengt het op .

 4. anoniem

  Vraag mij af of ze een zwijgplicht moeten tekenen en of er andere dubieuze clausules in hun contract staan.

 5. Bjorn

  UITMELKEN

 6. Mark2

  Melk, goed voor elk!

 7. Ietsnut

  Ik lanceer hierbij de term tramp-tv.

 8. Ron

  Goed idee. Ik zie het uitmelken niet zo. Dit is gewoon doorpakken waar de daklozen in kwestie alleen maar verder mee komen. En tja, er wordt een TV programma om heen gemaakt, dat werd en wordt ook gedaan bij The Amsterdam en Rotterdam Project.

 9. arjo

  Toch goed dat er Netflix,HBO en Amazon bestaat.

 10. Henk

  Van Erven Dorens is rond het winnen van Televizierringen heilig verklaard. Weldra wijst de populariteitsmeter weer de andere kant op.

 11. Bjorn

  Nieuw programma

  Sterren met dakloze, welke BN er houdt het het langst vol met een dakloze 24/7 in een slaapkamer. Uiteraard gevolgd door 100 camera’s.

 12. Bjorn

  Met BN ers als Lotus Sophie Anne.

  Ja ik ken ze ook niet.

 13. Saskia

  Daklozen, bah bah.
  Ik hoop niet dat dat flatje bij mij in de buurt is! Geen zin in dat mijn huis daardoor minder waard wordt.

 14. Sjoukje

  Je bent sowieso al minderwаardig, Saskia.

 15. ODZterror

  Graag The Oldenzaal Project aub. We hebben hier teveel daklozen. Alvast bedankt.

 16. Lies

  Fantastisch initiatief.
  Beau begrijpt de problematiek rondom daklozen. Als je geen vast woon- of verblijfadres hebt kun je niets in deze samenleving. Je ziektekostenverzekeraar gooit je automatisch uit het systeem, de belastingdienst constateert dat je geen recht meer hebt op toeslagen, je hebt geen recht meer op alimentatie. Ook kun je je niet meer inschrijven bij de woningbouw.
  Krijg je een baan aangeboden dan vereist een werkgever een geldig legitimatiebewijs. Is deze verlopen dan kun je geen id kaart of paspoort meer aanvragen.

 17. mark2

  ik heb nog wel een tip voor RTL daklozen met sterren! gewezen BN/ers die nu op de straat leven… moet aanslaan!

 18. Bart

  Klinkt ook wel als een goed format. Beter maken ze programma waarin men op zoek gaat naar een oplossing om het daklozen probleem terug te dringen i.p.v. er steeds maar een paar te helpen.

  @Bjorn 18:54 Best wel een goed idee

 19. Japie

  Saskia, ook jij kunt in je leven dakloos worden, dat heb je niet altijd zelf in de hand!

 20. robbie

  Japie,

  Meestal wel.

 21. marco

  Typisch RTL opportunisme! Een format werkt en gelijk 3 varianten met Beau.
  Het wachten is nu op Beau voor RTL late night en natuurlijk Beau op de zaterdagavond met een show want Beau is nu HOT dus uitmelken die man!.
  Jullie snappen er echt geen reet van en volgen dezelfde weg die Humberto kapot heeft gemaakt.
  Stelletje sukkels.

 22. Ikke

  Dat was het dan. Hello uitmelk factor, goodbye sympathie factor. Alle credits die je hebt opgebouwd met 1 keer per jaar serie met daklozen nu met tweede serie door de plee gespoeld. Waarom Beau? Je leek heel even televisie met een publiek hart te maken, maar je hart blijkt net zo commercieel als die van alle anderen. Jammer. Niet doen is ook een keuze.

 23. Freek

  Ik zag gisteren aflevering 2 van het Rotterdam Project. Ik vind het indringend en mooi. Iedereen kan dakloos worden en ik wil weten of het de mensen lukt om eruit te komen. Niet snel en flitsend en met veel voiceovers. Maar gewoon een gesprek met mensen die om allerlei redenen op straat terecht zijn gekomen. Dat alleen maakt het al een uniek programma. Zeker op RTL4.

 24. Weg Ermee

  Hoor die selectieve staats adapten CurryWorst en Mark Breda toch weer eens over het uitmelken van programma´s en hun meninkje over iets wat hij toch niet kijkt. Treurig type.

  Nee bij hun NSO gebeurd dat uitmelken toch niet!?
  Of is BZV, HHB en co of bv. WIDM en co via Haagse staatssponsoring geen uitmelk koe geworden, hahaha

 25. anoniem

  @Lies: Afgezien dat u verschillende zaken rond daklozen goed schetst, klopt het niet helemaal wat u zegt. Ook bij een verlopen id. kun je een nieuwe aanvragen.

  Ook weet ik niet of je daklozen echt helpt door ze te etaleren op tv.

 26. Flits Bom

  Maar hii bedoeld het goed hoor…..huh huh..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.