Nieuwe SBS-show: gewone mensen spelen bordspellen

SBS 6 komt vlak na de jaarwisseling met een nieuwe tv-show waarin te zien is hoe gewone mensen bordspellen spelen. Het programma heet Beat The Box en wordt gefilmd in de huiskamers van kandidaten Dat heeft de zender laten weten. Steeds staat er een team centraal bestaande uit vrienden, stellen of gezinnen die van SBS 6 een goed gevulde spellendoos hebben gekregen. “De kijker geniet iedere aflevering volop van de gezelligheid en de dynamiek aan de verschillende speeltafels.

Het programma is voor de verandering niet bedacht door zendereigenaar John de Mol zelf, maar door EndemolShine Duitsland. Het Nederlandse zusterbedrijf gaat het produceren. SBS 6 spreekt van een ‘internationaal succes’.

De zender benadrukt dat er geen BN’ers aan mee doen. “Het deelnemersveld van Beat The Box is gevarieerd en afkomstig uit alle geledingen van de Nederlandse samenleving. Twee dingen hebben alle spelers gemeen: ze hebben een goede band met elkaar en ze zijn dól op gezelschapsspelletjes.”

Is dit niet ongelooflijk saai om naar te kijken? Nee, denkt SBS. “De kijker leeft van het begin tot het eind van het programma intens mee met de maatjes aan de keukentafels én met hun ups & downs gedurende het spel.”

Bovendien is het camerawerk volgens de zender heel spannend. “De camera’s tonen wisselend de verrichtingen van de teams tijdens alle spelronden. De kijker ziet dus hoe één en dezelfde vraag of opdracht een hele reeks hilarische reacties tot gevolg heeft.

Beat The Box is mede hierdoor een afwisselend, lichtvoetig programma met een vlot tempo en een verrassende dynamiek. Het programma staat garant voor een klein uur volop genieten van een even fanatieke als vriendschappelijke strijd vol ongecompliceerde gezelligheid.”

Al met al klinkt het format dus vrij onbenullig. Kim-Lian van der Meij lijkt een goede kandidaat voor de presentatie.

Beat the Box is vanaf maandag 7 januari om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen