Saïda Maggé onthult hoe Nieuwsuur-screentest gaat

Bij Nieuwsuur maken ze serieus werk van een screentest. Ze laten een oud-minister opdraven en confronteren de presentator in spé met een verzonnen terroristische aanslag. Dat vertelt de nieuwe invalpresentatrice Saïda Maggé in de Volkskrant. Maggé mag niet zomaar de stoel van Mariëlle Tweebeeke warm houden. Haar sollicitatie begon met een gesprek met Europacorrespondent Saskia Dekkers over de rechtsstaat in Roemenië, maar toen moest de volgende ronde nog komen.

Die tweede ronde was voor gevorderden. “Die, zeiden ze, zou een stuk pittiger worden. Dat was ook zoRonde twee van mijn sollicitatie bestond uit een gesprek met economieduider Mathijs Bouman, een gesprek in het Engels en een mystery guest die op de ochtend zelf bekend werd gemaakt.”

Dat bleek oud-minister Ronald Plasterk te zijn. “Speciaal voor mijn sollicitatie was hij naar de studio gekomen. Na het gesprek met hem over de nieuwe Inlichtingenwet hoorde ik in mijn oortje: ‘Er is zojuist een aanslag gepleegd in Central Park in New York. Je schakelt nu over naar de Amerikaanse verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal.”

Het gesprek met Bosch van Rosenthal was in het Engels. “Aan het eind maakte hij een grappige opmerking, waar ik om moest lachen. Shit, dacht ik, we doen net alsof dit een echte uitzending is, er is net een aanslag gepleegd.”

Gelukkig hadden ze bij de regie hard meegelachen. Een paar dagen later belde hoofdredacteur Joost Oranje. Ik was het geworden.”

Het Volkskrant-interview met Saïda Maggé kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS, Mark Vos

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen