Luuk Ikink zegt soms Bóulevard en soms Boulevárd

Luuk Ikink spreekt RTL Boulevard soms uit als RTL Bóulevard en soms als RTL Boulevárd. Hij gebruikt de verschillende manieren van uitspreken door elkaar heen. Dat heeft de presentator laten weten op NPO 3FM. Ikink werd in de radioshow Mark + Ramón gevraagd hoe het met hem gaat. “Ja, lekker. Hartstikke goed. Ik kom net uit de repetitie van Bóulevard“, zei de vooravondster. Daarop merkte radio-dj Mark van der Molen op: “Jij zegt Bóulevard in plaats van Boulevárd.” 

Ikink bevestigt dat hij Boulevard soms anders uitspreekt dan de meeste mensen. “Ja, ik zeg het altijd een beetje door elkaar heen eerlijk gezegd. Ik moet nog een keer een keuze maken.

RTL Boulevard is niet het enige RTL-programma dat verschillende manieren van uitspreken heeft. RTL Late Night werd onder het bewind van Humberto Tan uitgesproken als RTL Late Níght, maar onder Twan Huys als RTL Láte Night.

Ikink: “Ik zeg RTL Late Níght, maar ik hoorde dat Twan RTL Láte Night zegt. Alles kan, hè.

Naast RTL Boulevard is Ikink ook te zien als presentator van Eilandpraat, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. “Ik vind het sowieso wel leuk dat format met napraten. Ik vind het wel heel grappig. Het lijkt mij wel leuk om het een keer te doen bij een serie, zoals in Amerika bij The Walking Dead. Dat lijkt me hier in Nederland ook wel leuk. Je hebt hier natuurlijk ook grote series die spelen.”

Misschien een Ik Vertrek-nabeschouwing? “Dat zou fantastisch zijn.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen