Jennie Lena had lak aan Voice-momentum

Jennie Lena was in 2016 een van de topfavorieten van The Voice of Holland, maar sneuvelde uiteindelijk in de finale. Vaak wordt aangeraden om in de slipstream van zo’n kijkcijferhit direct een album uit te brengen, maar de zangeres had lak aan het Voice-momentum. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Lena komt pas vrijdag met haar eigen album: To be honest. Ze heeft er veel tijd, geld en energie in gestoken. “Ik wilde het op eigen kracht doen, op mijn manier, met wat ik erin wil hebben.”

Na The Voice werd ze aangespoord haast te maken met een albumrelease. “Na afloop kreeg ik van alle kanten muziek toegestuurd, werd door allerlei mensen aangespoord vooral op te schieten, het momentum niet te missen. En ik wilde ook een album maken, maar niet op die manier met al die hulp van anderen.

Uiteindelijk is ze naar Los Angeles en New York gegaan om haar album te schrijven. “En zulke tripjes zijn niet gratis“, zegt ze. “Maar ik heb natuurlijk geen dure studiotijd daar aan iets als zang verspild, die heb ik gewoon hier opgenomen.

Het is haar al met al niet komen aanwaaien. “Mensen denken wel eens dat meedoen aan zo’n programma betekent dat er daarna van alles gebeurt en ook lukt. Maar voor mij was het vooral heel goeie exposure.”

Je hebt in feite de optie: iets uit angst maken, angst om dat momentum te verliezen van de exposure die meedoen met The Voice met zich meebracht. Maar ik kon het ook uit liefde doen voor dit vak, voor de muziek.”

Het Telegraaf-interview met Jennie Lena kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen