Esther Roord niet benaderd voor nieuwe Kees & Co

Geplaatst op Thu 04 Oct 2018 om 12:00

Actrice Esther Roord is niet eens benaderd om terug te keren als Sonja in de revival van de komedieserie Kees & Co op RTL 4. Dat melden De Telegraaf en RTL Boulevard. Kees & Co keert terug op de buis met Simone Kleinsma in haar vertrouwde rol van Kees, maar Sonja ontbreekt volledig. Wel krijgt de actrice een volledig nieuwe tegenspeelster: Chantal Janzen. “Opmerkelijk is dat de actrice überhaupt niet benaderd is voor de vervolgserie“, zo weet RTL Boulevard.

Boulevard vindt het maar raar. “Want Sonja zat bijna in elke aflevering en was toch wel de Co van Kees. Aan RTL Boulevard laat Esther Roord weten niet betrokken te zijn bij het proces.

Volgens De Telegraaf was er de betrokkenen veel aan gelegen om eindelijk eens een samenwerking tussen Kleinsma en Janzen mogelijk te maken. “Twee generaties van de grootste sterren uit de Joop van den Ende-stal.

Janzen is nog jong en fris en kan op die manier tegenwicht bieden aan de oudere Kleinsma. “De veranderingen in de serie werden eigenlijk al in de laatste seizoenen ingezet. Het moest ook in 2004 van RTL 4 allemaal al jonger en sneller”, zegt een Endemol-medewerker in de krant.

De Telegraaf leeft mee met de gepasseerde Esther Roord: “Ze is dus zelfs niet benáderd en leeft tegenwoordig in Amsterdam-Zuidoost een onopvallend bestaan.

Mogelijk speelt ook de gezondheid van Roord een rol, aldus de krant. Volgens het dagblad is de actrice de afgelopen jaren meerdere keren in het ziekenhuis beland.

Overigens is op internet al een foto van het nieuwe decor van Kees & Co verschenen.

Het Telegraaf-artikel ‘Waarom SONJA ontbreekt in nieuwe Kees & Co’ kunt u lezen op de krantsite.

Foto: RTL
23 Reacties op “Esther Roord niet benaderd voor nieuwe Kees & Co”


 1. Boris

  Dan is het al gedoemd om te mislukken. Niet Kees, maar Sonja maakte de show.

 2. Remi

  Esther Roord wordt is een dievegge.
  De 48-jarige actrice, die in 2009 de John Kraaijkamp Musical Award won, heeft boodschappen gestolen in een supermarkt in Amsterdam-Zuidoost.

  Roord nam een fles wijn, een pak kipspiesjes en kauwgom mee uit de Boni.

  ”Ik winkel er altijd met een mandje. Toen mijn mandje helemaal vol lag met groente, heb ik andere spullen tijdens het winkelen in mijn tas gestopt”, verdedigt Roord zich. Op een gegeven moment word ik op mijn schouders getikt door een medewerker van de supermarkt die in mijn tas wilde kijken. Ja, daar zaten natuurlijk de spullen in die niet in mijn mandje pasten, waaronder een fles wijn. Ik was nog gewoon in de winkel en nog niet voorbij de kassa. Ik was totaal verbouwereerd”, legde Roord uit.

 3. Tjep

  Gedoemd te mislukken

 4. Nosferatu

  Janzen is fris? Wil MC nu beweren dat Kleinsma onfris is, of hoe moet ik dit lezen?

 5. Zonder Naam

  Chantal is 39. Jong en fris? Mwoah.

 6. Calq

  Bedankt voor dit non-nieuws, Remi.

 7. Robert

  Dit was vroeger best grappig, die Esther was ik helemaal vergeten. Die bolle was ook leuk, dit wordt nu compleet andere show.

 8. Rob

  RTL snapt er niets van! We krijgen nu Plien van Bennekom als haar nieuwe buurvrouw en vriendin Brenda!

 9. L.

  Gemiste kans!

 10. animo

  Snappen ze nu niet dat Chantal te veel rtl is terwijl de kijkers niet overal dezelfde rtl gezichten zien.

 11. De Oplossing

  De beste oplossing was om dit seizoen te beginnen dat Kees wakker wordt in bed en de laatste 3 seizoenen gedroomd heeft. Ben blijkt gewoon te leven, waardoor Rik Hooogendoorn kan terugkeren. Anne en Rudie zijn ondertussen druk met carriere maken. Kees en Ben passen daarom op hun kleinkinderen. Hierdoor ga je terug naar het originele format. Nogmaals jammer dat Esther Roord niet gevraagd is.

 12. Seizoen 9

  De beste oplossing was om dit seizoen te beginnen dat Kees wakker wordt in bed en de laatste 3 seizoenen gedroomd heeft. Ben blijkt gewoon te leven, waardoor Rik Hooogendoorn kan terugkeren. Anne en Rudie zijn ondertussen druk met carriere maken. Kees en Ben passen daarom op hun kleinkinderen. Hierdoor ga je terug naar het originele format. Nogmaals jammer dat Esther Roord niet gevraagd is.

 13. Kees

  Het beste wat ze hadden kunnen doen is is het volgende:

  Kees wordt wakker op de bank en heeft de laatste 3 seizoenen gedroomd. Ben blijkt gewoon te leven, waardoor Rik Hoogendoorn kan terugkeren. Anne en Rudie zijn ondertussen druk met carriere maken. Kees en Ben passen daarom op hun kleinkinderen. Hierdoor ga je terug naar het originele format. Nogmaals jammer dat Esther Roord niet gevraagd is.

 14. Ben en Co

  Rik Hoogendoorn had terug moeten keren. Seizoen 9 begint met dat Simone Kleinsma wakker schrikt en de afgelopen 3 seizoenen gedroomd heeft. Rudie en Anne zijn ondertussen carriere maken waardoor Kees en Ben aan het oppassen zijn op hun kleinkinderen. Dan heb je vrijwel hetzelfde format als de eerste seizoenen. Probleem opgelost en dan kan Esther Roord ook gewoon terugkeren. Zo simpel had het kunnen zijn. Gemiste kans.

 15. Dirk

  Rik Hoogendoorn Simone Kleinsma en Esther Roord maakte de serie groot , ben bang dat het nu niks gaat worden .

 16. Don

  Tjongejonge, weer zoiets dat geheid zal gaan mislukken! hahaha

 17. critikast

  Simone wilde haar niet, omdat ze dreigde haar te overschaduwen. En Simone”s wil is wet !

 18. Yoshi

  jammer dat Sonja er niet in zit!

 19. Dc

  Schande!!!

 20. gtstfites

  @Dirk
  Rik wou zelf stoppen, omdat de acteur van de Britse serie die de orginele Ben speelde plotseling overleed.

  Esther hoort gewoon bij Kees & Co ik moest iedere keer om Sonja lachen.

 21. robbie

  Erg jammer dat ze er niet bij is.vond de combinatie erg grappig.
  Maar ja ze hoort natuurlijk niet bij de RTL kliek.
  Vraag me af of chantal nu zo grappig nog is.
  Begint ook een droge RTL pruim te worden.

 22. AygoNL

  Zal mooi zijn als ze de oude intro muziek gebuikt wordt

 23. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Roord

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.