Youp van ’t Hek: ’Twan Huys gezonken tot Story-niveau’

Youp van ’t Hek vindt het triest om te zien dat Twan Huys in een paar dagen RTL is afgegleden tot het niveau van weekblad Story. Dat schrijft hij in zijn column van NRC Handelsblad. Huys bracht het Privé-verhaal over Anne Lok, die beweert dat ze abortus moest plegen van haar ex Alexander Pechtold, naar de televisie. Van ’t Hek zat ook voor de buis en had medelijden met de presentator. “Op de een of andere manier had ik afgelopen woensdag enorm te doen met Twan Huys.”

Van ’t Hek begrijpt dat Huys wist waar hij aan begon toen hij bij RTL tekende. “Die zender heeft niet de slimste kijkers. Maar dat hij in aflevering drie al met een snotterende Drentse deerne met liefdesverdriet zou zitten kon die lieve Twan toen ook nog niet weten.”

Huys probeerde het interview in de Privé dunnetjes over te doen, al wilde Lok ineens niet meer zo veel zeggen. “Twan komt van Nieuwsuur. Daar lezen ze Le Monde en de Frankfurter Allgemeine. Maar geen Story.”

Geestig dat Humberto Tan, de voorganger van Twan, principieel niks met roddelbladen te maken wilde hebben. En zich daaraan hield. Toch een stapje terug dus.”

De column van Youp van ’t Hek kunt u lezen op de website van NRC of onderstaand via Twitter.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen