‘Twan Huys gebruikt demente man voor de kijkcijfers’

Geplaatst op Sat 15 Sep 2018 om 14:00

Twan Huys heeft de demente man Gerard, die hij donderdag aan tafel had, gebruikt om de kijkcijfers van zijn programma RTL Late Night op te krikken. Dat vinden de mannen van Veronica Inside, gaven ze vrijdagavond aan op Veronica. Gerard en zijn vrouw Jantina zaten samen in Hello Goodbye en naar aanleiding daarvan nodigde Huys hen uit. De man kon niet deelnemen aan het gesprek, maar riep wel af en toe ‘bim-bam-boe’. Een merkwaardige situatie, vindt Johan Derksen.

Derksen vindt het een schande. “Ik zit naar Twan Huys te kijken en daar is een demente meneer te gast. Tegenwoordig moet dat allemaal geëxploiteerd worden. Als je een verschrikkelijke ziekte hebt, moet daar een programma over gemaakt worden en moet je dat allemaal laten zien. Ik vind het verschrikkelijk.”

De voetbalkenner: “Die demente meneer zat er en zijn vrouw legde uit dat hij tot voor kort zelf naar het toilet kon, maar dat hij nu niet meer weet waar closetpapier voor is. Dan denk ik: op dat moment moet je wel een grens trekken en die man niet meer blootstellen aan het medium tv.”

Die man slaat wat onzin uit en dat is dan ter meerdere ere en glorie van een talkshow die hoe dan ook van de grond moet komen, want er is een dure presentator voor aangesteld. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit soort ernstig zieke bejaarde mensen geëxploiteerd worden om kijkcijfers omhoog te tillen en dat zijn familie daar ook nog aan meedoet.”

Derksen is niet onder de indruk van Huys en zijn redactie. “Meneer Twan Huys heeft zijn eigen eindredactrice meegenomen. Nou, ze heeft nu een Amerikaanse hoer gehad die het met de president gedaan heeft, toen die juffrouw van Alexander Pechtold die een aanfluiting was en nu een zieke man die eigenlijk niet meer op tv moet. Het is dus eigenlijk een heel ordinair, platvloers talkshowtje geworden.

Het is ongelooflijk, vindt Derksen. “Wij zeggen misschien wel eens dingen die een tikje ordinair zijn, omdat wij voetbalkantinetaal uitslaan, maar dit zijn mensen die zogenaamd met dedain op ons neerkijken. Als je dit doet… Nee, dit hoort niet. Dit moet je niet doen. Zodra jij niet meer weet waar closetpapier voor is, dan halen we jou daar ook weg.”

René van der Gijp: “Ik vond het ook waanzinnig. Als redactie praat je toch met die vrouw en die dochter. Dan vraag je: ‘Is er nog enigszins met uw man en vader een gesprek te voeren?’ Als die mensen dan nee zeggen… Dan gaat die gekke Twan Huys, die ook niet goed bij z’n hoofd is, een gesprek van vijf minuten met die man proberen te voeren. Op een heel normale manier. Dan ben je toch niet goed?

Johan Derksen: “Als die man daar niet gezeten had, was het geen onderwerp geweest.”

René van der Gijp: “Wat ik ook altijd zo erg vind: als je dat op de kaart wil zetten… Wij komen toch niet uit een doos eieren? Ik heb verdomme al twintig documentaires over die ziekte gezien en er nog vijf films over gezien ook. Ik weet wel wat dat inhoudt.”

Johan Derksen: “Sinds wij bij RTL weg zijn, zijn ze volledig op hol geslagen daar.

René van der Gijp: “Het gaat helemaal mis daar.”

Johan Derksen: “Ik moet wel zeggen: ik vind Twan Huys wel een sympathiekere uitstraling hebben dan die mevrouw die M doet met dat rare kuifje.”

Foto: RTL
49 Reacties op “‘Twan Huys gebruikt demente man voor de kijkcijfers’”


 1. Zaterdag

  Ik vond het ook mensonterende tv. Triest om misbruik te maken van andermans leed.

 2. HanzWorsd

  Nou en, Gerard weet het toch niet meer.

 3. Tv junkie xl

  Ik denk dat Johan dit soort dingen zegt om de cijfers van Veronica Inside op te krikken, want die beginnen in te zakken.

 4. danny

  pfff Wat een zeikers hier zeg en maar klagen……eewww. Get a life zuurpruimen,,ja jij ja!!

 5. Pierre Davids, TVrecensie.nl

  Ongekend domme opmerking van Derksen, slaat de plank volledig was. Het was een prachtuitzending. Er werd juist met veel respect over de man gesproken. Openbaring voor mensen die niet veel van dementie weten. Gijp weet er naar eigen zeggen wel alles van en denkt dat de uitzending voor hem gemaakt wordt?

 6. Regina

  Wordt er een keer aandacht besteedt aan zo iemand, wordt het meteen weer afgekraakt door iemand die door niemand meer serieus genomen wordt.

 7. Tjep

  Ik vond het het juist een goede zet, zichtbaarheid geven aan dementie, en niet alleen er over lullen.

  En daarbij, als zijn vrouw en dochter het niet gewild zouden hebben, had hij er echt niet gezeten.

 8. Lamberto

  Johan Derksen is net als Twitter, je gooit er wat uit en als het opgepikt wordt heb je weer wat aandacht op jezelf.

 9. Sjaak

  Derksen slaat door. Volledig misplaatst commentaar. Heb het onderwerp ook gezien bij Late night en het werd gewoon integer behandeld. Nu ze bij Veronica zitten deugt er ineens niets meer van RTL. wat een zeikerds.

 10. Dennis

  Deze site brengt het nieuws niet objectief. Men heeft maar 1 doel op deze site: RTL negatief in het nieuws brengen. Het wordt ook pas gepubliceerd nadat VI er negatief over bericht. Waarschijnlijk heeft de schrijver van het artikel niet eens het complete item gezien in Late Night..

 11. M@rk-Bred@.

  Ik ben het niet vaak eens met de heren van “Veronica Inside”, maar nu hebben ze dus absoluut gelijk. Wat is RTL toch een verschrikkelijk smerige en ranzige zender! De kijkcijfers van “RTL Late Night” zijn verschrikkelijk slecht en op deze manier proberen ze deze op te krikken! Twan Huys past totaal niet bij RTL trouwens!

 12. Sukk0l

  VI exploiteert al jaren een dementerende bejaarde. Johan zelf.

 13. Fox Mulder

  Johan heefd wel een heel klein beetje gelijk. Was niet echt handig in die studio.

 14. Simon

  Twan weet niet hoe je dementerenden moet bevragen. Dat kan prima maar niet zoals hij deed door naar zaken uit het recente verleden te vragen. Dat is helemaal weg en wordt niet meer opgeslagen.

 15. marc

  derksen heeft gelijk. Is dit wat Twan zelf voor ogen had? Of interesseert het hem niks. Hij heeft een contract van drie jaar. Als hij dan weggaat heeft hij meer verdient dan dertig jaar NPO.

 16. Dennis

  Wat een gedoe en ophef over programma’s en mensen van commmerciele zenders. Waarom maakt niemand zich druk over bijvoorbeeld Astrid Joossen die voor 18x per jaar een half uurtje vragen voorlezen op de NPO een vorstelijk salaris toegeschoven krijgt van 200.000 euro. Dat is pas een schande. Mevr Joossen leidt van publiek geld een luxe leventje met dagelijkse etentjes met wijn en champagne en elke dag een cultuurvoorstelling in steden over de gehele wereld. Van dat geld zouden 25 bejaarden een waardig van hun leven einde kunnen meemaken. Dat soort champagnesocialisme met publiek geld is pas de ophef waardig!

 17. insider

  twan is zo de man op de verkeerde plek en doet het inderdaad alleen maar voor het geld. Vroeger snabbelde hij al veel bij maar in zijn contract stond dan dat er geen fotos en video-opnames gemaakt mochten worden want dan kon hij savonds weer de onafhankelijke journalist uithangen.
  Weg met deze man.

 18. anonymous

  En dat zeggen de heren van Veronica Inside, die elke rel aanpakken voor de kijkcijfers?

 19. Ron

  Ik heb met verbazing zitten kijken donderdagavond, maar dacht dat het blijkbaar normaal was want niemand hoorde je er over totdat Johan er gisteren over begon, en terecht. Helemaal eens met zijn betoog.

 20. AJ

  waarom plaatsen jullie de reactie van jantina niet?
  https://www.facebook.com/rtllatenight/posts/2027850780609655?comment_id=2028328150561918

 21. Tom

  Het heeft twan wel geholpen er keken gisteren 1.7 miljoen kijkers naar twan. Dus blijkbaar werkt het wel.

 22. Wilhelmus

  Je kan ook overal over gaan zeiken!

  Die man was trouwens al te zien geweest in Hello Goodbye…en dat mag wel????? Wat is het verschil?

  En dan nog ff sneer naar mevrouw met raar kuifje…Heeft Johan geen spiegel en zn eigen kapsel weleens bekeken.

  Beetje sneu dit weer.

 23. de deskundige

  Hij kan het beter hebben over Rutte want zolang de VVD aan het roer zit gaan de laagstbetaalde er met sprongen op achteruit terwijl Rutte er wel voor zorgt dat zijn VVD vriendjes er met sprongen op vooruit gaan .
  Hij kan de dividend belasting beter gebruiken om de minderheidsgroepen een zetje in de rug te geven maar dat zijn geen VVD stemmers dus kansloos.

 24. Darius

  De heren hebben absoluut een punt. Vanwege privacyregels mag je niet meer ongevraagd op een foto, maar als je dus dement bent, en dus wilsonbekwaam, dan is alles geoorloofd. Hugo Borst en Heleen van Rooyen, Adelheid Roosen en vele anderen tonen schaamteloos alles wat moeder in haar dementie zegt of doet. Alles zogenaamd integer en om het onderwerp “bespreekbaar” te maken en te laten zien hoe geduldig en vol overgave de kinderen daar mee omgaan. Ik vind het exploitatie. Je kunt je afvragen wat deze demente slachtoffers bij vol verstand en in goede afweging daar zelf van hadden gevonden. Wellicht moet je dit ook wel opnemen in je levenstestament want je weet nooit zeker of je ambitieuze kleinkind je later nog eens kwijlend op film zet ten behoeve van een integere documentaire.

 25. K

  Wat een gezeik. …wie er ook bij Twan aan tafel gaat zitten..het is nooit goed…en MC Moet eens ophouden met dit soort acties …slaat nergens op

 26. VVD'er

  @de deskundige: wat een zuurtje bent u. Zeker lid van die Mao fanclub die een gigantische verkiezingsnederlaag heeft geleden bij de laatste verkiezingen? Of van die crimineel met dat geblondeerde haar. Verder lees ik alleen maar aannames in uw bijdrage.

 27. Hallo dan

  Aub. Hou eens op dat gedram over twan en Rtllatenight, baal vam deze media site gaat alleen maar over zwart maken van deze programma. Wat op zich niet slecht is.

 28. Ron

  Mao fanclub ook, hahahah. Typisch een VVD dogma en pertinente onzin. De SP, want deze partij bedoeld u zeker, heeft niets sterker nooit iets te maken gehad met communisme of Mao in het bijzonder. Wat een trol bent u.

 29. BRAAK

  Je moet je doodschamen Twan!!!

 30. de deskundige

  Mark Rutte vriendje van de hoogst vermogende.zoals Unilever en Shell hij denkt alleen aan zijn eigen toekomst en niet aan de Nederlanders die het nodig hebben.

 31. Bjorn

  Rtl5 ook drie herhaaldagen per week. Kan je dobderdag wel lekker scoren lever je de andere dagen het weer meer dan keihard in.

 32. chris

  De 3 kroegtijgers proberen een journalist waarvan zij de schoenen nog niet mogen poetsen de goot in te trappen. Overigens vind ik dat Twan Huys nooit aan dit karwei had mogen beginnen. De weg terug is nu moeizaam.

 33. chris

  @ Dennis, Wie is Mevrouw Joossen. Nooit van gehoord.

 34. Roobie

  Beste MC stop nou eens met doe onzin, jullie zijn nog erger dan de story,Privé en alle andere roddelbladen.

 35. Bunzing

  danny
  Sat 15 Sep 2018 om 14:11

  Hoe noem je iemand die klaagt over klagers?

 36. lopi

  @Darius

  Niets aan toe te voegen.

 37. Henk (de echte)

  Zolang je als VI elke keer van die mentaal zwakke vd Gijp gebruik maakt moet je vooral niet naar anderen verwijzen. En Derksen die een ander verwijt onzin uit te kramen heeft duidelijk een zwaar gebrek aan zelfreflectie. Hij doet zelf niet anders maar een ander zou het dan niet ook mogen?

 38. Elvis

  Wat is dat nou voor onzin conclusie, Twan moet kapot zeker.

 39. Henk

  Veronica moet Johan Derksen van de buis halen, want hij lijdt aan Gilles de la Tourette.

  (https://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Gilles_de_la_Tourette)

 40. Jan

  De Media, hier in de echte wereld, gaat echt niet alleen over Twan en RTLLN hoor. Wat een armoede!
  Zelf John de Mol maakt grapjes over deze onzinnige manier van journalistiek.

 41. F. de Beer

  Zou de heer Derksen de NPO-sterkhouder M. buiten deze discussie willen houden? M. is de integriteit zelve en zou een dement persoon nooit op welke wijze dan ook voor eigen gewin uitbuiten.

 42. Zalmneusje

  Helemaal eens met Johan Derksen. En ook raar van die familie om die arme man nog op tv te laten verschijnen die alleen nog maar kindertaal uitslaat. Je kunt ook over dementie praten zonder iemand op zo’n mensonterende manier te kijk te zetten.

 43. Elvis

  Is toch helemaal niet mensonterend, je moet alles wegstoppen, is dat beter dan?
  Deze man en vrouw zijn eerder op tv geweest met hun verhaal.

 44. Wollter

  Derksen heeft altijd volledig gelijk. Geen discussie mogelijk. Punt

 45. Zalmneusje

  @Elvis
  Die man kan zelf geen toestemming meer geven en ja, dan is het respectloos en mensonterend. Daarbij, je hebt ook mensen die incontinent zijn. Die zet je toch ook niet in een talkshow om dat even te komen laten zien.

 46. Flits Bom

  Alles voor de kijkcijfers, Die arme man.

 47. Henk

  @Elvis heeft gelijk. Dat item was nièt ‘mensonterend’. Het zou mensonterend zijn als demente mensen helemaal niet op tv zouden komen, want zij horen ook bij de maatschappij. Vroeger, toen de heersende moraal veel puriteinser was dan nu, zou een vergelijkbaar item wellicht niet op tv komen. Maar toen werd wel meer verzwegen en moeilijk gedaan.

  Ik vond het optreden van het echtpaar bij RTLLN zowel ernstig en schrijnend als grappig en liefdevol. Het onderwerp vroeg aandacht voor de moeilijke positie van mevrouw als bejaarde mantelzorger, die dat vooralsnog thuis volhoudt, omdat het eenmaal om haar echtgenoot gaat. Echt communiceren met een demente man kan dus niet meer. Maar ik moest lachen om de rijmpjes en moppen die de oude heer nog feilloos uit zijn uit zijn geheugen wist op te diepen.

 48. Lies

  @henk: diep schrijnend idd. Maar het feit dat jij en het publiek moest lachen om de versjes die de man opdreunde, dat zegt wel iets over onze samenleving.
  Maar goed dat je inziet dat zijn echtgenote mantelzorger is en daar zwaar mee is belast.

 49. slijm

  lieve hugo borst

  wil je aub hierop reageren

  hoe kan twan demente man zo voor lul zetten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.