Slet van AVROTROS is hit: NPO wil meer online only

Geplaatst op Tue 18 Sep 2018 om 14:45

De NPO overweegt om meer series alleen maar online aan te bieden. De aanleiding is het ‘ongekende succes’ van het tweede seizoen van de AVROTROS-serie De Slet van 6VWO, die wordt uitgezonden op YouTube en NPO3.nl. Dat laat Suzanne Kunzeler, genrecoördinator drama bij de NPO, weten. De Slet van 6VWO piekte in het tweede seizoen op 700.000 YouTube-views voor de tweede aflevering. Daarmee scoort de serie over de 16-jarige ‘slet’ Demi boven de verwachtingen.

Kunzeler is zeer te spreken over het succes. “De NPO zet zich in om kwalitatief Nederlands drama onder een nog groter publiek te verspreiden. Met onze nieuwe web-only strategie bedienen we een publiek dat media op een andere manier dan lineaire televisie consumeert.”

We bieden deze content bijvoorbeeld exclusief aan op platformen als NPO3.nl en YouTube. Het succes van De Slet van 6VWO laat zien dat deze nieuwe vorm van het verspreiden van Nederlands drama z’n vruchten afwerpt. Dit najaar worden ook nieuwe dramaseries #tagged, Vakkenvullers en ANNE+ exclusief online uitgerold.

Annette de Vries, Hoofd Televisie van AVROTROS, vult aan: ”Dat we de jeugd langzaam verliezen met lineaire televisie is geen nieuws, maar deze cijfers bewijzen meer dan ooit dat door het breder aanbieden van content op andere platforms, deze doelgroep nog steeds te bereiken is. Hiermee vervullen wij ook een duidelijke taak die wij als publieke omroep hebben.”

Naast De Slet van 6VWO kijken wij samen met NPO3.nl naar andere programma’s en dramaseries die wij op deze manier kunnen aanbieden.’

Foto: AVROTROS
13 Reacties op “Slet van AVROTROS is hit: NPO wil meer online only”


 1. Robert

  Uitstekend idee, alles maar online gaan aanbieden en de NPO maar opheffen.

 2. Zalmneusje

  ‘Kwalitatief Nederlands drama’. NEE. Iets is kwalitatief goed of kwalitatief slecht. Het bijwoord ‘kwalitatief’ zegt op zichzelf helemaal niets!!

 3. WJ

  Het wiel opnieuw uitvinden kunnen ze wel goed daar bij de NPO.

 4. de deskundige

  Is er niet iemand die een vervelend filmpje kan maken over Arjen Lubach het is een ster in treiter filmpjes het wordt de tijd dat de rollen omgedraaid worden.

 5. quindi

  Wat, de deskundige? Ik snap er geen klap van. Een deskundige in de Nederlandse taal ben je in ieder geval niet!

 6. Zalmneusje

  @Quindi
  Bedoelt u mij? Wat klopt er dan niet aan wat ik zeg. Zoek het maar op.

 7. quindi

  Ik hoef het niet op te zoeken, want je hebt gelijk. Ik had het tegen ‘de deskundige’, die interpunctieblunderaar om 15.08.

 8. Zalmneusje

  O, ik zie dat het niet voor mij was bedoeld ;-)

 9. Thea

  @Robert: de NPO is er ook online. Dus die wordt niet opgedoekt. En gelukkig maar.

 10. HanzWorsd

  NPO snapt na 10 jaar hoe media werken en ‘u vraagt, wij draaien’.

  Nu nog al die grootverdieners en overbodige zenders er uit.

  Nederland 1 is voldoende, de rest kan er uit.

 11. Insider

  Is dat die serie over Wendy?

 12. Bart

  Suzanne loopt al jaren achter de feiten aan. Alle jongeren programma’s en series moeten naar online en NPO3 heeft in de avond een andere invulling nodig.

 13. Madeleine Vonk

  Wow, wat heerlijk vrouwvriendelijk. Staat dit programma dan ook in de rechtbank als een Nederlandse vrouw is aangerand vanwege onjuiste beeldvorming?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.