Jan Slagter analyseert Twan Huys bij concurrent Pauw

Jeroen Pauw heeft vrijdagavond in zijn talkshow Omroep MAX-baas Jan Slagter het woord gegeven om terug te blikken op de afgelopen televisieweek. Daarbij kwam onder meer zijn nieuwe concurrent Twan Huys ter sprake. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Pauw heeft een nieuwe rubriek waarin er elke vrijdag wordt teruggeblikt op de afgelopen tv-week. Jan Slagter was als eerste aan het woord, Erland Galjaard is volgende week te gast. Slagter kon de talkshow van Huys niet onbesproken laten.

Slagter: “Waar we het ook even over moeten hebben is natuurlijk Twan Huys. Dat is jouw concurrent om het zo maar even te zeggen. Ik heb even gekeken, maar het staat nog niet als een huis.”

Pauw: “Het is de eerste week, hè, Jan.”

Slagter: “Het is de eerste week, dus het moet allemaal nog beginnen. Hij heeft een failliete boedel overgenomen, dus ja: een nieuwe bedrijfsleider erin wil niet zeggen dat de massa gelijk toestroomt. Waar ik vind dat ze een fout hebben gemaakt, is dat ze de naam niet hebben veranderd. RTL Late Night is toch waar iedereen het over heeft gehad. Ze hadden met een nieuwe naam moeten komen. Ik vind de tafel ook wel ontzettend groot, maar goed: het zijn maar details. Ik heb wel het idee dat als ik naar hem zit te kijken, dat ik naar Nieuwsuur zit te kijken. Dat beeld heb ik gekomen.”

Pauw: “Ja, maar goed, dat komt omdat hij dat een aantal jaar heeft gepresenteerd, maar dat ben je over een paar jaar kwijt.”

Slagter: “Dit zeg jij nu heel gemakkelijk, Jeroen, maar als de kijkcijfers deze week 1 miljoen voor Twan Huys waren geweest, dan had je wel anders gepiept.”

Pauw: “Ja, dan had ik gezegd dat ze het gevoel nu al kwijt zijn, ha ha.”

Slagter: “We moeten hem een kans geven en het is dapper van hem, maar we gaan het zien.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen